Погорєлов: ужгородський Водоканал під арештом, як поділятимуться кошти від СП – поки невідомо

«Намір винести проект рішення про утворення інвестиційного підприємства з дольовою участю Водоканалу є і далі. Але після ранкової розмови з прокурором міста я прийняв рішення винести проект на обговорення, і далі будемо діяти в правовому полі», – розповів сьогодні журналістам після засідання виконкому міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов.

Погорєлов: ужгородський Водоканал під арештом, як поділятимуться кошти від СП – поки невідомо

Як повідомляло Закарпаття онлайн, сьогодні на засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради було прийнято рішення відправити на доопрацювання  спеціально створеної комісії проект рішення щодо створення СП, а також текст відповідної угоди.

Нині, за словами міського голови, потрібно знайти шлях для вирішення деяких питань, які стосуються створення спільного підприємства. «Вранці я розмовляв з прокурором… Ви знаєте, що 2 роки назад ми зупинили концесію Водоканалу, коли підприємство хотіли взяти в оренду на 50 років. Ми тоді подали до суду, і судом була винесена ухвала відмінити рішення сесії, а прокуратура наклала арешт. Виявилось, що його досі не знято, тому в правовому полі не можна робити якихось дій. Крім того, у нас велика податкова заборгованість перед податковою, а вона теж повинна дати дозвіл на створення спільного інвестиційного підприємства», – розповів міський голова.

Щодо того, як працюватиме спільне підприємство, яке в перспективі має бути створено за участі Водоканалу із входженням інвестора, Віктор Погорєлов зазначив: «Будь-яке спільне підприємство передбачає сумісну діяльність. Основні фонди Водоканалу – десятки, сотні мільйонів залишаються у власності міста. Інвестор вносить кошти або обладнання, які вважаються інвестиційними коштами». А от про те, як поділятимуться прибутки від спільної діяльності, мер уточнити не зміг, зауваживши тільки, що «вони діляться відповідно до умов договору, але поки я не бачив, як вони поділятимуться». 

Тим часом, нагадує в коментарі до цього матеріалу член виконавчого комітету Ужгородської міськради Олександр Волосянський, У сьогоднішньому проекті рішення чітко вказано про розподіл прибутків: 55% -- приватній струтурі ТОВ "Ужгородводоканал", а 45% прибутків -- комунальному підприємству "Водоканал м.Ужгорода" . Тобто, власником підприємства з контрольним пакетом акцій стає офшорна фірма з Кіпру.

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

06 лютого 2013р.

Теги: Водоканал, виконком, інвестор, СП, Погорєлов, Ужгород

Коментарі

448-му 2013-02-13 / 16:20:23
Яка різниця між дохожом і прибутком вчили ще в школі (правда жаль, що "для простоти", а не для діла)...
Крім того, яка різниця кому платити за воду: постійно "крахуючим" водоканалам міста чи приватнику? Адже мешканцям міста потрібна вода, причому - цілодобово (а не прокурорсько-мерсько-приватні розборки)...
І ще. Солідне місто у нормальній державі (чим ні Ужгород, ні Україна - похвалитись не можуть) подібне вирішить просто: випустить муніципальні облігації, на які, наприклад, в країнах Європи - черги! В Україні, подібне - заборонено. Усі муніципальні та державні підприємства, влада "жене" у свої ж банки: брати кредити під нехристиянські проценти...
Й останнє. Кожна муніципальна влада у Європі, залюбки ВІДДАЄ подібного роду "завдання", у приватні руки!
Так, поступають з "водоканалами", енергопостачанням (світло, газ) тощо... Правда, там є вибір з числа... постачальників таких послуг та жорсткий контроль з боку громади (тобто жителів)! У нас же – кожен, "демократично" обраний мер, починає з того, що переукладає договори на постачання тих чи інших послуг... з своїми, комерційними структурами. Чи в Ужгороді цього – не знають?
А от муніципальний транспорт, коли збирати данину від "маршрутчиків", у вигляді ліцензій та хабарів (від міськради до ДАІшників)- виявилось легше ніж організувати роботу міського транспорту - не віддають (як це має місце в Україні)! Але йе вже інша тема...

Москаль 2013-02-06 / 21:00:32
Погорелов- это вор,мошенник и просто непорядочный человек. Это причина. Все остальное -это следствие причины.

448 2013-02-06 / 20:39:14
Ще земляку - цитата: "Про цілодобове водопостачання у цьому випадку взагалі ніхто не думає, тут думають тільки про збирання (вибивання) коштів з усіх нас - але вже в приватну кишеню. Щоб забезпечити круглодобову подачу води, треба її мати, мати потужності насосно-фільтрувальних станцій, більші дебіти водозаборів, не диряві мережі. Це - вкладення солідних інвестицій, але не по такій схемі, як пропонується тепер. Для цього має бути укладений трьохсторонній договір між солідним банком, інвестором і містом, як гарантом повернення кредиту банку (бо такі інвестиції з власних коштів ніхто в світі не робить - тільки через банківський кредит). Міська влада має прийняти обєкти після реконструкції, забезпечити їх правильну експлуатацію і поступове, за рахунок оплати за послуги, повернення кредиту. Передачі в інші руки комунальної власності без волі громади не сміє бути, це злочин!"

448 2013-02-06 / 20:34:08
Земляче, доходи і прибутки - різні терміни, прибуток отримується з доходів після відрахування всіх видатків... Так приблизно, для простоти...

земляк 2013-02-06 / 19:04:17
Про які доходи мова, панове?
Було б добре, якби новостворене підприємство змогло газдувати, бодай без збитків! Та щоб вода в місті, по крайній мірі для тих хто платить була - не по графіку (на дворі ж бо ХХІ століття та й війну ми виграли, як-не-як!), а коли відкриєш краник...
А "доходи", для подібних приватно-муніципальних СП, в цивілізованих країнах - "регулюють" через місцеві... податки! Не знали про таке "європейці" з Ужгороду? А на біса маєте проєвропейську, депутатську комісію, члени якої на чолі з керівниками міста вештаються "по європах", для ніби-то вивчення досвіду?

Ужгородець 2013-02-06 / 17:40:44
Як бачимо до розмови з прокурором вчинялися дії поза правовим полем.

Олександр Волосянський 2013-02-06 / 14:03:25
В сьогоднішньому проекті ріщення чітко вказано про розподіл прибутків - 55% приватній струтурі ТОВ "Ужгородводоканал", а 45% прибутків - комунальному підприємству "Водоканал м.Ужгорода"

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини