Циганчатам Середнього подарували 100 пар зимових чобітків (ФОТО)

На свято Водохрещя 19 січня на Закарпатті волонтери Асоціації «Еммануїл» передали понад сто пар нового дитячого взуття сім’ям, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Циганчатам Середнього подарували 100 пар зимових чобітків (ФОТО)

Це вже друга партія зимових чобіт, яку отримали діти з багатодітних та малозабезпечених сімей закарпатського села Середнє. Взимку ці діти носять легке гумове взуття та зовсім не зимовий одяг – у батьків немає коштів, щоб придбати саме необхідне.

 «Ми звикли до певних стандартів комфорту і не звертаємо уваги на такі елементарні речі, як можливість вчитися, наявність одягу, продуктів харчування тощо, - говорить керівник гуманітарного відділу Асоціації «Еммануїл» Галина Кучер, - та далеко не в усіх така повсякденність. В Україні є села, де діти не вміють читати, багато з них не відвідують школу з причини відсутності зимового взуття. Багато дітей хворіють невиліковними хворобами. Безумовно, ми не можемо об’їхати усі регіони України, але ті зміни, які відбуваються в селі Середньому, тішать нас.  Дивлячись на дітей, які отримали перші у своєму житті чобітки, дуже хочеться вірити, що це, нехай маленький, але впевнений крок у майбутнє. У них з’явилась можливість  ходити до школи”.

1 грудня розпочато новий спецпроект «Зігрій дитину», який продовжиться до 28 лютого. Мета проекту – зібрати кошти на купівлю 10 000 пар дитячого зимового взуття і закупівлі 500 пічок-«буржуйок» для сімей, що особливо цього потребують. Бажання допомогти закарпатським сім’ям знайшло відгук у багатьох людей –кошти на придбання усього необхідного надсилають Україна, Росія, Білорусь, Германія, Америка.

З 2010 року Асоціація «Еммануїл» у співробітництві с місцевою владою і помісними церквами проводить масштабні заходи на Закарпатті – допомога циганам та вихідцям з Румунії. Співробітництво охоплює такі села, як Середнє, Баркасово, Чомбор, Порошково. Повним ходом йде будівництво і реконструкція непридатних до життя будинків, надається медична і гуманітарна допомога, організована початкова школа для дітей з бідних сімей. В рамках міжнародного сільськогосподарського проекту «Їжа на кожний день»(SEED), проводяться семінари з навчання циган роботі на землі.

23 січня 2013р.

Теги: чобітки, малозабезпечений, Середнє

Коментарі

НУЖДЕННІЙ 2013-01-23 / 19:40:31
ВКАЖІТЬ СВОЮ АДРЕСУ І ДОСТАВИМО ВАМ ОДЯГ ТА ВЗУТТЯ

нужденна 2013-01-23 / 17:32:41
а як з цими доброчинцями звязатися, може в них ще хоть пара чоботят лишилася, або що інше. у мене в сусідах живе дуже нужденна сімя, чоловік пропав десь на заробіткаж , жінку скоротили з роботи, помагаємо чим можемо і самі не в маслі. Поможіть чим зможете.

ДВК 2013-01-23 / 13:35:12
до оптиміста 2013-01-23 / 12:35:52

Хто ж проти благородної справи! І «гуглити» не треба, підказую: у Сваляві є дит. будинок для малечі до 3-х років, на початку Перечина школа-інтернат (циганчат там теж вистачає). Багато років МОВЧКИ возив б/у речі своїх дітей. Без фото звітів. Можу дати контактні телефони.

Не ображайтесь. Але довибори по Ужгородщині та іншим районам в обл. раду лише стартують. І саме в цей час ця акція. Дай Бог, щоб просто співпало.

Проте підказати, хто йде від ПР по Ужгородському району, і яке відношення Е.Кріцькій у Середньому має до цього відношення? А скільки «гінців» з «подарунками» під фото звіт буде «косити» під благочинність?

тамара 2013-01-23 / 13:14:07
Збережемо генофонд націії через сапожки.
Оптимісте, в свій час роздавала речі нужденним і все ...як в прірву. Настав ваш час.

Оптиміст 2013-01-23 / 12:35:52
...волонтери Асоціації «Еммануїл» передали 100 пар чобіт... от, що тут не зрозумілого!?!? от чому наші люди, просто не можуть сказати - молодці!Чому в голові користувача ДВК до сих пір - вибори, електорат, голосування!?!? Чому в нього не з"явиться думка: - "ой, а і в мене є теплі речі, якими я не користуюсь, ану "погуглю" куди їх можна відправити? " А хріна лисого! Буде шарити по сайтам, і відписувати свої нікчемні "політично підковані" коментарі, які нічим не відрізняються від коментарів "200-гривневих «нужденних» з генделиків"

депо 2013-01-23 / 12:19:16
паразитам суспільства дають гроші на дітей,одягають,будуть вчити працювати на землі-сміх тай годі,цигане і земля.Скоро від таких майбутніх фермерів і іх дітей спасу не буде.

ДВК 2013-01-23 / 11:17:45
Допомагати дітям звичайно треба. Але…
За кого голосують ВСІ нац. меншини, і цигани зокрема – ЗАВЖДИ за владу, яка з ними особливо не церемониться. Бо чудово розуміють, що з ними буде, якщо щось не сподобається (особливо в період кризи!)!
Це самий надійний електорат. По «відданості» з ними можуть суперничати хіба що 200-гривневі «нужденні» з генделиків.

Циганча 2013-01-23 / 10:57:55
Сисе усьо нам подарив наш Опуко - няньо Кріцький. Тулько наробив нас копилят у таборі, щой топанки нам куповати мусит.

Тернячка 2013-01-23 / 09:43:02
Це все пречудово. Дітей, звичайно, треба одягати і годувати. А не хотіла би влада заодно проконтролювати, на що ті "малозабезпечені" батьки витрачають кошти, виплачені на дітей? Бо часто такого доходу працюючі сім"ї і близько не мають, тим не менше якось собі дають раду з дітьми, і їх проблеми ні у кого сльозу не витискають. Проїдьтеся тим же Середнім - за роки щедрого фінансування циганської народжуваності селище розбудовується і росте на очах, як ракова пухлина. Чи не коло кожної хати автомобіль (цікаво, чи мають ті неграмотні водії права і як це контролює ДАІ). Особливо насмішив "сільськогосподарський семінар". Не працювали і ніколи не будуть! І чи хтось собі уявляє, що будуть робити ці люди, коли добрі дяді (державні мужі та інші благодійники) перестануть осипати дармовим баблом цих соціальних паразитів?

НОВИНИ: Соціо

10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
» Всі новини