На Хустщині відбувся відкритий чемпіонат області з велоспорту (ФОТО)

У Хустському районі відбувся відкритий чемпіонат Закарпаття з велоспорту в дисциплінах "апхіл"(підйом в гору) та крос-кантрі на короткому колі.

На Хустщині відбувся відкритий чемпіонат області з велоспорту (ФОТО)

Хоча номінально змагання проводилися управлянням у справах молоді та спорту облдержадміністрації і Федерацією велоспорту Закарпаття, реально всю організаційну роботу самотужки "витягли" і з успіхом провели чемпіонат ентузіасти з громадської молодіжної організації "Веломан Екстрім Хуст" (керівники Леся та Микола Логіни). В змаганнях прийняли участь не  тільки досвідчені спортсмени з Ужгороду, Львова, Мукачева, Хуста й Тячева, серед яких були й майстри спорту України та колишнього СРСР, але й чимало юних рейдерів. Перед початком змагань їх учасники вшанували могили карпатських січовиків у селі Рокосово.

На дистанцію апхілу учасники стартували з урочища Бойкове, що знаходиться у верхній частині села. Щоби дістатися фінішу, який було розташовано біля 200-метрової ретрансляторної вежі на горі Товста, спортсменам необхідно було подолати майже сім кілометрів по стрімкій дорозі з 600-метровим набором висоти.

Чемпіоном Закарпаття з результатом 27 хвилин та 9 секунд в основній віковій групі став ужгородець, майстер спорту України зі спортивного орієнтування на велосипедах Ференц Гутлебет, другим, через 13 секунд, фінішував Олексій Жданович, третій результат – у найсильнішого з юніорів Олександра Зубенка (всі троє спортсмени представляють клуб «Банзай-Ра»). Срібну та бронзову нагороди в юніорській першості вибороли вихованці мукачівського клубу спортивного орієнтування "Товариш", члени молодіжної збірної команди України Олександр Касьянов та Василь Морозов (обидва навчаються у ВПУ № 3).

Відмітимо, що саме мукачівці (тренер Ніна Расчупкіна) й здобули найбільшу кількість перемог на хустських трасах. Так, серед юнаків 1996-1997 років народження на трасі апхілу переміг студент мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу Олександр Беккерт (друге місце у хустянина Тараса Ковача, третє – в ужгородця Максиміліана Шалаєва), серед дівчат – Наталія Шозда з мукачівської ЗОШ № 6; у середній групі (1998-1999 роки народження) з першим та третім часом фінішували мукачівці Владислав Французов (ЗОШ № 11) та Артур Сватко (ЗОШ № 1), срібним призером тут став Богдан Русин з Тячева; серед дівчат цього віку мукачівка Анастасія Моїсеєва фінішувала другою, пропустивши поперед себе Іванну Власик з Ужгороду. В категорії наймолодших впевнено переміг учень мукачівської ЗОШ № 2 Станіслав Шин, слідом за яким фінішували ужгородці Віталій Малило та Микита Гаркавенко.

З неменшим завзяттям ніж юні змагалися на рокосівських трасах й сивочолі ветерани велоспорту. Першим за 34 хвилини та 13 секунд на вершину Товстої піднявся багаторазовий чемпіон України з велоспорту, володар титулу гірського короля, здобутого їм на цьогорічних багатоденних всесвітніх ветеранських змаганнях в Австрії 68-річний львів’янин Святослав Ковальчук, 51-річний хустянин Томас Величко, чий стаж у велоспорті також є вельми солідним, виборов срібну медаль, а бронзовим призером став відомий спортивний журналіст зі Львівщини, учасник чемпіонату світу серед ветеранів, майстер спорту колишнього СРСР 59-річний Йосиф Пазяк.

Наступного дня чемпіонат продовжився крос-кантрійними перегонами на Замковій горі в Хусті. Лідери знов підтвердили свою міць. Серед дорослих на надскладній трасі з результатом одна година п’ять хвилин та три секунди переміг цьогорічний чемпіон та володар Кубка України зі спортивного орієнтування на велосипедах Олексій Жданович, на одинадцять секунд пізніше фінішував Ференц Гутлебет, а нагороду за третій результат виборов Ігор Пілатус з Хуста. Серед жінок перемогла Віра Жданович, серед юніорок – Наталія Шозда. В змаганнях юніорів за перемогу знов боролися Олександр Зубенко та Василь Морозов, переміг ужгородець, третім фінішував Михайло Левко з Хуста. Серед дівчат Анастасія Моїсеєва впевнено взяла реванш, випередивши Іванну Власик майже на півтори хвилини. Зате жодного шансу суперникам знов не залишили мукачівці Владислав Французов та Станіслав Шин – обидва вдруге впевнено перемогли у своїх вікових групах. Срібними та бронзовими призерами в категорії Владислава стали тячівець Богдан Русин та Том Рего з Ужгороду, а серед наймолодших – хустяни Крістіан Каше та Юрій Куліш.Всіх переможців нагородили медалями, грамотами та призами від спонсора змагань веломагазину "LoginSportLife".

Олександр Тцепурдей. Фото автора

09 листопада 2012р.

Теги: велоспорт, змагання, апхіл

Коментарі

Морозов 2012-11-09 / 17:01:19
Дуже сподобався апхіл ( підйом в гору )!! Але на мою думку краще б зробили роздільний старт!!

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини