«Віфлеємська зіронька» відколядувала у Тячеві та Рахові (ФОТО)

Підбито підсумки огляду-конкурсу на краще виконання колядок дошкільних та загальноосвітніх закладів «Віфлеємська зіронька»

«Віфлеємська зіронька» відколядувала у Тячеві та Рахові (ФОТО)

 

Без веселих театралізованих вистав та традиційних колядок на Закарпатті не обходиться жодне Різдво. В давнину вважали першими добру вість повинні приносити діти. Ця традиція збереглась і донині. Уже традиційно, третій рік поспіль під патронатом народного депутата України Василя Петьовки на Тячівщині та Рахівщині  проходить конкурс-огляд «Віфлеємська зіронька».  Участь у ньому беруть дошкільнята та учні 1-4 класів загальноосвітніх шкіл. У Тячеві 10 січня визначали найкращих колядників серед шести ДНЗ та  дев’яти шкіл району.

У колоритному національному вбранні, в костюмах янголів, царів та пастушків. До Різдвяних свят дітлахи готуються відповідально, адже сподобатись потрібно як журі, так і гостям фестивалю. Юні колядники сьогодні прославляють сина Божого, а також   бажають кожному господареві міцного здоров’я та врожайного року.

Святкове театралізоване дійство розпочали наймолодші. Конкурс-огляд «Віфлеємська зіронька» для маленьких закарпатців, їх батьків, вихователів та вчителів став вже традиційним. Новорічно-різдвяні свята – гарний привід не лише для веселощів. Це можливість відродити та зберегти національні обряди, звичаї та традиції, а відтак і духовне багатство краю,  переконані організатори.

Цьогоріч журі вразили  оригінальні сценічні образи дітлахів та  яскраві декорації. Рівень підготовки всіх колективів високий, а кожен виступ особливий та неповторний, кажуть головні оцінювачі, а тому визначити найкращого доволі складно. Для призерів підготували особливі призи , втім  без подарунків не залишився ніхто. Вихованці дитячих садочків та учні молодших класів загальноосвітніх шкіл Тячівщини окрім подарунків від народного депутата Василя Петьовки отримали від свята ще й позитивні емоції та яскраві враження,  а всі присутні відчули справжній дух Різдва. Найкращі  колективи одержали кінопроектор, плазмовий телевізор, пральну машину, караоке та килим для ігрової кімнати. А  всі учасники отримали солодощі, а ті, хто зайняв з першого по третє місце – мобільні телефони. На Тячівщині 10 січня перше місце серед учасників конкурсу огляду серед вихованців дошкільних закладів отримав Тересвянський ДНЗ, друге – Тячівський ДНЗ №1, а третіми стали вихованці Грушівського дитсадка.  Серед школярів першими стали учні Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, 2 місце виборов колектив Грушівської сільської бібліотеки, а третє – колектив 1 класу Біловарської ЗОШ І-ІІ ст..

У Рахові 10 січня теж колядували. В приміщенні районного будинку культури виступили групи колядників 11 дошкільних навчальних  закладів та 8 загальноосвітніх шкіл району. Переможцями журі визнало дитсадок № 4 із Рахова та Рахівську ЗОШ I-IIIст. № 3. Другі місця зайняли Розтіцький ДНЗ та Діловецька ЗОШ I-IIIст. Третіми були Вільховатський (с.Костилівка) ДНЗ та Костилівська ЗОШ I-IIIст.

Свято колядки продовжиться 11 січня в селищі Ясіня Рахівського району та  с. Нересниця Тячівського району. 12  січня колядуватимуть в смт. Дубове, 13 січня – в смт. Буштино та с. Нижня Апша  Тячівського району. 

10 січня 2013р.

Теги: колядки, Різдво, Вифлеємська зіронька, Рахів, Тячів, Петьовка

Коментарі

яяя 2013-01-11 / 18:25:11
одне з найкращих свят :-)))

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини