Відповідач Димитрій Сидор не явився на суд по Сойму підкарпатських русинів

Призначене на сьогодні, 11 січня 2013 року в Закарпатському окружному адміністративному суді судове засідання щодо позбавлення реєстрації асоціації "Сойм підкарпатських русинів" пройшло без участі відповідача – Сидора Д.Д..

Відповідач Димитрій Сидор не явився на суд по Сойму підкарпатських русинів

Головував на засіданні суддя Гаврилко С.Є.

Наступне засідання призначене на понеділок 28 січня 2013 року.

 

Як раніше повідомляв прес-центр СБУ, через органи юстиції Службою ініційовано процес зняття з реєстрації у судовому порядку громадських об’єднань, які своєю діяльністю створюють загрози основам національної безпеки України.

Зокрема, за виявленими фактами порушень законодавства про об’єднання громадян до Головного управління юстиції в Закарпатській області СБУ надіслані матеріали для прийняття рішення про примусовий розпуск у встановленому законом порядку асоціації "Сойм підкарпатських русинів".

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 18 жовтня 2012 року в м. Києві Вищий спецiалiзований суд України з розгляду цивiльних i кримiнальних справ залишив без змін вирок, винесений очільнику Сойму Димитрію Сидору.

Раніше, 19 березня, в Ужгороді відбулося завершальне судове засідання у кримінальній справі №499 за ч. 1 ст. 110 КК України "посягання на територіальну цілісність і недоторканість України", порушеній проти протоієрея УПЦ Московського патріархату о. Димитрія Сидора слідчим відділ УСБУ в Закарпатській області ще 5 грудня 2008 року. Суддя Закарпатського апеляційного суду Іван Стан оголосив вирок – три роки позбавлення волі з відтермінуванням виконання вироку на 2 роки. Саме стільки, скільки вимагав прокурор. Також Димитрія Сидора зобов’язано сплатити штраф у сумі 1840 гривень. Додатково покарання обмежувало засудженого у закордонних поїздках і зобов’язувало повідомляти про зміну місця проживання.

Д.Сидора судили за те, що він як представник Сойму підкарпатських русинів звертався до Росії з проханням визнати незалежність так званої Підкарпатської Русі від України.

11 січня 2013р.

Теги: русин, Сидор, Сойм

Коментарі

мовжі 2013-01-23 / 20:54:15
кацапського попандоса - до кримінальної відповідальності!
чистої води антидержавна пропаганда.

isvami 2013-01-20 / 12:19:54
В процессе захвата Под-\За-карпатье советами власти рассматривали вопрос о присоединении области к РСФСР (России). Однако Сталин принял другое решение -подарить Украине (как позже Хрущев поступил с Крымом).
Так в чем же провинился г. Сидор?..

Косма 2013-01-18 / 18:04:20
Русинський рух при пануванні мадяр виник як рух проти цих узурпаторів. Сучасний псевдорух має на меті поділити Україну на частки. Він спонсорується, як і антиукраїнський рух в Криму та проект "Мой Вибор" Медведушкіна, шо має нехілі маєтки (аля "Межигіря") у Карпатах, царьком і імператором Азії Путіним...
Нам, свідомим русинам, які пізнали рідний говір із молоком свої мамки (а не тим псевдорусинам, а насправді агентам КДБ - старим пердунам отцям Сидорам, Ванькови Петровцію і їм подобним...)повністю ясно, шо лише у складі незалежної і цілісної України наш русинський нарід може зберегти свою самоідентичність, тому скажем дружно "Геть московського попа, пора створювати "Єдину Українську Православну церкву", без залежності від Москви, Константинополя чи Риму.

Віталій 2013-01-14 / 09:02:45
проти Православних розпочали третій Мараморош-Сигоцький процес... тоді на чолі процесу був прп.Алексій Карпаторуський а тепер о. Дмитрій Сидор... Бог не в силі, а Бог тв праді.

християнин 2013-01-12 / 21:52:48
На Різдвяній літургії уважно вслухався у проповідь о.сидора, ніяк не міг уловити квінтесецію того брєда, що псевдобатюшка ніс. ця "блага" вістка, яку о.федор, пардон, сидор, доносив до нас, містила у собі і фейсбуки, і компи, і Аскольда, лиш не Христа. Розчаровано пішов я додому. Дорогою мислю: так ось в чім причина того, що багато знайомих вже не йдуть у Собор. У заполітизованості, беззмістовності однієї з найважливіших частин Служби Божої - проповіді.Всі такі прповіді - в огороді бузина, а в Києві - дядько. Хам і бездар наш о.сидор. І пхає своє дріб"язкове русинство всюди - сепаратист безродний і продажний. І бідні ми, що можновладцям байдуже, ба більше - вигідно нас роз"єднувати і так владарювати.

МѢСТНЫЙ 2013-01-11 / 20:36:40
а если о.Сидор так не придёт, то "зняття з реєстрації" его сойма еще 100 лет не будет произведено?
"органи юстиції" жгут :)

НОВИНИ: Політика

14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини