Через помилку декларанта та фальшиві документи вантаж та «БМВ» опинилися на митному складі

На митному посту «Дякове» та «Лужанка» чопські інспектори задокументували два порушення митного законодавства на 222 тисячі гривень - за недостовірні відомості вантажу та підроблені документи на автомобіль марки „BMW 530 XD”.

У першому випадку, водій вантажівки, прямуючи із м.Суми до Румунії, під час проходження митного контролю на українсько-румунському кордоні надав товаросупровідні документи на «продукти переробки давальницької сировини». В основному цей товар складався із заготівок для взуття з текстильних, синтетичних матеріалів та натуральної шкіри.  Експортну декларацію на зазначений вантаж оформляла декларант у Сумах.

Проте, митники провели ретельну перевірку товару, повістю його вивантажили і встановили невідповідність заявленого у митній декларації та вказаного у товаросупровідних документах товарів з фактичною їх кількістю та найменуванням. Тобто  виявлено ознаки, які свідчать про вивезення з території України значно більшої кількості зазначених товарів з порушенням митного законодавства. 

Так, окрім заявлених частини пар «заготівки верхньої частини взуття», були виявлені ще «зайвих» 1260 пар. А серед продуктів переробки давальницької сировини, зокрема, чоловічого взуття з гуми та верхом з натуральної шкіри, виявлено додаткових 209 пар різних артикулів. 

Загальна вартість не задекларованого за встановленою формою товару становить понад 126 тис.грн. Перед наданням до оформлення митної декларації, декларант має скористатися правом, передбаченим ст. 266 Митним кодексом України, здійснити фізичний огляд товарів для перевірки їх відповідності опису, зазначеному у товаросупровідних документах.

Таким чином,  за надання митному органу недостовірних відомостей  про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню, відносно декларанта складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 МКУ. Товар вилучено до рішення суду.

У другому випадку, 35-річний румун намагався «проскочити» митний контроль на легковому автомобілі „BMW 530 XD” з фальшивим дорученням, скориставшись спрощеними митними процедурами у «зеленому коридорі». 

Під час проходження митного контролю водій надав доручення на право користування та розпорядження автівкою від 07.02.2013 року, видане та засвідчене італійським нотаріусом. Проте в оперативників виникли підозри щодо достовірності доручення на право користуванням та розпорядженням даним легковиком. Згодом, служба боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Чопської митниці отримала офіційну відповідь від нотаріальної контори Італії, де чітко зазначено, що  підпис та відтиск печатки нотаріуса підроблені, оскільки той припинив свою діяльність ще у 2011 році. 

Як зізнався румун, усі документи на «німця» йому передав один знайомий у Словенії, який і домовився з представником італійської фірми про надання доручення у тимчасове користування „BMW 530 XD”.

Тож, за статтею 483 частиною 1 Митного кодексу України відносно громадянина Румунії складено протокол за надання митному органу підроблених документів на транспортний засіб. «Лівий» „BMW 530 XD”, вартістю 96 тисяч гривень, вилучено до рішення суду, повідомила Закарпаття онлайн прес-секретар Чопської митниці Вікторія Сенгетовська.

 
15 лютого 2013р.

Теги: взуття, декларація, митний

Коментарі

брокер для фахівця 2013-02-15 / 17:57:18
брокер задекларує тільки ту кількість товару яку йому подадуть представники підприємства 1000, 2000 одиниць і т.д., але рахувати кількість навантаженого жодний брокер не буде( чи там буде 1000 пар чи там буде 2000 пар взуття).за це повинно відповідати підприємство!

для "фахових" брокерів 2013-02-15 / 16:21:10
Перед наданням до оформлення митної декларації, декларант має скористатися правом, передбаченим ст. 266 Митним кодексом України, здійснити фізичний огляд товарів для перевірки їх відповідності опису, зазначеному у товаросупровідних документах.

брокер 2013-02-15 / 15:08:51
абсолютно правильно щодо декларанта.він в очі не бачить товар, який декларує.організація має свого представника, який надає відомості декларанту для подальшої підготовки документів та їх митного оформлення.тут до суду треба притягувати ту особу, яка підписує експортні рахунки та завіряє їх печаткою підприємства

ктонибудь 2013-02-15 / 14:23:07
Дело в том , что в большинстве случаев декларант совсем не видит товар на который ему предьявили документ для таможенного оформления . А если даже видел, там после приема декларации таможней и мамину маму могут подсунуть.

любовник 2013-02-15 / 14:01:29
на лужанке фура с контрабандными сигаретами тоже заехала по ошибке,или ее кто то крышевал?

НОВИНИ: Кримінал

21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
20:59
"Ухилянт", що прямував у Румунію, 6 днів бродив засніженими горами, зустрів рись, а по ночах чув вовків
11:22
/ 1
На Закарпатті передали до суду справу ОЗУ, що ввозило з-за кордону наркотики та торгувало ними в області
10:59
У Вонігові на Тячівщині житель Буштина під час пиятики штрикнув ножем у живіт приятеля по чарці
11:02
/ 4
В Ужгороді на площі Петефі "п'яний" Seat розтрощив 3 припарковані авто
11:02
Жителя Великої Паладі Пийтерфолвівської громади затримали біля угорського кордону з пакунками наркотика
22:44
/ 2
У Мукачеві в лікарні померла жінка, яку жорстоко, зі знущаннями, побив колишній чоловік
22:39
/ 2
У Мукачеві на "зебрі" таксі збило літню жінку
22:12
/ 2
В Ужгороді директор ТОВ підробив документи, щоби привласнити орендований комунальний об'єкт вартістю вартістю понад 1 млн грн
» Всі новини