Закарпатці зможуть купити угорське громадянство за 250 тисяч євро

Угорщина збирається надавати дозвіл на проживання, а в майбутньому – і громадянство тим іноземцям, які придбають угорські державні облігації на 250 тис євро. Відповідний законопроект, підготовлений правлячою партією Фідес, вже внесений на розгляд законодавчого органу країни.

Закарпатці зможуть купити угорське громадянство за 250 тисяч євро

За допомогою такого механізму влади Угорщини збираються залучити додаткові фінанси для погашення заборгованостей за облігаціями на суму в мільярди євро, термін яких минає в найближчі кілька років.

"Мета зміни законодавства – створити в Угорщині інститут виду на проживання для інвесторів, – йдеться в заяві авторів проекту закону. – Пропонується ув'язати питання про отримання громадянства з купівлею облігацій для того, щоб допомогти державі залучити фінансування".

Будапешт зараз знаходиться в процесі переговорів з приводу кредитів з МВФ. Тим не менш, ця організація очікує від уряду Угорщини жорстких заходів бюджетної економії, на які влада йти не хоче. У зв'язку з цим аналітики впевнені, що шанси на отримання Угорщиною кредитів Фонду не перевищують 50%.

У свою чергу, автори законопроекту очікують, що подібний привілей виявиться привабливим для багатьох жителів країн,що швидко розвиваються, насамперед – Китаю.

"Китайці неодноразово давали зрозуміти, що ми повинні створити стимули для їх інвестицій в Угорщину, – зазначив один з авторів законопроекту, депутат парламенту від партії Фідес Мігай Бабак. – Якщо людина стане угорським громадянином, то матиме більше можливостей для інвестицій. Умовою для отримання права на пільговий розгляд (заяви на громадянство) є купівля облігацій на 250 тисяч євро з п'ятирічним терміном погашення. Таким чином ми можемо залучити капітали так званого "третього світу" і допомогти державі скоротити її борг", – переконаний депутат.

Варто зазначити, що Угорщина є країною-членом ЄС, тому власники її громадянства не тільки можуть подорожувати без візи по Європі і США, але і працювати, а також вести бізнес без обмежень в країнах Євросоюзу.

Бізнес & Політика

06 листопада 2012р.

Теги: громадянство, Угорщина, облігації

Коментарі

Чорнота 2012-11-09 / 11:22:38
ЛЮДИ!!!!!! Вже було Закарпаття під мадярами у 1939 році. Пригадуєте чим кінчилось? Скільки після того "господарювання" сиріт по Закарпаттю лишилось? Ви чисто подуріли? Не можна віддавати українські землі азіатам.
Спочатку вони продають паспорти, а потім оголосять Закарпаття мадярською республікою, бо тут проживає багато їхніх громадян.

вася 2012-11-07 / 19:25:21
за такие денги можна хорошо прожить и попуасом без гражданства нахрен они нужны

Саша 2012-11-07 / 07:28:10
Мени вийшло не дорого десь 1200 гривень з Загранпаспортом

Це я 2012-11-06 / 23:17:31
Юля 2012-11-06 / 20:53:20
У бариг біля консульства можна і за 1000 євро купити

Закарпатцям можна і умовно безплатно. (Коли насправді платиться за переклад документів та нотаріальне завірення їх). А мадярам платиться за загранпаспорт. І все.

Юля 2012-11-06 / 20:53:20
У бариг біля консульства можна і за 1000 євро купити

Степан Ваш 2012-11-06 / 19:11:24
Це - чергова дезинформація про Угорщину.
Насправді - читайте у моїй інформації для УКРІНФОРМу.

Угорщина планує запровадити імміграційні пільги для інвесторів з третіх країн
Інвестори з третіх країн, що не входять до Євросоюзу, отримають пільги для імміграції в Угорщину. Проект змін до закону, які передбачають сприятливі умови інвесторам для постійного проживання в Угорщині, внесено на розгляд угорського парламенту.

Про це на прес-конференції у Будапешті повідомив один із авторів законодавчих змін, голова парламентської фракції партії "Фідес" Онтол Роган, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

"Зміни до закону про в'їзд і перебування в Угорщині громадян із третіх країн стосуються не набуття угорського громадянства, а забезпечення на пільгових умовах дозволу на перебування в Угорщині бізнесменам-інвесторам", - зазначив Роган.

Згідно із законопроектом зарубіжним інвесторам, які придбають державні облігації щонайменше на 250 тисяч євро, або на 70 мільйонів форинтів за нинішнім курсом, буде спрощено процедуру отримання дозволу на постійне проживання в Угорщині. При цьому така пільга діє не автоматично - відповідний бізнесмен-інвестор не повинен становити ризик для безпеки країни.

Імміграційні пільги для інвесторів застосовуються у багатьох країнах Євросоюзу, Швейцарії, а також у США. Нині пільгове перебування в Угорщині бізнесменів із третіх країн забезпечується за умови створення і функціонування на території країни підприємства із мінімальним засновницьким капіталом розміром 500 тисяч форинтів (близько 2 тисяч євро). Стимулюючи бізнесменів поселятися в Угорщині, нова пільга розширюватиме інвестиційні можливості країни.

Степан Ваш, БУДАПЕШТ. 1 листопада 2012 року.

Фери 2012-11-06 / 16:45:16
Щось до біса дорого.

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 8
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини