За два дні до виборів "губернатор" Закарпаття подарував російським власникам "Закарпаттяобленерго" 9 га закарпатської землі

За два дні до парламентських виборів 28 жовтня 2012 року голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида підписав розпорядження, яким подарував приватній фірмі -- ПрАТ (Приватне акціонерне товариство) "Закарпаттяобленерго" 9,34 га землі.

За два дні до виборів "губернатор" Закарпаття подарував російським власникам "Закарпаттяобленерго" 9 га закарпатської землі

Нагадаємо, що на той час зазначене підприємство очолював однопартієць Олександра Ледиди, тоді ще кандидат, а нині -- депутат Верховної Ради від Партії регіонів Василь Ковач.

ПрАТ "Закарпаттяобленерго" є монополістом на ринку електроенергетики Закарпатської області. Тому придбати цю землю, наповнивши бюджет області, для підприємства не склало б жодної проблеми. Тим часом землю передано в копійчану оренду.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 13 лютого 2012 року 50% акцій ПАТ "Закарпаттяобленерго" продано за 140 700 000 гривень компанії "Енергетична Україна ТВ", яка належить до російської "Лужніковської групи", до неформальних засновників якої входить екс-віце-спікер Держдуми Росії Олександр Бабаков та "авторитетний бізнесмен" Михайло Воєводін.

Одразу після приватизації, у І півріччі 2012 року чистий прибуток ПрАТ "Закарпаттяобленерго" збільшився в 5,76 разу – до 23 млн 399 тис грн в порівнянні з 4 млн 58 тис. грн за аналогічний період 2011 року.

Після перемоги гендиректора "Закарпаттяобленерго" Василя Ковача на виборах інтернетом поширилася інформація про масовий підкуп виборців кандидатом.

У контексті вищесказаного доводиться лише здогадуватися про справжні мотиви такої "щедрості" голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди.

01 лютого 2013р.

Теги: Закарпаттяобленерго, Ледида

Коментарі

Сокира 2013-02-07 / 13:53:04
Мілошу. У вас мало прагматизму.
Щодо російського газу. Росіяни в любому випадку (був би корнсорціум чи не був) будували обхідні магістралі. Це вимога Європи.
Щодо Оноківської землі. Чому скільки років Обленерго корстувалося БЕЗПЛАТНО землею і тільки тепер узаконюють. Скільки коштів втратила сільська рада і районна адміністрація. Я розумію що землею за межами населеного пункту розпоряджається РДА. Де були ГрьоБАні депутати скільки років. У прокуратури є всі підстави відкривати кримінальну справу.

виборець 2013-02-05 / 20:05:00
до milosh 2013-02-05 / 19:53:29

Пане «milosh», перейдіть краще до коментування іншого посту на ЗО «"Губернатор" Ледида подарує однопартійцеві Гайдошу 52 гектари піщаного кар’єра». Там Вас якраз не вистачає.
Думаю, по суті цього посту Вам вже додати нема що.

milosh 2013-02-05 / 19:53:29
Ви знову за своє. Флейм в коментарях до речі карається. Так що, щасливо...

виборець 2013-02-05 / 18:44:02
до milosh 2013-02-05 / 14:50:55

Як може бути «заказною» критика влади у земельних питаннях??? Дерибанили і дерибанять по сьогоднішній день!
Чому вибори у депутати сільської ради «золотого кільця» Ужгорода «крутіші» за вибори у депутати районної ради, не здогадуєтесь?
Тому що земля З КОМУНІКАЦІЯМИ дорожче стоїть У РАЗИ, ніж «за межами» посеред лісу чи мочару!
Вам це не відомо?

Судячи з Ваших коментарів, Ви знаєте, що таке ПС "Оноківці", Оноківська ГЕС, «учбовий полігон». «Чули», що там робилося «за часів чехів». Розбираєтесь, що таке «КТП та ЛЕП», розумієтесь у проблемах «тарифів для населення», і т.д.

Я, якщо чесно, «зеленого поняття» до цих пір про це не мав. Для мене Оноківці – це в першу чергу приваблива, але дуже дорога земля.

Але Ви, за Вашими ж словами, «не знайомі з іншими регіоналами» з ОБЛЕНЕРГО, з В.Ковачем, С.Ковачем та їх «контролера» М.Поповичем? – Як на мене, це, м’яко кажучи, дивно.

Ви хоч за них чули? І яке відношення ці «порядні» люди мають до «Закарпаттяобленерго»?
Якщо ні, то в чому тоді «суть» Ваших коментарів? Пописати на «дозвіллі»?

milosh 2013-02-05 / 14:50:55
Не знайомий з "іншими регіоналами" про яких ви згадали і не хочу знайомитись.

Позитивно дивлюсь на критику влади, головне щоб вона не була заказною і відповідала дійсності, це єдине що я тут відстоюю.

виборець 2013-02-05 / 14:24:14
до milosh 2013-02-05 / 13:38:15

Пане «milosh», ні я, ні мої родичі не мали і не мають заяв на отримання земельних ділянок в Оноківській сільраді чи у будь-якій іншій сільраді довкола Ужгорода.
Але земельну «ситуацію» у сільських радах довкола Ужгорода («золотого кільця»!) знаю добре. Як і ціну «питання» щодо вирішення цих «проблем» для простих «смертних».

Тому вже у мене складається враження, що чомусь Ви особисто дуже «переживаєте» за кошти «невідомих інвесторів» - «благодійників»?

Згадуєте О.Ледиду, який «своє» однозначно ВЖЕ отримав, але «не пари вуст» щодо інших «регіоналів» - родичів В.Ковача, С.Ковача, М.Поповича, які РОЗБУДОВУЮТЬ СІМЕЙНИЙ БІЗНЕС не лише в Оноківцях?
Є ще і мала гідроенергетика на Тячівщині, сонячна енергетика на Ужгородщині, і т.д.
Дійсно - це розвиток енергетики по «зеленому» тарифу. Сучасно, екологічно, перспективно, але ЧИ ВСЕ ЗАКОННО і ПРОЗОРО щодо «болючих» ДЛЯ КОЖНОЇ МІСЦЕВОЇ ГРОМАДИ земельних питань?

Так хто з нас «пересмикує»? Чи Вам це «байдуже»???

milosh 2013-02-05 / 13:38:15
виборець
Не пересмикуйте. Я не говорив про розвиток енергетики, я говорив про виділення землі для потреб громадян.
Невдале порівняння про колонізаторів. Електрика це запорука сталого розвитку суспільства, його життя, навчання, створення робочих місць. Жодна влада не ризикне гратися з добробутом своїх громадян.
І це ви бачите в статті ознаки корупції, а я бачу невдалу спробу авторів здійняти бучу на рівному місті. В даному випадку ми маємо нормальну співпрацю влади та бізнесу. Земля під потреби енергетики безкоштовно виділялася завжди, і до приватизації також (можливо це навіть прописано в законодавстві). Тим більше, шо обленерго платить податок на цю землю як і всі інші. Я ні в якому разі не відбілюю Ледид, Баблог та інших шуфричів. Всі вони злодії і місце їм на нарах, але даний випадок це скорше плюс їм в "карму".
Шось ви дуже переживаєте, шо обділили увагою місцеву владу, майже ви як раз представник тієї влади, вас обійшли і не дісталисьте нич, вот вас жаба і давить.

виборець 2013-02-05 / 12:36:28
до milosh 2013-02-05 / 09:19:49

Хто ж ПРОТИ розвитку електроенергетики. Але хто ЗА, щоб приватна компанія з мільйонними прибутками отримувала землю під свої об’єкти задарма?
Це їх БІЗНЕС, але з регульованими держ.тарифами! Не подобається - ніхто вас не тримає, продайте свої активи і займайтесь іншим! Це цивілізований підхід. На цьому ринку дуже жорстка конкуренція, бо цей бізнес ПРИБУТКОВИЙ і ДОВГОСТРОКОВИЙ!

А те, про що Ви пишете, пане «milosh», більше схоже на відносини колонізаторів у Північній Америці, коли вони купували землі у аборигенів за буси та «вогняну воду». Але зараз «трохи» інші часи. Всі чудово знають, скільки такий «дозвіл» коштує. І «бізнесмени» розрахувались по повній за ринковими цінами. Але з ким?

Ви можете собі уявити, щоб в країнах ЄС щось «надавалось» без згоди місцевої громади? Без врахування її інтересів?

«Хлопці» прийшли ЗАРОБЛЯТИ, а не займатися благодійністю. Тому мають за все платити МІСЦЕВІЙ ГРОМАДІ, а не чиновникам чи окремим депутатам - лобістам!

Мова у коментарях іде саме про це, про ОЗНАКИ КОРУПЦІЇ, а не відмову від розвитку електроенергетики!

milosh 2013-02-05 / 09:19:49
Уявіть собі ситуацію, шо у вас є ділянка землі десь за містом, ви вирішили будуватися, але лінії електропередач там ще немає. Разом з іншими забудовниками ви отримуєте техумови і обленерго готово побудувати вам КТП та ЛЕП. Але наші сіль-, рай та облради кажуть НІ, не дамо "нашу землю" російській приватній фірмі, пішли они всі нахер. Будеме жити в печерах і ловити мамонтів.
От таке в мене враження від вас шановні..
Ставити палки в колеса обленерго це все рівно шо пиляти сук на якому сидиш. Давайте ще заберемо землю під лініями електропередач, під трансформаторними підстанціями "бо то наша земля" і будемо жити в холоді і при свічках. Шо за убоге мислення??? Одна справа боротися проти злодіїв при владі, але шкодити самим собі це вже дебілізм. Нагадує мені ситуацію коли наші поцреоти відмовили в створенні тристороннього консорціуму по керуванню нашою газотранспортною системою, "бо це наше надбання". І шо ? Москалі настроїли газопроводи в обхід і ГТСка тепер наполовину пуста, а ще через років 10 піде наше "надбання" на металолом. Ще й газ в n-раз подорожав. Хто від цього виграв???

Те, шо росіяни підставні схоже на правду, а хто реальний власник ніхто не знає, можливо головний стоматолог України.

сорри 2013-02-04 / 23:42:46
Мілош, вам правильно кажуть, а ви товчете воду в ступі, виправдовуючи злодіїв. Можливо, "Оноківська ГЕС і учбовий полігон і ПС "Оноківці" стоять на цій землі десятки років". Але це треба перевірити. Бо гектар туди, гектар сюди...
По-друге, при викупі "Закарпаттяобленерго" ця земля не продавалася разом з майном. Тому додаткової "шари" для тих, хто і так викупив ПрАТ по заниженій ціні, бути не має. Не залежно від того, чи викупив компанію донецький Бойко, чи росіяни. Це НАША ЗЕМЛЯ.

arto 2013-02-04 / 17:55:55
Десь писав, може і тут, насправді власники не росіяни - вони підставні. Реальний власник віце-прем"єр Юрій Бойко. Інфа з серЕдини-100 %

виборець 2013-02-04 / 17:28:19
до milosh 2013-02-04 / 16:23:05

«Дозвіл» облдержадміністрації на «будівництво» (після слова «будівництво» стоїть кома!) для ПРИВАТНОЇ ФІРМИ на ОРЕНДОВАНІЙ території СІЛЬСЬКОЇ РАДИ, з «конторолем за виконанням » М.Поповича (СВАТА В.Ковача, ТЕСТЯ С.Ковача) - це пане «milosh» не «чіпляння»!
ЦЕ ПРИВІД ДЛЯ ПОЗАЧЕРГОВОЇ СЕСІЇ ОНОКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ, як МІНІМУМ!!!
А нові «власники» цього «подарунку» мали би, як мінімум, ПОЯСНИТИ, що за «будку» вони збираються БУДУВАТИ!!!
Може «хижку» для нового «керівництва»???

milosh 2013-02-04 / 16:23:05
Повторюю ще раз, і Оноківська ГЕС і учбовий полігон і ПС "Оноківці" стоять на цій землі десятки років. ГЕСку взагалі ще чехи строїли, якшо не помиляюсь.
Шо ви приціпилися до "будівництва". Невже не можуть побудувати гараж, чи підсобку для інструментів чи КПП??? Це також "будівництво енергетичної інфраструктури"..

виборець 2013-02-04 / 15:59:43
до milosh 2013-02-03 / 22:14:55

Витяг з Розпорядження № 576 від 26.10.12.
«надати… 9,3364 га, розташованих за межами населеного пункту НА ТЕРИТОРІЇ Оноківської сільської ради… ДЛЯ БУДІВНИЦТВА, обслуговування… та ремонту»

О.Ледида «надає дозвіл» ПРИВАТНІЙ ФІРМІ для будівництва на території Оноківської сільради???
Що з того мала сільрада? Чи мав «окремо» місцевий «біров» В.Дмитрук із своєю обленергівською депутатською «більшістю»?
Хтось ці 9,3364 га реально міряв? І це в сільраді, де кожна сотина землі на вагу золота!!!
«Milosh», може і це прокоментуєте?

УжРДА 2013-02-04 / 10:52:34
Не пишіть дурниць, а читайте рішення: полігон учбовий - майже 2 га, для будівництва і т.д... І повторюємо: землю дали ПРИВАТНІЙ РОСІЙСЬКІЙ структурі.

В Оноківцях багато людей мають бізнес. Якби вони попросили - їм би так просто 9 га дали? Вам би дали?

Правду тут написали: скільки га родючої землі Ледида з Чорнаком передали свому співпартійцю Ковачу під приватні ГЕС. Крадуть абсолютно без совісті.

milosh 2013-02-04 / 10:07:52
Адмін, ну от подумайте. ПС "Оноківці" і Оноківська ГЕС стоять на тій землі вже багато десятків років. Ледида просто узаконив те що давно було де-факто власністю обленерго. Дякуючи цьому ми з вами маємо світло дома. По-вашому краще шоб Ледида не давав землю або залупив за неї таку ціну шо обленерго змушено було демонтувати свої електроустановки, і файна частина району сиділа би без світла??? Так би було краще??? Або інший варіант, - обленерго б заплатило за цю землю, але тоді ці витрати заклали б в тариф за електроенергію і вже би ми з своїх карманів вертали обленерго ці гроші - таке законодавство..
Якщо дану ситуацію розібрати без емоцій, то все стає логічно і зрозуміло..

Адмін 2013-02-03 / 22:43:34


milosh, що значить "істерику"? Це приватна фірма, ще й закордонна. Чому вони мають "на шару" отримувати землю? Ви можете отримати 9 га землі біля Оноківців? Гарантуємо, що ні. Закарпатцям - зась, а крутим росіянам, нате ось. І в цьому вся суть.

За що такий подарунок і так не бідним людям, спитайте у пана Ледиди.

І про яке, взагалі, неперечислення грошей обленерго може йти мова?


знаючий 2013-02-03 / 22:16:04
Так немає уже Конюх "Золотої гори",переписав Януку-стоматологу за право лишитися губернатором, там скоро й табличку поміняють на ранчо "Золотий терикон".

milosh 2013-02-03 / 22:14:55
Шо ви істерику закатили. Просто узаконили землю на якій УЖЕ ДАВНО стоять ПС "Оноківці" та їнші вказані об"єкти. За старої влади ця документація майже не велася.
А кажете не треба було передавати?? а якшо обленерго не захотіло би гроші перечисляти, то най би люди без світла сиділи?? так краще???

От такими статтями людям мозги і промивають..

Челядник 2013-02-02 / 15:10:55
Паскуда кончена конюх

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини