Нагірний потрапив в палату замість камери через «гостру реакцію на стрес» (ДОКУМЕНТИ)

Редакція Закарпаття онлайн ексклюзивно отримала копії документів, які заповнюють інформаційну прогалину щодо питання, в який спосіб винуватцеві жорстокої дорожно-транспортної пригоди біля Хуста Павлові Нагірному вдалося замість камери в СІЗО потрапити «в ув’язнення» до лікарняної палати Закарпатської обласної психіатричної лікарні в Берегові.

Нагірний потрапив в палату замість камери через «гостру реакцію на стрес» (ДОКУМЕНТИ)

Враховуючи серйозні наслідки скоєної П.Нагірним ДТП і суспільну резонансність цієї справи, а також очевидні намагання вигородити винуватця трагедії, ми вирішили опублікувати ці документи, зробивши їх надбанням громадськості.

Отже, як свідчить виписка з Хустської центральної районної лікарні, у в.о. керівника Хустської філії ПАТ «Закарпатгаз» після скоєної ним ДТП – «гостра реакція на стрес». Цей самий діагноз дублює і медична картка «хворого». Чи дає таке формулювання підстави для уникнення перебування під вартою в тюремній камері – сумнівно. Бо цілком очевидно, що якщо якщо буди-яка особа після серйозної пиятики приходить до тями і дізнається, що, сівши в стані алкогольного сп’яніння за кермо, вбила двох людей, а ще двох – покалічила, а тому найближчий десяток років доведеться провести не в барах і ресторанах, а в тюрмі – буде стрес і гостра реакція на нього. І навіть бажання «закосити» під дурня.

Один з трьох публікованих документів, що містить найбільше інформації, написаний нерозбірливим «медичним» почерком. Уривки, які вдалося «розшифрувати», говорять про те, що П.Нагірний під час обстеження «кудись намагається йти», «подальшому обстеженню не піддається», «на запитання практично не відповідає», «постійно говорить, що трапилась біда», «тримається руками за голову».

Редакція Закарпаття онлайн сподівається на те, що за підтримки читачів вдасться повністю прочитати текст зазначеного документа і це сприятиме максимальній прозорості цієї резонансної справи. І що медикам, міліціонерам і суддям вистачить духу і совісті не покривати знахабнілих високопосадовців, які хапаються за голову не до того, як трапиться непоправне, а після. При чому, як виявляється, вже не вперше.

Наразі, як уже повідомляло Закарпаття онлайн, 24 листопада, слідчий-суддя Хустського районного суду задовольнив клопотання слідчого РВ МВС в Закарпатській області за погодженням прокурора і виніс рішення щодо обрання відносно підозрюваного Павла Нагірного запобіжного західу – тримання під вартою терміном два місяці. Попри те, що свідки підтвердили, що під час ДТП П.Нагірний перебував у стані алкогольного сп’яніння, його адвокат Петро Немеш пробував переконати суддю, що його підзахисному стало просто зле за кермом: "Їхав і запаморочило голову. І це дає підстави говорити що скільки таких було випадків, коли людина їде в такому віці і може статися так, що от втратив пам'ять і виїхав на зустрічну смугу".

За довідкою, виданою в Закарпатській обласній психіатричній лікарні, де одразу після скоєнна аварії опинився підозрюваний, у нього, начебто, стрес із суїцидальною схильністю. Сам підозрюваний запевняв, що не пам'ятає як покинув місце аварії і чому опинився у психіатричній лікарні . У підсумку, замість відвезти винуватця ДТП до камери, його, як уже повідомляло Закарпаття онлайн, після огляду лікарями знову допровадили до палати Закарпатської обласної психіатричної лікарні, де він зараз перебуває під "наглядом" 3-х міліціонерів.

Чоловік та батько жертв та постраждалих в ДТП Віктор Пригара в розмові з кореспондентом Закарпаття онлайн повідомив, що буде клопотати про проведення незалежної психіатричної експертизи, бо, на його думку, П.Нагірний має перебувати не в лікарняній палаті, а в справжній камері.

Тим часом, двох неповнолітніх дітей, які постраждали в ДТП, чекає низка операцій. 32-річну жінку та її семирічну доньку, які зазнали смертельних травм, поховали.

Як відомо, високопосадовець на своєму позашляховику виїхав на зустрічну смугу і протаранив легковик, у якому родина поверталася додому.

29 листопада 2012р.

Теги: Нагірний, суд, Пригара, суїцидальний, Хуст

Коментарі

мадяр 2012-12-01 / 13:54:42
Україна, як держава не відбудеться до тих пір, допоки такі речі залишаться непокараними. Все інше, до прикладу, що до мов нацменшин- не друге, а скоріш за все, n-о рядне. Нас не поважатимуть у Європі, бо це - Азія, шановні! Хочете мати державу, справжню - створіть її!

челядник 2012-11-30 / 21:29:26
думав шо Ледида тай новий начальник Варцаба займуть нормальну позицию,але вони оба Паскуди не реагують видко шо тоже дустали пару жебрачих доларув

Немеш Петька 2012-11-30 / 21:27:00
а шо за паскуда дохтурка шо уписала такое???На палю паскуду нараз!

Адвокат 2012-11-30 / 16:54:22
І педіка Немеша під суд старого пердуна рекетира земель в Ужгороді.

муза 2012-11-30 / 13:59:52
суддя взяв під варту- бо знав що медики підключені. а закарпаття онлайн справді молодці-працюють на народ!

Дербі 2012-11-30 / 13:08:49
І адвокат у такому віці що поки доїхав до Хуста і втратив память та наговорив у суді не те що треба.

йосі 2012-11-30 / 11:28:51
Вінувати десь ми всі – український народ в цілому – раз вже понад двадцять років даємо знущатися над собою…

Для 121 2012-11-30 / 10:27:59
Якраз суддя і взяв під варту Нагірного. Так в чому його вина? Не треба всіх так - під одну гребінку.

121 2012-11-30 / 05:45:41
Винуваті і ті міліціонери,що відпустили його,бо втекти сам точно не міг-п'яний,старий,і "півтори метрів" у стрибку.І лікарі,котрі довідку йому виписали.І ті слідчі що не взяли кров на аналіз алкоголю вже після того,як знайшли.Ну,і суддя.І таке відбувається по всій Україні,не лише в нашій області,але боротися потрібно разом,не сидячи перед комп'ютером,а йдучи на вибори,і не вибираючи даунєцкіх ПРдунів,просто прийшовши до зали суду,чоловік так,500,і пригрозивши(толерантно) судді.

севлюшський 2012-11-29 / 23:01:43
Нагірний не хворий, а підсудний, який під прикриттям хвороби хоче уникнути відповідальності.

Лео. 2012-11-29 / 22:43:06
Я раху так,що тут не тільки адвоката Немеша треба звинувачувати, а й цілу корупційну систему. Що НЕмеш може зробити без лікарів,міліції, прокуратури та інших хабарників - НІЧОГО. А ось якщо лікарь, міліція та прокуратура беруть хабар за прикриття злочину, то це вже справжня МАФІЯ.Тут треба звинувачувати цілу систему України, яка є бандитською та корупційною. Сам адвокат Нагірного не витяне, без допомоги мафії. Я не здивуюсь, якщо завтра на ЗАКАРПАТТЯ ОНЛАЙН подадуть до суду за публікацію медичних документів, оскільки закон забороняє публікувати без відома хворого його діагноз.Щиро вдячний працівникам Закапаття онлайн, тільки завдяки цьому сайту Мафія поки не йде на злочин, а намагаеться затянути справу.Тут потрібні тільки звернення в усі інстанції, тільки так можна буде добитись справедливості.

лінч 2012-11-29 / 22:23:12
Немеш за гроші убивці вже всіх купив. таких треба убивати.

муза 2012-11-29 / 20:34:32


я не підбурюю- але невже не знайдеться ******* для нього- випадково?

Перебор. Трішки пригайльмуйте. Адмін


Микола 2012-11-29 / 19:24:46
За таке треба і адвоката Немеша, і главрача райлікарні з психіатром за співучасть до відповідальності притягти. Нагірний урод, платить шалені бабки Немешу, який рішає (теж за шалені бабки) в Хустській райлікарні, Берегівській психлікарні, Хустському МРВ УМВС, Хустській прокуратурі і суді. Всі ті, хто покриває вбивцю Нагірного не задумовуються що в них теж є рідні, діти, і що земля кругла......

батя 2012-11-29 / 18:44:37
гидко жити у такій області де вбивцю хочуть зробити жертвою .Ганьбітся "ЛІКАРІ"У ВАС ТОЖЕ Є ДІТИ.ТІЛЬКИ САМОСУД.Тільки самосуд

хуст 2012-11-29 / 17:39:55
Тепер добре видко,що партіїї які заняли на виборах першоє місто тоже злодійська банда,коли йти на вибори то убіцяли всьо,а як ся вибори кунчили і сталася така біда то чого тоти партії не йдут порядок наводити із міліційов.

Берегсас 2012-11-29 / 16:32:18
Тих дохторів, що видали таке направлення, - під суд. це абсолютно ПРАВИЛЬНО!!!!

Справедливый 2012-11-29 / 15:47:09
За палку колбасы - тюрьма...Две загубленные жизни...Может - пожалеть и простить...???В нашем государстве только самосуд!!!

суддя Дред 2012-11-29 / 15:42:54
Тих дохторів, що видали таке направлення, - під суд. А заодно тих, що видали Нагірному справку, що він може водити автомобіль і керувати відділенням "Закарпатгазу".

читач 2012-11-29 / 15:27:46
Тут мабуть і коментарі недоречні,так я видно,що міліція та слідство разом із лікарями - психіатрами хотять замести сліди, для того щоб винуватець уник відповідальності.Алеж його вже і так Бог покарав на усе життя, бо повноцінним та нормальним життям це ніколи вже не буде.І ще хочеться,щоб усі хто прикладає свою руку до зволікання цього злочину, уявив хоч на мить,щоб це сталося з ним особисто або з кимось із членів родини.Тоді може і подумають, що роблять...

НОВИНИ: Кримінал

19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
» Всі новини