Адвокатів Закарпаття просять не "вестися" на інформацію про псевдоз'їзд

На адресу Закарпаття онлайн надійшов текст відповідного звернення, підписаного головами Ради адвокатів Закарпатської області та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії Закарпатської області

Адвокатів Закарпаття просять не "вестися" на інформацію про псевдоз

 

До відома адвокатів Закарпатської області та всієї юридичної спільноти нашого краю!

У зв’язку з поширенням в мережі Інтернету неправдивої інформації стосовно формування та діяльності новостворених загальнонаціональних та регіональних органів адвокатського самоврядування, Рада адвокатів Закарпатської області та Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Закарпаття заявляють наступне.

17 листопада 2012 року на Установчому з’їзді адвокатів України, відповідно до ЗУ «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» засновано Національну асоціацію адвокатів України, сформовано Раду адвокатів України та Вищу кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури. Головою національної асоціації України та Ради адвокатів України обрана Ізовітова Лідія Павлівна, головою Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії України обраний Загарія Валентин Миколайович.

6 жовтня 2012 року Установчою конференцією адвокатів Закарпатської області сформовані регіональні органи адвокатського самоврядування: головою Ради адвокатів Закарпатської області обрано Фазекоша Олексія Андрійовича, головою КДКА Закарпатської області – Немеша Петра Федоровича.

Всі зазначені органи адвокатського самоврядування вже зареєстровані і функціонують. На сьогодні немає жодних судових рішень стосовно незаконності їх формування та діяльності, але певною, нечисельною групою зацікавлених осіб розповсюджується дезінформація стосовно того, що відбувся якиїсь позачерговий з»їзд адвокатів України, який начебто відмінив результати Установчого з»їзду адвокатів України.

З приводу зазначеного повідомляємо наступне: продовжуючи свою деструктивну діяльність по дестабілізації діяльності всієї системи адвокатури на Україні, факти якої вже підтверджені Окремими Ухвалами судів, що носять приюдиційне значення, екс-очільник ВККА при КМУ та колишній член ВРЮ Володимир Висоцький, який був відкликаний з її членів за порушення присяги та правил адвокатської етики, зробив невдалу спробу в незаконний спосіб провести в м. Одесі якесь адвокатське зібрання, яке галасливо було названо Позачерговим з»їздом адвокатів України.

6 лютого 2013 року Окружний адміністративний суд м. Києва, справа № 826/1459/13-а своєю Ухвалою вжив заходи забезпечення позову, заборонивши проведення так званого позачергового з»їзду адвокатів в м. Одесі. Але, продовжуючи свою протиправну діяльність, характерною ознакою якої є, в тому числі, невиконання судових рішень, Володимир Висоцький провів якісь збори адвокатів в смт. Затока Білгородського району Одеської області. Назвати проведений захід, інакше як збіговиськом не можна, тому що їх проведення не має жодних правових наслідків.

Тому, просимо вважати інформацію, розповсюджену в мережі Інтеренет, про начебто проведення позачергового з’їзду адвокатів України в Одеській області та рішень, прийнятих на ньому такими, що не відповідають дійсності. Крім того, звернення до Верховної ради України та Генеральної прокуратури адвокатів, що приймали участь в цьому збіговиську в Одеській області, що їх начебто репресують, також є абсолютно безпідставними. Новообрані органи адвокатського самоврядування діють виключно в межах своєї компетенції та повноважень, що надані їм законом. А якщо проти когось із адвокатів і відкриті дисциплінарні провадження, то тут не має жодних мотивів упередженості, а є виключно реагування на подані скарги в площині, передбаченій відповідними Положеннями. При цьому, хотіли би особливо підкреслити:

 новообрані органи адвокатського самоврядування будуть змушені адекватно реагувати на деструктивні та дестабілізаційні дії тих осіб, які намагаються перешкодити нормальному функціонуванню системи адвокатури на Україні і Закарпатті зокрема. Повторюємо, як Рада адвокатів Закарпатської області, так і Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Закарпаття змушена буде реагувати на ці деструктивні прояви адекватно, виключно в правовій площині, в межах покладених на них функцій.

Також, інформуємо всіх адвокатів, що 2 березня 2013 року в приміщенні Закарпатського державного університету, який знаходиться за адресою: м. Ужгород. вул. Заньковецької 89А, о 12.00 год., відбудеться семінар на тему: «Негласні слідчі (розшукові) дії та проблеми застосування адвокатами КПК України». У виступі візьмуть участь:

Ізовітова Лідія Павлівна – Голова НААУ, Голова Ради адвокатів України, Президент Спілки адвокатів України, заступник голови Вищої ради юстиції.
Загарія Валентин Миколайович – Голова ВКДКА.
Дроздов Олександр Михайлович – кан. юридичних наук, доцент, викладач Національний університет «ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ УКРАЇНИ ім. Ярослава Мудрого», який приймав участь у розробці проекту КПК України. Судді Апеляційного суду Закарпатської області.
Працівники прокуратури Закарпатської області.

Запрошуємо всіх адвокатів нашого краю прийняти участь в даному семінарі.

 

З повагою,

Голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош

Голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії Закарпатської області Петро Немеш

11 лютого 2013р.

Теги: адвокат, Фазекош, Ізовітова

Коментарі

... 2013-02-11 / 14:29:11
О, непідкупні наші фозекоші і немеші, ми вам віримо як славним медведчукам і вишинським. Тля ви наша закарпатська.

НОВИНИ: Соціо

04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 7
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
» Всі новини