Починаючи від сьогодні отримати словацькі візи для українців буде простіше

Починаючи від сьогоднішнього дня, отримати словацькі візи для громадян України та Росії буде простіше. Про це з посиланням на Словацьке інформаційне агентство TASR Закарпаття онлайн повідомили у Посольстві України в Словацькій Республіці.

Починаючи від сьогодні отримати словацькі візи для українців буде простіше

Громадяни України, які приїжджають до Словаччини з метою туризму, відвідування близьких родичів та з метою підприємництва можуть отримати багаторазову шенгенську візу єдиного зразка терміном на два роки. 

Про це повідомив на брифінгу, який відбувся сьогодні у Братиславі, Віце-прем’єр-міністр, Міністр закордонних справ і європейських питань Словацької Республіки Мирослав Лайчак.

У той же час М.Лайчак зазначив, що стосовно України відновлюється видача дозволів на малий прикордонний рух, видача яких була призупинена на строк більше ніж на рік, що має полегшити пересування громадянам прикордонних областей обох країн. 

М.Лайчак зазначив, що "від сьогодні громадяни України і Росії мають можливість отримати візи для в'їзду до Словаччини простіше, ніж це було раніше: умови видачі віз не змінюються, змінюється лише процедура їх отримання так, щоб вона була більш прийнятною і сприятливою, що могло б сприяти розвитку словацької економіки і туризму". "Нові умови отримання віз будуть торкатися передусім тих, хто подорожує до Словаччини з метою туризму, відвідання близьких та з метою підприємницької діяльності, а також студентів". Як зазначив далі Міністр закордонних справ СР, а також з урахуванням позитивного досвіду інших держав-учасниць Шенгенського союзу, "це рішення є реакцією на чисельні звернення та пропозиції, які надходять від громадян СР, старостів прикордонних населених пунктів, підприємців та тих, хто активно працює у туристичній та рекреаційній сферах, оскільки, туристичні об'єкти СР в зимовий період багато в чому залежить від числа туристів з РФ і України".

За словами М.Лайчака, згадані пропозиції словацьким зовнішньополітичним відомством були ретельно проаналізовані з урахуванням практики і процедури європейських країн Шенгенської угоди: "Ми консультувалися з Європейською Комісією і діяли в тісній співпраці з Міністерством внутрішніх справ СР". Ним було зазначено також, що Словаччина дотримувалася більш строгої інтерпретації Шенгенського візового кодексу. М.Лайчак підкреслив той факт, що СР не видавала багаторазових віз, і що вони видавалися на термін максимально до 180 днів, що відносило Словаччину до числа країн, які знаходилися в нижній групі країн Шенгенської зони".

Міністерство закордонних справ та європейських питань і Міністерство внутрішніх справ СР своїм рішенням уможливлюють отримання багаторазових віз на більш тривалий термін, ніж це було до цього часу. Громадяни України, які відвідують Словаччину з метою туризму, відвідування близьких родичів та з метою підприємництва, можуть отримати стандартну шенгенську багаторазову візу терміном на два роки. Ті громадяни України, які вже мали можливість законно використовувати принаймні одну шенгенську візу, зможуть отримати багаторазову візу на термін до п'яти років.

За словами Міністра М.Лайчака, словацька сторона буде намагатися всю процедуру видачі віз здійснювати протягом 48 годин, або так, щоб цей період не перевищував п'яти днів. 

21 грудня 2012р.

Теги: візи, Словаччина, Словацька Республіка

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини