Балога подякував Крілю за багаторічну роботу в Єдиному Центрі

Віктор Балога у своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук публічно подякував своєму багаторічному соратникові Ігорю Крілю за тривалу співпрацю.

Балога подякував Крілю за багаторічну роботу в Єдиному Центрі

"Дуже добре, що є люди, які розуміють, що життя з політики не починається і нею не закінчується. Тому потрібно цінувати позицію тих, кому перебування у Верховній Раді не затуманило голову. Бо не секрет, що є такі політики, які, зайшовши один раз в парламент, більше не уявляють свого життя без мандату.

Але це не про Ігоря Кріля. Він самодостатня людина, яка з легкістю реалізує себе в будь-якій іншій сфері," – сказав Віктор Балога. 

"Дякую тобі, Ігорю, за роботу в Єдиному Центрі. Повністю поділяю твої погляди з приводу розбудови держави. Я неодноразово говорив – не обов’язково носити в кишені партійний квиток, щоб робити щось корисне для суспільства. Тому я впевнений, що не залежно від того, де ти перебуватимеш, ти завжди будеш працювати на українську громаду", – сказав В.Балога.

Заява Віктора Балоги стала реакцією на іншу публічну заяву у Фейсбуку. На своїй сторінці в мережі Ігор Кріль сьогодні повідомив про свій намір піти з політики і обгрунтував причини такого вчинку.

«Сьогодні я припинив членство у Єдиному Центрі. Буду відвертим, особисте рішення стосовно власного відходу від політики обдумував давно. Можу сказати, що воно практично було прийнято вже більше року тому... Чому реалізоване лише тепер, після завершення всіх виборчих процесів? 

У цього є просте пояснення, адже у кожного періоду життя людини існує об’єктивна логіка і відповідний час початку та завершення. Подібна логіка є і в періодів діяльності об’єднань та організацій. Не врахування цього – не прикрашає вчинків. Тим більше, коли йде мова про політику... Тому, я все це об’єктивно врахував.

В чому причина рішення?

Я впевнений, що в Україні вже перезріла необхідність переходу у політиці від партій лідерського типу, які формуються з верхів, до політичних партій європейського зразка, що виростають із низів й засновані на вмотивованих ідеєю пластах активних, самоорганізованих громадянських середовищах, а також цілковито підконтрольні їм. Для того, щоб такі партії у нас могли з’явитися, потрібно, щоб появилися й зросли ці середовища... Відсутність в Україні відповідального громадянського суспільства – причина більшості проблем та негараздів як у політиці, так і в державотворенні.

Вважаю для себе більш важливим зосередитись в подальшому лише на цьому. 

Така діяльність несумісна з політичною. Саме тому я і прийняв для себе два логічні рішення: стосовно особистої неучасті в парламентській кампанії 2012 року та про припинення своєї участі у політичній партії Єдиний Центр.

За час діяльності Єдиного Центру нам разом з багатьма єдиноцентристами вдалось здійснити немало добрих та важливих кожному й країні справ. Це залишило на душі багато теплих та приємних спогадів. Таке не забувається... Тому я щиро, від душі хочу подякувати кожному, хто проявляв постійно особисту небайдужість у здійсненні важливого для себе й для людей. Я впевнений, що всі ці справи – це лиш початок. Попереду всіх нас чекає ще набагато важливіше», – написав Ігор Кріль.

12 листопада 2012р.

Теги: Кріль, Балога, Єдиний Центр

Коментарі

мукачівець 2012-11-14 / 07:08:31
від Балоги вже і Кріль утік !!

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 8
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини