Андрій Балога на зустрічі в Підгорянах пообіцяв посприяти вирішеню питання безпритульних собак

Усім, що наболіло, поділилися мешканці мікрорайону «Підгоряни» в Мукачеві на зустрічі з кандидатом у депутати Закарпатської обласної ради Андрієм Балогою, яка 14 лютого проходила у садочку №18.

Андрій Балога на зустрічі в Підгорянах пообіцяв посприяти вирішеню питання безпритульних собак

Насамперед Андрій Вікторович розповів, чому балотується та озвучив свою програму дій. «Я корінний мукачівець, у місті над Латорицею виріс і планую прожити до кінця своїх днів. Тож проблеми своїх земляків знаю, а тому хочу представляти наші інтереси на обласному рівні. 

Найперше мусимо вирішити питання з відсутністю дитячих майданчиків, автобусних зупинок. Дітям ніде гратися, люди в непогоду змушені мокнути під дощем… Нагальною є модернізація міського водопостачання. До того ж, слід підтримати нашу молодь, бо саме вона -- майбутнє нашого міста, області і країни. Усе це потребує коштів. Торік з обласного бюджету Мукачеву виділили вдесятеро менше, ніж багатьом іншим населеним пунктам. Тому й потрібна команда, яка лобіюватиме інтереси нашої громади. А це неможливо без вашої підтримки».

Мешканці мікрорайону поскаржилися Андрію Балозі на дорожні ями, неприбрані двори, відкриті люки, неосвітлені вулиці, нарікали, що у багатьох будинках протікає дах. А молоді мами цікавилися кредитними програмами на житло і де шукати роботу після декретної відпустки. 

Запитували «підгорянці» кандидата й про результати засідання Львівського апеляційного суду. «Усе добре, суд підтвердив правомірність моєї реєстрації у кандидати», -- заспокоїв Андрій Вікторович. 

«Нашим дітям нема, де бавитися, -- розповіла жителька «Підгорян». -- Якби хоч якісь лавиці і пісочниці покласти… А в садочку треба вікна замінити, бо взимку діткам дуже холодно, і зробити нарешті опалення». 

«Для цього й потрібна обласна програма, яка б більше коштів надала в бюджет Мукачева, -- зазначив кандидат у депутати. -- Наразі це пролобіювати не можемо, бо немає балансу сил в обласній раді. Тому я вирішив балотуватися -- аби насамперед представляти і відстоювати інтереси Мукачева. А зони відпочинку упродовж півроку я облаштую за свої кошти».

Чи не найбільше нарікань було на «собаче» питання. «Мою дитину влітку вкусив пес, -- розповіла мешканка вулиці Закарпатської. -- Нам обіцяли, що собак половлять, але ті й досі людей кусають. Ми подзвонили у службу, щоб зловили тварин. А нам відповіли, що в їхніх працівників нема машини. Мовляв, самі впіймайте і привезіть нам… Я навіть запропонувала таксі для них викликати, на що мені сказали: а ловити голими руками будемо?». 

Андрій Балога погодився, що проблема безпритульних собак особливо гостра в спальних мікрорайонах міста. «У Мукачеві є притулок для тварин без господарів, збудований за особистої підтримки мого батька. Але наразі не вистачає коштів, аби прогодувати собак. Три ресторанні заклади, якими я займаюся як підприємець, сортують залишки їжі і віддають у цей притулок. Розумію активістів, які виступають за права чотирилапих, -- сам дуже люблю тварин і проти, аби їх убивали. Проте також добре розумію і злість людей, яких покусали. Але щоб собак відловити і каструвати, потрібне не лише спеціальне обладнання, а й гроші, за котрі їх зможуть утримувати. Думаю, треба зібрати ініціативну групу, яка б виділила кошти на утримання тварин. Я запропоную  кільком партнерам-підприємцям, аби принаймні частково допомогли з фінансуванням -- надали службам машину і спецзасоби». 

Занепокоєні мукачівці і високими цінами на комунальні послуги, а ще -- решітками, які служать у під'їздах за килимки для витирання ніг. Їх, поскаржилися… покрали. 

«Я не можу змінити менталітет наших людей, -- зауважив Андрій Балога. -- Але готовий взяти ініціативу і вирішити більшість наболілих питань. Усе неможливо налагодити за один день. Саме тому я планую зустрічатися з мешканцями того чи іншого мікрорайону кожні два місяці. Крім того, постійно діятиме громадська приймальня. Ви особисто зможете мене запитати, що зроблено і які питання вирішені».

15 лютого 2013р.

Теги: Андрій Балога

Коментарі

коцка 2013-02-19 / 16:22:37
Ліпше би він турбувався про бездомних громадян! Як на псів і медведів - то й гроші є, а як на притулок для бездомних людей - зась! У цьому році просто зима без великого снігу і морозів, а згадайте минулоріч? Скільки людей-безхатченків померзло і нікого ні з нинішньої влади, ні з опозиції це не хвилює! Чому, хіба людей менше шкода, ніж собак?

Земр 2013-02-17 / 16:15:22
Пообіцяв...........молодець. а от чи виконає обіцяне - сумніваюся.

Гречка 2013-02-16 / 10:23:15
А гречку коли роздавали,під час зустрічі або після?Коли буде наступна зустріч,я тоже хочу гречку дармову.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини