Віктор Пащенко: «За цим скандалом через призму банальної помсти Медведчука виразно проглядається геополітика»

Українська політична еліта продовжує аналізувати ситуацію, породжену вчорашнім рішенням Вищого адміністративного суду України.

Віктор Пащенко: «За цим скандалом через призму банальної помсти Медведчука виразно проглядається геополітика»

Якщо з реакцією політикуму вже зрозуміло – демократичні сили проявили в його оцінці обнадійливу одностайність, то щодо справжніх, глибинних мотивів цих дій, через їх позірну абсурдність, політики і політологи все ще визначаються.

Утім, деякі речі  стають очевидними вже сьогодні. Про них, у продовження теми, говоримо з керівником Закарпатського інституту політичних досліджень Віктором Пащенком.

– Пане Вікторе, то що, насправді, сталося?

– Сталося, насправді, те, повірити в що ще вчора в Україні не наважувався ніхто, крім, безумовно, власне ініціаторів цієї, я б сказав, спланованої провокації.

У те, що якісь судді, чи то районного, чи то Вищого адміністративного суду самостійно прийняли таке безпрецедентне рішення, яке суперечить елементарним положенням підручника з юриспруденції, повірити неможливо. Тому неправильним було б спрощувати ситуацію до вузькополітичних «розбірок», навіть – на рівні держави.  За цим рішенням стоять набагато потужніші сили і розрахунки, і воно є одним з елементів набагато ширшого сценарію.

– Про що йдеться?

– Сценарій ослаблення України, повернення її до статусу губернії великої імперії продукується практично від часу приходу до влади в Росії Володимира Путіна.

Чому об’єктами цього судового рішення стали саме Балога і Порошенко?

Бо, по-перше, це недавні члени уряду, які формували його «людське», цивілізоване, демократичне і проєвропейське обличчя разом з (як би це хтось не заперечував)  Хорошковським і Тігіпком. Ту ж саму помірковану, центристську альтернативу, хай ще не до кінця викристалізовану і недооформлену, вони представляють і в новому парламенті. Тоді як владі була вигідна ескалація крайнощів, на тлі яких вона сама б вигляділа «білою та пухнастою».

Але важливим є інший, дещо глибший аспект цієї історії, який залишився поза увагою експертів. У свій час і Петро Порошенко, і Віктор Балога були в тісних стосунках з Віктором Медведчуком взірця 1998 року, котрий тоді ще зовсім не виглядав одіозним політиком, а навпаки – вибудовував політичну партію проєвропейського, соціал-демократичного типу.  І саме в результаті тієї тісної співпраці ці два політики – Порошенко та Балога – першими зрозуміли, що з цією цинічною особою в жодному випадку не можна мати справ, що стосуються розвитку суспільства і загалом цивілізованого вектора розвитку України, а тому відійшли від нього. Медведчук цього не пробачив. Закарпаття добре пам’ятає, яку війну, розгорнуту Медведчуком, довелося тоді вистояти Віктору Балозі.

У цьому контексті в зазначеному рішенні суду крім глобальних мотивів виразно проглядаються ще й мотиви звичайної особистої помсти. І саме через неї можемо легко вирахувати інтереси справжніх замовників цього політичного спектаклю. І вже зовсім не важливо, як подали, як мотивували цю ситуацію Януковичу, без формального «благословення» якого всього цього не відбулося б. Його використали точно так, як використали Кармазіна

–  Тобто, в контексті геополітики можна говорити про кремлівський сценарій, що його реалізовують через В.Медведчука з його антиукраїнським «Українським вибором». Що ж маємо в цьому плані на рівні регіональної політики?

– Найсумнішим в цьому контексті є спостерігати, як нинішні керівники Закарпаття, що вважають себе політиками, заковтують той самий гачок, на якому вже бачили підвішеним свого попередника і вихованця В.Медведчука Івана Різака. У політику повертаються кадри взірця 2004-го року – від кандидата в обласні депутати від ПР, а заодно – шовґора Віктора Медведчука та керівника закарпатського підрозділу його «Українського вибору» Івана Чубирки і до нинішнього заввділом освіти Ужгородської РДА Івана Росохи, над яким досі дамокловим мечем висить незакрита кримінальна справа по мукачівських виборах. А разом з цим на Закарпаття повертаються і «медведчуківські» методи роботи, недієвість яких переконливо засвідчило життя.

У цьому контексті Олександрові Ледиді не завадило б пригадати 2003-й рік, коли він, навіть перейшовши з «Нашої України» в Партію регіонів, категорично відкидав методи роботи Івана Різака, особливо – щодо брутальності проведення мукачівських виборів, застосування адмінресурсу і т.д. Сьогодні ж, опинившись в кріслі керівника області, він, схоже, навіть не розуміє, на які порушення закону, логіки здорового глузду та просто людських стосунків іде, і які наслідки це може мати в перспективі. Зокрема – і для нього особисто…

09 лютого 2013р.

Теги: Балога, Порошенко, Медведчук, Ледида

Коментарі

а в т о р 2013-02-17 / 10:02:12


Общие представления о венерических болезнях
Классические венерические болезни
Гонорея
Сифилис
Мягкий шанкр
Венерическая лимфогранулема
Донованоз
«Новые» венерические болезни
Болезни кожи, передающиеся половым путем
Таблица инкубационного периода венерических болезней
Симптомы венерических болезней
Лабораторная диагностика венерических болезней
Осложнения венерических болезней
Мифы и заблуждения о венерических болезнях
Как защитить себя от венерических болезней?
Защищает ли презерватив от инфекций?
Профилактика после случайных связей
Консультация венеролога
Форум по венерологии
Стоимость услуг
Адрес и схема проезда


Сифилис

Сифилис относят к классическим заболеваниям, передающимся половым путем (венерическим болезням). Возбудитель – бледная трепонема (Treponema pallidum). Сифилис характеризуется медленным прогрессирующим течением. На поздних стадиях он может приводить к тяжелым поражениям нервной системы и внутренних органов.

Копча 2013-02-11 / 12:47:36
Блага вість. У Закарпатті спалюють не тільки машини представників влади.
Сьогодні близько 8 година у Берегові побили депутата. Інформацію ексклюзивно підтвердили у ВГЗ УМВС України в Закарпатській області.54 річному чоловіку декілька невідомих нанесли пошкодження металевими палицями у дворі власного будинку. Потерпілого виявила його дружина. Зараз чоловік знаходиться у лікарні, у нього закрита черепно-мозкова травма, гематоми голови на передпліччя.
За неофіційною інформацією побили голову міського осередку Партії Регіонів у місті Берегово, депутата міськради Олександра Лабойка.

Андрей 2013-02-11 / 09:51:38


Флуд і тролінг. Коментар видалено. Адмін


ч и т а ч 2013-02-10 / 23:08:24


Флуд і тролінг. Коментар видалено. Адмін


Копча 2013-02-10 / 21:08:48
Згинь троль :)

Istvan 2013-02-10 / 21:06:23
Хай живе вільна Україна! Слава!! - Вот вам...

Прагматик 2013-02-10 / 19:01:41
Згоден. Балога політик. А політика брудна, якщо такою її роблять такі ж самі політики... Так, що навряд чи варто хвилюватись за Віктора Івановича, він не пропаде. Треба хвилюватись кожному за себе, бо про нас ніхто з тих самих політиків вболівати не буде, якщо раптом не матимете на шматок хліба.

Автономіст 2013-02-10 / 17:53:50
А чом то нико не пише, ош Ледиду Янек уже ушмарює послом у Пожонь, а у його крісло сяде вадь Варцаба, вадь Ващук? Што нико се з коментатору не знає? Не віруву. Предлагаву Адміну создати тоталізатор, за кого проголосує бульшенство читателу його ресурса

твк 71 2013-02-10 / 17:40:06
Коли вибори ?Хочеме мало заробити бо уже витратилися ...

Копча 2013-02-10 / 16:29:24
І Ратушняк. :) Хоча Сірожка банальний клоун. Я пропустив ще багато осіб на жаль формат коментарів не дозволяє подати повний список достойників.

2 Копча 2013-02-10 / 16:25:55
Ваші мотиви засвідчені вже в тому, що ви випадково пропустили в переліку поганих людей Ратушняка :-)

Копча 2013-02-10 / 15:57:29
Шукаєте чорного кота в темній кімнаті. Найперше спробуйте вичавити раба з своєї голови та не сприймайте мотиви інших людей рівняючись на власну модель поведінки. Шановний однофамілець не збираюся переконувати Вас чи кого не будь іншого у хибності Вашого судження відносно моїх мотивів у написанні посту.

2 Копча 2013-02-10 / 15:23:04


Найгірше, коли раб іншого пана так наполегливо, як ви, мочить інших панів, виключно аби зробити добре власному господареві. :-)


Копча 2013-02-10 / 15:12:03
Не перестаю дивуватися коли час від часу читаю як раб хвалить свого пана і пробує переконати інших рабів що його пан кращий від інших. Ми живемо в рабовласницькій державі де від нас потрібно аби ми платили податки і раз на кілька років т. зв волевиявленням легітимізували право осіб дорвавшихся до керівного корита користати нас як їм заманеться. Правоохоронні органи, судова система, фіскальні служби інші бюрократи усі живуть нашим коштом і створені для того аби тримати нас у покорі на догоду кільком реальним хазяям життя. У боротьбі за владу приймають участь потужні ФПГ тому що тільки вони можуть дозволити собі профінансувати виборчу кампанію наша ж участь в "управлінні" державою це міф. Ющенко, Янукович, Симоненко, Яценюк, Балога, Бушко інші т. зв. політики є породженням системи тому вони нічого не в змозі змінити. Вірте в політиків вони ще не раз вас розчарують. :)

Михайло 2013-02-10 / 14:16:24


Коментар видалено. Адмін


Микола м Львів 2013-02-10 / 13:59:40


ви жалюгідні і нікчемні просто деякі Закарпатці в ненависті до своєго земляка і політика Балоги якого знає цілий світ це просто Ганьба!!!!! кому ви преклоняєтеся Украінофобу і куму Карлика чи кучці Данецьких Бандюків шо нічого святого за душою немають ви ще почекайте трохи коли Данецькіє будуть відбирати у вас бізнес як у нас у Львові уже це роблять і посадять вам смотрящого від Данецька в Ужгороді чи Мукачевому і ви будете ходити до нього лизати дупу!Ваше щастя шо до цього часу у вас був Балога а ваші ГОЛУБІ губернатори і нардепи є просто членососи у данецького бидла і вони за вас не Заступляться повірте ніколи!!!!! Тримайтеся Вікторе Івановичу все ще попереду!!!


543210 2013-02-10 / 13:50:10
To: ?????????? 2013-02-10 / 12:49:27

Шановний! Балога чи не єдиний з так званих закарпатських політиків, хто дійсно займався політикою. Звісно, що все це з поправкою на наші реалії. З усіх інших можливо згадати хіба що Пинзенника (він все-таки наш, тобто закарпатського походження), але й той не так є політик, як економіст. Не станете ж ви називати політиками Ратушняка, чи того ж Сербайла.

Адмін 2013-02-10 / 13:01:21


За флуд і тролінг видалено два коментарі одного автора.


Вася з Перекопска 2013-02-10 / 12:58:43
І Нусера

ужгородець 2013-02-10 / 12:51:46
Регіональні і ратушняківські шавки кинулися виправдовувати безчинства в Україні, проти яких вже висловилися провідні політологи і всі опозиційні партії. Ми вже проходили всі труднощі 2004-го, пройдемо і ці. тільки цього разу ми викинемо з України всю регіонально-есдеківську погань разом з її прислугою.

НОВИНИ: Політика

17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
» Всі новини