Мукачівські депутати відмовилися передати колишній військовий аеродром Міністерству оборони

Сьогодні, 28 листопада, на сесії Мукачівської міської ради було подано на голосування рішення «Про відмову у наданні згоди на передачу майна комунальної власності територіальної громади м. Мукачево в державну власність (до сфери управління Міністерства оборони України)». Його підтримала більшість депутатів.

Мукачівські депутати відмовилися передати колишній військовий аеродром Міністерству оборони

Це питання викликало дуже великий резонанс серед присутніх. Мукачівських депутатів обурив ультимативний лист міністерства оборони.

Водночас, перед присутніми виступив заступник начальника генерального штабу генерал-майор Віктор Безпальчук. За його словами Міністерство оборони лише пропонує допомогу в будівництві аеропорту – з метою нечастого використання його для посадки військових літаків.

До слова, саме таку версію озвучив вчора на засіданні Кабінету Міністрів Борис Колесніков, як план відновлення аеродрому в Мукачеві.

«Позиція Міністерства оборони, заключається в тому, що ми бачимо аеропорт у спільному використанні... Ми ні в якому разі не претендуємо ні на власність цього комунального підприємства, ні на територію, ні на землю, – запевнив депутатів Віктор Безпальчук, який прибув сьогодні до Мукачева. – Ми не передбачаємо тут постійного перебування винищувачів, бомбардувальної авіації та іншого… Міністерство оборони може запропонувати розпочати будівництво злітної смуги з наявними матеріальними ресурсами». За словами військового, у Міністерства начебто вже є в наявності і плити для аеродрому, і люди, які можуть розпочати роботу.

Водночас, мер міста Золтан Ленд’єл процитував згаданий лист, який надіслало міністерство оборони, положення якого суттєво різняться від сказаного Віктором Безпальчуком:

«Шановний Золтан Золтанович, на виконання вимог, розпорядження Кабінету міністрів від 10 травня 1990 року за номером 378, Міністерством оборони України передано майновий комплекс військового містечка №91А по вулиці Берегівська 93, Мукачеву у спільну власність територіальної громади…

На сьогодні у Міністерстві оборони України, виникла нагальна потреба у використанні затрачених фондів для потреб збройних сил України.

З метою ініціювання порушено питання та підготовки відповідного рішення, Кабінету Міністрів України, прошу надати згоду (рішення сесії) на передачу майнового комплексу колишнього військового містечка з комунальної у державну власність».

Відтак, народні депутати відмовили у передачі аеродрому міністерству, водночас створивши спеціальну комісію, яка ще глибше розгляне дане питання. До цього рішення долучився і представник збройних сил України.

Також було пролито світло на блокуванні доступу до території аеродрому з боку військових:

«Мукачівський аеропорт, напевно, не мав усі документи право власності, і міністерство дало доручення його охороняти. Я би не хотів робити з цього політику, там і до сьогодні є військові…. Я вважаю, це рейдерський підхід. Сьогодні матеріали вже у обласного прокурора, який розглядає законність їхнього перебування…ми не будемо у це втручатися», – розповів Золтан Золтанович.

Довідково: у міській раді Мукачева вже розроблено кілька інвестиційних проектів розбудови колишнього військового аеродрому. За  словами міського голови, місто перебуває у постійному пошуку інвесторів для реалізації цього проекту саме як цивільного, а не військового об'єкту.

Іван Романчук, Мукачево.net

29 листопада 2012р.

Теги: депутати, аеродром, Мукачево

Коментарі

геодезист 2012-11-30 / 12:32:54
ось і перший жид 121

121 2012-11-30 / 05:59:28
Чи ви подуріли???Хіба не бачите що його просто хоче забрати колесніков,або ще йкийсь даунєцкій ПРдун через МО? Хочуть за рахунок держави відремонтувати,а потім забрати.
P.S.:геодезист,у тебе проблеми з географією та інтелектом :)

геодезист 2012-11-29 / 22:54:09
само близький аеропорт до територій нато, з якого за 30 хв. Можна бачити святі землі ізраїлю. Якщо б його дали мо. То завтра посол ізраїлю висловив би невдоволення.

Слов'янин 2012-11-29 / 20:32:08
Наше військо практично розваление, тим не менше, хто не годує свою армію - годує чужу

А відгуки - замовні 2012-11-29 / 19:14:05
Ви всі, шановні, мовите так, начебто не знаєте, якому відомству належав цей аеродром до його передачі в комунальну власність.
І що з ним зробив новий власник - Мукачівська міська рада - за часи владарювання. І куди поділися сотні плит на мільйони гривень...
Замовні "відгуки", от і все, що можна про них сказати.

Мукачівець 2012-11-29 / 19:12:25
Але Лендєл хай там щось робить, а то уже з 90 років розказує казки про міфічних інвесторів.

ІВАН 2012-11-29 / 16:39:02
Погоджуюся, що аеродром потрібен шахраям-генералам із МО лише для того, щоб задешево продати (величезна земельна ділянка, майно) та отримати відкат. Так було "продано" величезну кількість нерухомості, що належало МО. Уже не так багато,мабуть, залишилося, щоб торгувати. Тож "ласим оком" замахнулися і на Мукачівський аеродром. Зрозуміла і роль регіонала Колєснікова.

читач 2012-11-29 / 15:40:56
Шановні краяни-ні в якому разі не можна віддавати у руки Міноборони такі стратегічні об"єкти, як Мукачівський аеродром.Їх лише підпусти,вони тут же вкореняться навіки і будуть казати, що тут їх власність від діда-прадіда. Шахраї у владі здатні на будь-які афери заради заволодіння стратегічними об"єктами у мальовничому Закарпатті.Краще нехай бур"яном заросте той аеродром,але ні в якому разі не втратити.За своє треба боротися кров"ю і потом.

Ігор Баран 2012-11-29 / 15:33:50
Правильно, що відмовили. МО його би просто продало а громаді була би дірка від бублика

НОВИНИ: Соціо

11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 18
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
» Всі новини