Останній місяць осені виявився вдалим для мукачівських спортивних орієнтувальників (ФОТО)

Цікавим і насиченим став останній осінній місяць для вихованців Мукачівського клубу спортивного орієнтування «Товариш», що працює при Закарпатському центрі туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді.

Останній місяць осені виявився вдалим для мукачівських спортивних орієнтувальників (ФОТО)

Розпочався листопад вдалими стартами у Хусті на чемпіонаті області з велоспорту (апхіл та крос-кантрі). Затим мукачівці відмінно виступили в чемпіонаті Закарпаття зі спортивного орієнтування, що проходив в обласному центрі. На тамтешніх трасах представники «Товариша» дали справжній бій хазяям! В змаганнях дівчат молодшої вікової групи весь п’єдестал пошани зайняли учениці Лавківської ЗОШ: найкращий результат (18 хвилин та 15 секунд) показала Ганна Глеба, секундою пізніше фінішувала Наталка Шкомар, а третьою – Вікторія Ромадіна. Серед юнаків цього віку на двох дистанціях абсолютно кращий результат показав учень мукачівської ЗОШ № 2 імені Тараса Шевченка Станіслав Шин. У групі спортсменів не старших 14 років в активі Владислава Французова (ЗОШ № 11) перемога на короткій трасі у Боздоші та бронзова медаль за третє місце на Шахті. Учні мукачівської “Пушкінської” школи (ЗОШ № 1) Олександра Золтан та Ангеліна Тупчієнко стали відповідно срібною та бронзовою призерками чемпіонату на середній дистанції серед 14-річних спортсменок, а Наталка Шозда (ЗОШ № 6) святкувала перемогу в категорії 16-річних.

В основній категорії – серед дорослих спортсменів – на середній дистанції п’єдестал також був повністю мукачіським: з результатом 27 хвилин першим фінішував Олександр Касьянов, друге місце посів Василь Морозов (27.52), третє – Сергій Расчупкін (27.53). Чемпіоном в категорії ветеранів став Володимир Сватко, який вперше прийшов на тренування до клубу Товариш майже 30 років назад…

А ось 17 листопада вже місто над Латорицею приймало у себе найсильніших спортсменів краю – тут, у мікрорайоні Росвигово (центр змагань знаходився у ЗОШ № 13), пройшов чемпіонат Закарпаття з МТВО – спортивного орієнтування на велосипедах. Скажімо зразу: «гостинності» вихованці «Товариша» (тренер Ніна Расчупкіна) в цих змаганнях не проявили, виборовши переважну більшість нагород. На найдовшій – десятикілометровій трасі, що проходила через 16 контрольних пунктів за перемогу боролися і юніори і дорослі спортсмени. Кращий результат (28 хвилин 22 секунди) в абсолютній першості показав лауреат юнацького чемпіонату Європи, учень мукачівського ВПУ №3 Олександр Касьянов. Другим, швидше за суперників розібравшись у хитрому мереживі росвигівських вулиць і випередивши на дистанції лідерів національної збірної команди України, майстрів спорту з Ужгорода Олексія Ждановича та Ференца Гутлебета, фінішував Василь Морозов (ВПУ № 3). Бронзову нагороду серед юніорів, показавши п’ятий час в абсолютній першості, отримав великолучанець Дмитро Гаршанін – учень мукачівського професійного ліцею.
 

Першими з семикілометрової траси в змаганнях спортсменів не старших 16-років фінішували мукачівці Владислав Французов та Олександр Павлов (ВПУ №3), третій результат у Дмитра Качура з ужгородського клубу «Банзай-Ра». На п’ятикілометрівці у молодшій віковій категорії знов переміг Станіслав Шин, другим фінішну лінію перетнув Артур Сватко (ЗОШ № 1), третім – бобовищенець Мирослав Гонак. Серед дівчат цього віку чемпіонкою стала Анастасія Моїсеєва, віце-чемпіонкою – Ангеліна Тупчієнко (обидві з мукачівської ЗОШ № 1), третьою фінішувала Христина Бобер з Кам’янецької ЗОШ Ужгородського району. У середній віковій категорії кращі результати показали мукачівки Наталія Шозда і Олександра Золтан, третьою фінішувала студентка ужгородського коледжу мистецтв імені Ерделі Олександра Жданович. Сімейну «медалеву скарбничку» поповнила і Віра Жданович, перемігши в змаганнях серед жінок, а кращою серед юніорок стала учасниця цьогорічного конкурсу «Міс Мукачева 2012» Яна Бабушкіна – студентка кооперативного торговельно-економічного коледжу.
 

Відмітимо й тих, завдяки кому цей чемпіонат відбувся. Насамперед це начальник відділу у справах молоді та спорту мукачівського міськвиконкому Володимир Уліганець і директор обласного центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту  учнівської молоді Володимир Чепа, які «витягли всі організаційні питання», директор мукачівської ЗОШ № 13 Сергій Карпенко, начальник дистанцій змагань, майстер спорту України Руслан Касьянов та головний секретар чемпіонату Сергій Готра.

На цьому «спекотний» для спортсменів листопад не закінчується – вже найближчої неділі у Ужгороді проходитиме чемпіонат Закарпаття з туристичного велобагатоборства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Олександр Цепурдей, для Закарпаття онлайн. Фото Тетяни Хоменської

18 листопада 2012р.

Теги: орієнтування, велоспорт, велобагатоборство

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини