Чопські митники затримали українця із револьвером

Вчора (22.01.13) на митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, чопські інспектори спільно з прикордонниками попередили незаконне вивезення нашим співвітчизником до Євросоюзу револьвер, споряджений 7 набоями.

Чопські митники затримали українця із револьвером

Прямувавши з України до Італії на позашляховику “Toyota Higlander”, 48-річний водій під час проходження митного контролю свідомо обрав спрощену смугу - «зелений коридор». Однак пильні працівники кордону вирішили ретельніше перевірити правомірний перетин кордону чоловіка і перенаправили його автомобіль для спільного огляду.

І недарма. При перевірці салону іномарки у ніші, передбаченій заводом-виробником для дрібних речей, яка розміщена між сидінням водія та пасажира (підлокітник), митники виявили предмет, схожий на револьвер, калібру 4мм, на якому наявні маркування “KORA BRNO Czech made” « Cal. 4mm RANDZ LONG» , з  7 набоями в барабані. Громадянин одразу визнав «знахідку» своєю власністю та підтвердив, що дозвільних документів на її переміщення у нього не має.

Тож, за порушення встановленого порядку проходження митного контролю в смузі «зелений коридор» та переміщення зброї з набоями без дозвільних документів, відносно громадянина України складено протокол за ст.471 Митного кодексу України. Виявлений револьвер з набоями до нього вилучено.

Про це Закарпаття онлайн повідомила Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

23 січня 2013р.

Теги: Чопська митниця, револьвер, кордон

Коментарі

Сірий 2022-08-07 / 10:23:42
...на жаль принцип курятника глибоко в мізках, особливо у наділених певними повноваженнями для обслуговування будь-яких людських потреб,цих особин постійно потрібно знімати з неба на землю та позбавити права роботи з людьми... це потрібно всим без виключення, закон один для всих -- чорних,білих,червоних і жовтих.Але є одне АЛЕ -- потрібно знать закони держави у яку вїжжаєш, можливо там флобер прирівняно до вогнепала...?

Віт 2013-01-23 / 18:19:41
Повний ідіотизм. Купити подібний револьвер можна в будь якому інтернет-магазині, наприклад Розетка, за 300 - 500 грн.
"Бытующее мнение в народе о том, что оружие под патрон флобера подходит для самообороны ошибочно. Оно изначально не предназначено изготовителем для поражения человека и его использование в этих целях может повлечь за собой нежелаемые последствия и только усугубить ситуацию.

Причина непригодности заключается в том, что боезаряд ввиду малого калибра и недостаточной мощности не имеет останавливающего действия, даже если бы патрон был мощнее, то возросло бы только проникающее действие, которое и без этого очень хорошее, но опять- таки человека это вряд ли остановит.

В Украине револьверы под патрон флобера находятся в свободной продаже, для их приобретения не нужны никакие документы. Иметь револьвер флобера может любой гражданин Украины, возраст которых достиг 18ти лет"

Копча 2013-01-23 / 14:58:13
Митнику. А з чого ви визначили що людина везе зброю, ви ж маєте керуватися певним визначенням, що є зброєю, а що ні. Як людина котра везе через кордон річ яка за визначенням НДКЦ МВС України "не зброя" може мати при собі документи на переміщення зброї. Інакше як непрофесіоналізмом митників даний інцидент назвати не можна адже з таким само успіхом зброєю митник може визначити рулон туалетного пеперу і тому людина має везти довідку з МВС що це не так?

митник 2013-01-23 / 14:13:05
при пред'явлені на кордоні дозвільних документів від правоохоронних органів України на переміщення будь-якої зброї, навіть калібру 4 мм, громадянин може їхати хоч на всі 4 сторони... ніхто не женеться за статистикою, працюємо виключно законодавства.

наталя 2013-01-23 / 14:08:51
ви влучно підмітили про цю жіночку вікторію,вона завжди не розібравшись щось ляпає.надіюсь що при реформуванні митниці,вона буде шукати собі роботу.

Копча 2013-01-23 / 13:37:40
Це не є зброєю і вільно продається в Україні. "Револьвери кал4 мм. не мають призначення для ураження людини... внаслідок чого вказані револьвери до категорії вогнепальної зброї не відносяться." - Револьвери калібру 4мм. (Флобер). Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Довідник для судових експертів. Схоже митники погналися за показниками і показали повну безграмотність а пані Вікторія як папуга готова озвучити будь-яку дурницю свого відомства.

НОВИНИ: Кримінал

22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
» Всі новини