Прокуратура Закарпаття перевіряє законність нарахування стипендій в УжНУ

Перевірка проводиться за результатом публікації на сайті Закарпаття онлайн.

Прокуратура Закарпаття перевіряє законність нарахування стипендій в УжНУ

Прокуратурою Закарпатської області проводиться перевірка щодо законності нарахування стипендій студентам Ужгородського державного університету.

Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-службі прокуратура Закарпатської області.

Перевірку призначено прокурором Закарпатської області і для перевірки фактів, викладених у статті «В УжНУ стипендії отримуватимуть за «громадську активність» в через комісію» розміщеному на сайті Закарпаття онлайн.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, з цього ж приводу до прокурора Закарпаття звернувся також народний депутат України, голова підкомітету з питань контролю та законодавчого забезпечення діяльності податкових органів Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, очільник Всеукраїнської молодіжної громадськоїа організації "Молоді регіони" Андрій Пінчук

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, ректор УжНУ Федір Ващук, затіяв зміни, в результаті яких отримання стипендій стане залежним від рівня лояльності до керівництва вузу та політичної сили, яку він представляє. Відповідно, в стипедії призначатимуть засновані Ф. Ващуком так звані стипендійні комісії при факультетах та інститутах УжНУ, і замість чіткої і прозорої схеми призначення студентських "зарплат" все віддається в руки окремих, лояльних до керівництва вузу осіб, які керуватимуться в цьому випадку 11-ма пунктами, серед яких - участь у громадському житті.

Крім того, як з'ясувало Закарпаття онлайн, всупереч чинному законодавству Ф.Ващук своїм наказом запровадив в УжНУ так звану "Сесію довіри", відповідно до якої ряд студентів-"пільговиків" не здавали сесію, а отримували оцінки за "громадську діяльність", а викладач зобов’язаний був погодитися з так званим "громадським рейтинговим контролем" та виставити пропоновану, як сказано в наказі, "представниками органів студентського самоврядування (староста, колектив студентської групи)" оцінку та записати її у залікову книжку та екзаменаційну відомість

 
 
28 січня 2013р.

Теги: стипендії, прокуратура

Коментарі

студент 2013-02-14 / 20:02:00
ЦІКАВИЙ У НАС ЧАС І СПРАВДІ !!! ПОПАМ ТРЕБА ЛЮДСЬКЕ МАЙНО , АЛЕ І РЕКТОРАМ ,ЯК НЕ ДИВНО ТРЕБА ЛЮДСЬКЕ МАЙНО!!!МОЖЕ УЖЕ ДОСИТЬ!!!ЦІКАВИЙ ЩЕ ОДИН ЗАКЛАД---ВІВАТ АКАДЕМІЯ ,БІЛЯ ОБЛРАДИ -ЦЕ ЩЕ ЩО ЗА ВУЗ ??? УЖАС!!!

студент 2013-02-14 / 19:25:48
КАДРИ з 2003 року - це суцільний ПАРАДОКС , на кафедрах люди без освіти ,є підрозділи де потрібна базова освіта ,РОДИЧАНСТВО - парадокс .ДУЖЕ багато людей за компютерами --А КОРИСТІ НІЯКОЇ !!!

студент 2013-02-14 / 19:16:51
Шановні , батьки ваші діти ідуть у вуз здобувати професію, слухати викладача , який спрямовує студента на читання і опрацьовування профі літератури , а не займатися ЯКИМИСЬ ГРОМАДСЬКИМИ ДІЛАМИ . Читання іще раз читання !

історик 2013-01-30 / 12:36:06
до лорда 2013-01-30 / 08:40:42

«Ви кажете звертатися в Міністерство,а в Міністерстві не має коштів тому,що всі кошти зіло Євро-2012.»

Шановний «лорде», цю «версію» негараздів у Міністерстві освіти Вам втовкмачив сам Федір Григорович, чи Ви її чули з чиїсь слів?

Ви розумієте, що, якщо це дійсно його слова, то це ПРЯМА критика і визнання ПРОВАЛУ економічної політики уряду Азарова та президента Януковича!
Вони ж разом ще нещодавно пишалися досягненнями Євро-2012 мало не з кожного борду під час виборів до ВР України!

Думаю, Вам відомо, що Ф.Г.В. є членом ПР, та депутатом-списочником від цієї партії у міській раді.
Ви знаєте за які речі він та його фракція ПР РАЗОМ з мером - однопартійцем там голосують? На ЗО про це цілі «епопеї»!

Це теж «хлопці» дірки в міському бюджеті після Євро-2012 латають??? – Ні, це банальне набивання власних кишень.

І не робіть з Ф.Ващука святого науковця-реформатора. Він – «бізнесмен» від науки, яких, на превеликий жаль, дуже багато, як в УжНУ, так і в ЗакДУ, так і в Міністерстві освіти при любій владі!

Судячи з усього, Ви не один з них, але мовчки пашите на них за копійки, надіючись на барську прихильність у майбутньому!

УжНУ 2013-01-30 / 11:55:41
лорд, а можна вас попросити як особу, наближену до Ващука, щоби він вже пошвидше плюнув на УжНУ, чим ви нас тут постійно лякаєте, заткнувся назад у своє ЗаДУ і щоб ми без нього тут благополучно "загнулися". Будь ласка, попросіть, йому ж так важко нести цей хрест. Шкода чоловіка, ми йому всі так співчуваємо...

Час 2013-01-30 / 09:31:11
Хай прокуратура перевірить закрнність отримання гірських надбавок прокурорами, ментами і сбушниками. По попрописувалися козли у гірських селах і доять державу.
Тут прокуратура буде сліпа, глуха і німа.

для лорда 2013-01-30 / 09:26:06
Шановний "лорде" я розумію Вас може, як колегу, співпрацівника Ващука, а може і ні.Та в річ не в тім, можна погодитися з деякими Вашими припущеннями, але хочу Вам нагадати,що так як поступав пан Ващук в усіх питаннях-це не личить професору , доктору наук.А взагалі незамінимих людей немає.Отже, якщо як Ви пишете,Ващук плюне на все, то повірте УжНУ як існував так і буде надалі,які б важкі часи не були.

лорд 2013-01-30 / 08:40:42
Шановний історик ідея скоротити семестр була неВащука ,а його оточенням ще раніше і він про це говорив.До речі він уже пошкодував про це і я думаю він прийме після цьго правильні кадрові рішення.Ви кажете звертатися в Міністерство,а в Міністерстві не має коштів тому,що всі кошти зіло Євро-2012.Ви бачете на сьгодні людину на посаді ректора людину яка може зробити більше чим Він,а я ні хоча і сам зараз працюю без жодноі надбавки на голому окладі.Різниця між нами в тому,що реалист,а не демогог і заєте,що якщо Він вибачте плюне і піде з посади на УЖНУ можна буде поставити крест як на ВНЗ.тОДІ ШАНОВНИЙ ІСТОРИК МИ З ВАМИ ЗУСТРІНЕМОСЯ І ВИ МЕНІ СКАЖЕТЕ ЧИ Я БУВ НЕ ПРАВИЙ.

Дед Хасан 2013-01-30 / 03:53:50
О чем базар, пацаны! Юрфак и факультет Палинчака - УжНУ - одни из наиболее коррумпированных структур в Центрально-Восточной Европе! Говорю "одни из", поскольку на пятки ей наступают юрфак и международный бизнес ЗакДУ. Ну так чему вы удивляетесь? Средняя суммарная стипендия за год составляет где-то 8 тысяч грн. Кто хочет ее поиучит, должен откатить где-то половину - и не нужно никаких баллов типа 5,0. Это "современные информационные бизнес-технологии", внедряемые новым ректором. Реализаторы идеи - Лемак и Официнский.
Но все они плохо кончат...Как я... Хотя я был "пацан з законе"!

УжНУ 2013-01-29 / 23:35:36
Пригадується, тісний зв"язок з міністерством (на противагу тому, що Вегеш не контактував з Табачником)був головним Ващука і Ледиди на користь нового керівництва. І де тепер цей зв"язок? де потоки грошей від міністерства на підтримку "свого"? Звиздюки, блін, регіональні. Все ваше життя збудоване на брехні...

історик 2013-01-29 / 23:18:37
Хотів би Вам зауважити, «лорде», що УжНУ, поки що, державна установа, і у своїй діяльності В ПЕРШУ ЧЕРГУ повинна керуватися чинним законодавством України у освітній галузі, в НЕЗАЛЕЖНОСТІ від «боргів, розвалу», інших подібних чинників.

Є «негаразди» у господарстві ВУЗ-у - доповідай у Київ, є «розкрадання, корупція» - звертайся в КРУ (фін. інспекцію), прокуратуру.

Головне, не треба ЕКСПЕРЕМЕНТУВАТИ в держ. установі, застосовуючи свій багатий «підприємницькій» досвід – це не базар, тут немає «товарних відносин»!

Крім того, УжНУ - це ще і навчальний та науковий заклад. Чому можна навчити студентів за 2 місяці канікул? Що можна «донести» до студента на 4-тій чи 5-тій парі? І це все ще і за приватні кошти контрактників!
Список питань можна продовжити! Читайте уважніше ЗО.

Основна Ваша теза: нема грошей? – Але це проблеми не Ф.Ващука, а його «однопартєйцев» у Київі! Дзвони, пиши, звертайся, вимагай, ВОЛАЙ до Д.Табачника - це прямий твій обов’язок!

Чому студенти та викладачі мають страждати від недолугості «пакращенців»?

Висновок напрошується один - як «бізнесмен» Ф.Ващук «состоялся», як керівник державної установи – ні.

лорд 2013-01-29 / 21:50:45
Шановний волонтер Ващук не є ректором дво вузів.Мені жаль,що Ви про це не знаєте.Знаєте ці публікаціі не від народу,а від хабарників кому він притисну хвоста.

лорд 2013-01-29 / 21:39:47
Шановний мій опонент Він не знищує УЖНУ,А ХОЧЕ ВИТЯНУТИ З БОРГОВОІ ЯМИ .Хочете знати правду цей бруд пишуть не студенти,а ті кому перекрив доступ до хабарів.Повірте мені людина яка має такий дохід від свого бізнесу не опуститься до пару зелених.Це не ті гроші.Хочете правду я завжди був опонентом Ващука Ф Г .Але коли Він став ректором я помінів ставлення до нього в кращу сторону.

до лорда 2013-01-29 / 20:53:30 2013-01-29 / 21:08:44
«А Ващук погодився стати ректором (УжНУ!),щоб як патріот ЗАГДУ врятувати свій ВУЗ»
З «патріотичними» намірами Ф.Ващука щодо «ЗАГДУ» зрозуміло, але навіщо «продовжувати» НИЩИТИ УжНУ???

волонтер 2013-01-29 / 20:54:57
Побачимо,які наслідки будуть перевірки прокуратурою області та яка реакція буде Міністерства освіти і науки, безпосередньо міністра Табачника, який підписував ті злочинні накази про призначення Ващука на посаду ректорів відразу двох вузів краю.
Дуже потрібно відправити Міністру освіти Табачнику та заступнику Сулімі, які безпосередньо кришують Ващука,усі поублікації,особливо коментарі народу,нехай почитають -що, як і по чому.Тому, якщо не будуть прийняті бодай якісь міри реагування з даної ситуації, тоді наслідки можуть бути непередбачувані.
Таке неподобство з боку ректора Ващука - це ганьба держави Україна!

лорд 2013-01-29 / 20:53:30
Противно читати коментарі людей які не знають справжньі ситуаціі в УЖНУ.Викладачам-хабарникам не вигідна Сесія довіри.Хіба студенти не знають правду про своіх колег студентів хто справді здає іспити по знанням ,а хто купляє іспити деколи навіть не ходячи на пари.Хто з вас знає,що УЖНУ був на межі повного зруйнування.Попередні любі друзі залишили Ващуку біля 12000000 гривень боргу по стипендіям,зарплаті та комунальні послуги.Чому штучно за останні роки штат був збільшиний на 450 чолвік,а це при тому ,що Міністерство не виділило на зарплату цім працівникам жодноі копійки.Щановні моі критики,я вам скажу честно якщо Ващук плюне і пійде з УЖНУ вуз просто перестане існувати я це знаю точно.Спитайте про це Нікрлайчука В. І.Він трошки був ректором і побачив в яке лайно Він вліз.Сьгодні лише самогубця захоче бути ректором.А Ващук погодився стати ректором ,щоб як патріот ЗАГДУ врятувати свій ВУЗ ТОМУЩО КОЛИ БУДЕ ПРИНЯТИЙ ЗАКОН ПРО ОСВІТУ його рідний ЗАГДУ перестане існувати як самостійний вуз.І хто піля цого кине камінь в його огород.

Адмін 2013-01-29 / 20:19:06


Відколи це писати правду називається "мочити"? Знайдіть неправду в публікаціях Закарпаття онлайн, отоді і поговоримо. Про плату - це вжа взагалі глупість. А між тим, як працюють ВЗП і Закарпаття онлайн - прірва. Багато хто хотів би, аби ми затихли. Не дочекаються.

У вас є що написати на тему стипендій в УжНУ? Якщо ні, то наступні коментарі не по темі і суперечки з Адміном видалятимуться. Такі правила - однакові для всіх. І ви - не виняток.

А загалом, дякуємо за увагу до нашого ресурсу. Удачі.


студент 2013-01-29 / 20:13:07
Яка різниця сайт ВЗП, чи цей сайт. Там одних мочать, у вас інших - методика одна. Хто платить,того піарять. Про незаангажованість не слід говорити ні там, ні тут.

Можна обманювати себе, що ти гарний, а зі строни - такий же. А те що видалили - правда. Задумайтесь краще - бо писався останній коментр не для читачів (яким і так все зрозуміло), а для вас.

Ващук - своє не втратить. Волошин - тихо шипить. А Петруня - це те що виконує вказівки з Києва і вкусить руку, яка його ж поставила на посаду, аби втриматись на ній.

Адміну 2013-01-29 / 19:32:09
Респект

Адмін 2013-01-29 / 18:45:49
Тому що тема тут інша і це не сайт ВЗП

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини