Чопські митники не впустили в Україну італійські сири та вина і шотландське віскі

На митному посту «Тиса» Чопської митниці інспектори склали протокол відносно одного із пасажирів мікроавтобуса, який замість дозволених вітчизняним законодавством двох літрів вина та 1 літра міцних напоїв, вирішив «непомітно» та без оподаткування завезти з-за кордону 65 пляшок дорогих італійських вин та шотландського віскі, попередньою вартістю понад 20 тисяч гривень. Інший громадянин України, також повертаючись з Італії на мікроавтобусі додому, намагався в обхід митного законодавства завезти 188 упаковок дорогих італійських сирів. Про це Закарпаття онлайн повідомила прес-секретар Чопської митниці Вікторія Сенгетовська.

У першому випадку, повертаючись з італійського містечка Сан-Ремо до Чернівецької області, 23-річний пасажир мікроавтобуса під час проходження митного контролю запевняв, що везе виключно особисті речі. Однак, коли митники перевірили багажне відділення транспортного засобу, то чернівчанин вже не випромінював таку стійку  законослухняність.

Як виявилося, з Євросоюзу молодик прихопив десять коробок з алкогольними  напоями та продуктами харчування, які чомусь не захотів задекларувати. Серед товару знаходилися дорогі італійські вина та шотландське віскі різних торгових марок та ще на додачу - 152 упаковки з кавою торгівельної марки «Caffe Vergnano 1882». Відтак, 18 пляшок італіських вин різних марок: «Salgari» “Valpolicella Ripasso”, “Amarone della Valpolicella Classico” та “Valpolicella Classico”,  5 пляшок лікера «Beautiful» “Whisky Cream”, 42 пляшки віскі марок «Black Crow», «Old American Whiskey», «Queen Margot», «Scotch Rill», «The Golden River» та «The Great Macaulay», які інспекторам довелося вилучати на склад митниці, бо в такій великій кількості вони обмежені для ввезення на територію України.

Нагадаємо, що за митними правилами на територію України  в  ручній  поклажі   або супроводжуваному  багажі  без  сплати  митних  платежів  та  без письмового  декларування  на  одну  особу, яка досягла 18-річного віку, дозволяється ввозити:  5  літрів  пива, 2 літра  вина, 1  літр  міцних  алкогольних  напоїв.

У другому випадку, 42-річний водій мікроавтобуса «Мерседес-Бенц» в «червоному коридорі» зони митного контролю пункту пропуску «Тиса» зазначив у декларації про відсутність товарів, що підпадають під обмеження до переміщення через митний кордон України. Але митники перевірили вміст багажного відділення транспортного засобу і виявили серед особистих речей пасажирів 9 пінопластових коробок з продуктами харчування, які належали водію-гурману. Коробки з 92 кілограмами італійських сирів, розфасовані у  188 поліетиленові упаковки торгових марок:  «Fior di Latte», «Nigro Casearia» та «Mozzarella Gustosi saposi» митники вилучили до рішення суду.

Згідно п. 1 Постанови Кабміну України від 21 травня 2012 р. N 434 «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання», громадяни можуть ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в таких обсягах:  в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, - у кількості не більше ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кілограмів, кожного найменування на одну особу.

«З початку 2013 року чопські митники вилучили продукти харчування та алкогольні напої, які в незаконний спосіб намагалися завезти громадяни до України, на суму понад 600 тисяч гривень, - констатує  начальник Ужгородської служби з експертного забезпечення митних органів Ганна Туряниця.

19 лютого 2013р.

Теги: митний, сири, вина, віскі

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини