Призначення Ратушняка керівником Мукачівщини призвело б хіба до паралічу влади – Пащенко

Днями на одному із сумнівної якості закарпатських інтернет-видань, що входить до медійної обойми Партії регіонів, з’явилась інформація про можливе призначення новим керівником Мукачівського району колишнього міського голови Ужгорода, а також в минулому кандидата у народні депутати Сергія Ратушняка.

Призначення Ратушняка керівником Мукачівщини призвело б хіба до паралічу влади – Пащенко

Хоч інформацію сайт подає як достовірну, виглядає вона, тим не менш, абсурдною. Однак, нині політиці абсурдності не займати. Відтак Закарпаття онлайн звернулось за коментарем з приводу ймовірності такого «нетипового» кадрового призначення і можливих його наслідків для Мукачівського району і області в цілому до керівника Закарпатського інституту політичних досліджень, політолога Віктора Пащенка. 

За його словами, шукати у призначенні Сергія Ратушняка керівником Мукачівщини сенс годі, але за нинішніх умов розвиток подій цілком може бути непередбачуваним. «Щодо імовірності такого призначення, я сумніваюсь… Але тут є такий момент: кілька днів тому я був упевнений в тому, що не можна приймати таких рішень, як було прийняте по Балозі і Домбровському… Я тоді абсолютно не припускав таких можливостей, але це сталось, тому щось говорити і прогнозувати, виходячи з логіки здорового глузду, навряд чи є можливим. Разом з тим, припускаю, що якщо така ідея й виникла в чиїйсь голові, то належати вона може, наприклад, Медведчуку, і в цьому разі вона досить «прозора»: таким чином провокується пряме зіткнення Ратушняка і Балоги в його «вотчині», ситуація доводиться до абсурду. Одне не зрозуміло, для чого це потрібно самому Ратушняку», – розповів Віктор Пащенко.

Якщо б  така ідея була втілена в життя, слід очікувати повного колапсу влади – як у межах Мукачівського району, так і на рівні області, каже політолог: «У разі розвитку такої ситуації треба чекати повного паралічу влади. Адже наслідком стає зіткнення абсолютно різних менталітетів, абсолютно різних рівнів свідомості. Сергій Ратушняк, який завжди позиціонував себе міським жителем, був би змушений вирішувати проблеми сільського району, співпрацювати з виборними сільськими головами. Мукачівський район – це ж сільський район, там своя специфіка. Та і як це технічно зробити? Ну, от приходить Ратушняк на Мукачівщину, але ж він не має там кадрового «запасу», що він, з міста команду везтиме? Мінятиме весь апарат, стиль роботи?.. Тому нічого, крім безладу, невизначеності й хаосу призначення Ратушняка не дало б. І стан такий в недалекому майбутньому відобразився б на області загалом: Мукачівський район один з не багатьох, який є неповністю дотаційним, як, наприклад, гірські регіони. Тут є власне виробництво, тут щось продукується, і все це можна знищити».

«Загалом, не можливо собі уявити Ратушняка, який діє в рамках підневільної системи координат. А саме такою є робота голови РДА, якого призначає президент і який має працювати в чіткій партійно-владній вертикалі. Зрештою, Ратушняк уже був у фракції Партії регіонів у парламенті, звідки його вигнали через непередбачуваність і нездатність до системної, командної роботи», – каже політолог.

Рішення про таке призначення Віктор Пащенко називає також «самогубством і кроком до самознищення» самої владної верхівки, яка б таке рішення прийняла. «Це була б тільки абсурдна війна, війна заради війни. І якщо, в принципі, і Ратушняк, і Ледида ставили собі за мету всього життя загубити все, що є нормального на Закарпатті, а на цьому тлі в дечому завдати якоїсь там шкоди Балозі, то таку гру можна починати. І треба розуміти, що плачевні наслідки такого рішення влада сповна відчула б і на собі. Жодних «корисних» результатів – ні для особистої кар’єри, ні тим більше для розвитку громади, суспільства – я в такому «фантастичному» варіанті розвитку подій не бачу», – сказав Віктор Пащенко.

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

12 лютого 2013р.

Теги: Ратушняк, Балога

Коментарі

Василь 2013-02-14 / 09:44:50
А з призначенням Ратушняка головою Мукачівської РДА нічого страшного не сталося б. Ну постріляються трохи. Ну і що? І Вітя і Рата до цього звикші. Це ж іхнє рідне середовище. Згадають молодість!!!

Василь 2013-02-14 / 09:42:31
Не шукайте логіку там , де її немає!!!

Василь 2013-02-14 / 09:40:46
От читаю цього соціолога і ніяк невтямлю його переливання з пустого в порожнє. Нічого толком не сказав. Зато як це сказав!!!
Гадаю, цей "проффесор" отримав би Нобелівську премію , якби у формулу для аналізу соціологічного дослідження зміг вклинити коефіціент підкупу виборців та членів комісії. Неможливо , без врахування цього коефіціенту пояснити феномен рейтингу на Закарпатті Балоганленду. Не-мо-ж-ли-во!!! У 2010 році В.Балозі, в обмін на обійцянку цяцьку бути в команді по стійці струнко, дозволили купити голоси та продемонструвати на всю країну казковий стрибок рейтингу ЄЦ з 2,5% до понад 30%. А що цей соціолог-аналітик прогнозував у 2010 році стосовно рейтингів? О то ж бо!!! У підтвердження цих слів згадайте, як звільнили місце міністра МНС для В.Балоги. Показали йому Чупа-Чупс для стимулу. У того слюна потекла і пішла жара!!! А суть цієї байки такова: Не надо ЛЯ-ЛЯ!!!

О.Д. 2013-02-12 / 22:12:33
"Випила" редакція Закарпаття онлайн, яка задавала експертові запитання... ))

А взагалі, що в І.Бушка в голові, те в полудурка на язику. Так що від цієї челяді мож чекати чого завгодно... ))

Час 2013-02-12 / 22:05:18
Вітя, ти скільки випив, що читаєш, що пише хворий на голову жалива?

сорри 2013-02-12 / 22:00:42
"Регіонали" вже раз вихоснували Рату по повній програмі, коли повозили його в подтанцовці по Ужгородщині, аби чмирити Чучку з Ковачовиї сцени, а потім, як завжди, кинули і ноги витерли. Тепер, схоже, знову експлуатують, як тільки хочуть. Видно, у нього доля така... :)

Микола 2013-02-12 / 21:52:59


Рата ти сильніше за Ледиду у декілька раз. Своїми плітками , які він поширюється через свої сайти Ледида принижуе тебе. пошли його ** ***.


беспартійний 2013-02-12 / 21:02:46


Ну, якщо згадати міського «фелшера» «швидкої допомоги» з лівими «дипломами» про вищу освіту І.Феєра (власника колишнього «Стена», тепер «Сармата»), в якості голови Іршавської РДА, - то нічого «дивного» у «логіці» О.Ледиди нема. Додайте сюди С.Антала із Слободою - і «картина маслом»! Але це вже «діагноз» місцевої ПР. Втім Блюк, І.Чубірко пішли під ПР, не звертаючи уваги на І.Токаря, В.Балогу. По «поглядам» на життя Рата з тієї ж «обойми». Спираючись на Блюка (має бізнес і на Іршавщині, і на Мукачіщині (готельні комплекси)) та І.Чубірка, «сценарій» доволі «життєвий». Ось Вам і «розклад», пане Пащенко. Врахуйте його, коли все ж таки будете писати «серію портретів» про «відомих бізнесменів краю» 90-х років ХХ ст.!


вуйко 2013-02-12 / 20:36:10
У Конюха пане Пащенко хіба колись був розум??? Ун давно витік тот мозок після того як його кінь ударив копитом в детстві

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини