Петьовка звернувся до прокурора Хустщини через свавілля голови ОВК 71-го округу

Народний депутат Василь Петьовка звернувся до прокурора із депутатським зверненням щодо подій на виборчому окрузі №71.

 Петьовка звернувся до прокурора Хустщини через свавілля голови ОВК  71-го округу

Хустському міжрайонному прокурору
Кайло І. Ю.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ
у порядку ст. 16 Закону України «Про статус народного депутата України»

Шановний Іване Юрійовичу!

Мною, як народним депутатом України, прийнято з дозволу виборчої комісії участь у засіданні окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №71 з виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року, що відбулося 2 листопада 2012 року. 

У ході розгляду питань порядку денного цієї комісії мало місце грубе порушення виборчого законодавства України з боку голови окружної виборчої комісії №71 Кадар Ольгою Михайлівною, 1977 року народження, уродженкою та мешканкою с. Велятино Хустського району Закарпатської області.

Зокрема, Кадар Ольга Михайлівна у порушення приписів частини першої статті 94 Закону України «Про вибори народних депутатів України», згідно якої з моменту закінчення голосування окружна виборча комісія розпочинає засідання, яке продовжується безперервно до встановлення підсумків голосування у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі, оголосила технічну перерву у засіданні виборчої комісії.

Так, окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу №71 не проводила свої засідання у такі дні: 30 жовтня 2012 року, 31 жовтня 2012 року, 1 листопада 2012 року, що є неприпустимим.

Результатом таких протиправних дій голови окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №71 Кадар Ольги Михайлівни стала неможливість виконання цією комісією вимог пункту 16 частини другої статті 31, частини дев’ятої статті 95, частини дев’ятої статті 96 Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо забезпечення транспортування виборчих документів до Центральної виборчої комісії після встановлення підсумків голосування у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі.

Поряд з цим, голова окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №71 Кадар Ольга Михайлівна внесла до порядку денного питання про визнання недійсними виборів на звичайних виборчих дільницях, чим намагалася нівелювати вільне волевиявлення виборців.

У ході розгляду цього питання порядку денного вказаної комісії членами ОВК була внесена пропозиція про залишення без розгляду вищевказаного питання.

Не дивлячись на це, голова окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №71 Кадар Ольга Михайлівна, продовжуючи свої протиправні дії запропонувала розглядати питання порядку денного шляхом таємного голосування, що є також грубим порушенням вимог частини десятої статті 33 Закону України «Про вибори народних депутатів України», за якою рішення виборчої комісії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів.

З метою припинення систематичних протиправних дій голови окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №71 Кадар Ольги Михайлівни, недопущення порушень конституційних прав громадян на вільне волевиявлення та перешкоджання передачі протоколів та іншої виборчої документації окружної виборчої комісії, а також транспортуванню вказаної документації до Центральної виборчої комісії, прошу Вас провести прокурорську перевірку з питань дотримання виборчого законодавства головою окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №71 Кадар Ольгою Михайлівною та, за наслідками її проведення, притягнути таку до відповідальності, встановленої чинним законодавством України.

Вмотивовану відповідь за наслідками розгляду цього звернення прошу надіслати на мою адресу: м. Мукачево, пл. Миру, 12-14, у строки, встановлені ч. 4 ст. 16 Закону України «Про статус народного депутата України».

З повагою,

Народний депутат України       В. В. Петьовка

02 листопада 2012р.

Теги: Василь Петьовка, звернення, прокурор, ОВК, округ 71

Коментарі

вуйко- 2012-12-24 / 18:09:20
Чиляде добра, лиш не сердітся на ня що вам упуїм, дужезьме нефайно вчинили, щозме не обрали академіка нашого - дохтора Лазоришинця у депутати. Гарний та порядний ісе чоловік. Ганьба нам велика, а оти люди що злакомилися на гроші дуже великі засранці, куриця би їх копнула в гузицю пусрану та нехарну як і їх писки

Сева 2012-11-09 / 21:31:53


Хамство. Коментар видалено. Адмін


згоден 2012-11-03 / 21:13:22
Понятливому. Ти неборе не знаєш ще одного. Після того як Балоги знову стануть до керма, вони знову приголубять Футболіштів, Ослів та Чалих. Ну такий у них менталітет, гроші вирішують усе. А як ся ЄЦ буде торгувати у Верховній Раді, то буде ціле кіно, адже це мукачівці.

Міжгіря 2012-11-03 / 17:51:29


Ти не міжгіря а міжлабя. Тебе ко уповноважовав за Міжгіря ся розписовати. Що Ярема не тої секс орієнтації що ти ци поле ти перекосив. Ярема не бігав з бандюками люди пужаючи, і ланцами люди не бив. Заткай писляк остолопе Та паруйся скоро щи на єдни вибори бо сисі хиба такі ********* визнают ги ти.


міжгіря 2012-11-03 / 14:23:02
хустяни бастуйте далі ярема платить по 200гривень дякуемо

понятливий 2012-11-03 / 09:12:50
пуддержую,бо так і Є,Балоги самі виховали Ослів,Щурів,Блюків,Щербея шо в МЧС робив начальником при Балогови, Чубірку Прилизаного,Чалія,і Иншу ШВАЛЬ Бандитьську,а типирка жалкувуть за тим,Не Треба,Бо Ви самі Винні в усьому а типирка Страждаєте.Вибори показали шо цих уродів і дегенаратув на ланцови не удержати,їм треба Зуби виривати разом з головою

мукачівець 2012-11-03 / 08:13:20
Треба було у 2004 році пересажати Футболіштів та Ослів за те, що бігали біля Ратуші з бітами. Але Балога вирішив псів приручити та дати їм кістку, а вони тепер взяля та кусають благодетеля.

шелевер 2012-11-03 / 01:39:25
петьовка грамотний юрист та депутат.

Олена Федорівна. 2012-11-02 / 22:35:11
Так Балогам і треба бо вони самі таких уродів виховали та навчили все фальсифікувати на свою користь. Так точно вони на Міжгірщині разом з Ленченком виховали нині регіонала Василь Щура, кличка в кримінальному світі -Деревляний, який разом із Блюком на Верховині вибори сфальсифікували за водку, гроші, погрози та побої, в тому числі і погрози самому Віктору Балозі. Так що Балоги самі виховали цих потвор, а потвори взяли і радикальніше та жорсткіше використали балогівські технології на цих мерзенних, нечесних виборах.

Виборець 2012-11-02 / 21:51:30
Нащо людей було тягнути на дільниці,кіть їхня думка абсолютно нікого не цікавить. Весь цей бардак ще раз доводить,що всі люди у цій державі мають права лиш на папері,а казки про волевиявлення - всього лиш казки... Якщо бюлетені, протоколи,голоси і т.д всьо можна зробити самим кандидатам за нічку другу, прокатавши членів ОВК. Про що говорити далі? Цікаво,яка буде реакція прокурора на звернення від пана Петьовки? Надіюся ЗМІ не омине цю інформацію та ще раз покаже народові, іі "самий гуманний суд в мире" і "справедливість,законопослушність ,поряд гість правоохоронних органів" . Чекаємо на наступні публікації. Ну а Балогові сил і терпіння. Ми з вами. Ми за вас.

Іван 2012-11-02 / 21:42:22
Ніхто не говорить які були діла на дільницях з сторони Балоги де від знав точно що переможе Деркач.Таке безобразіє творили,много чого є зафіксовано,і в Дружбі як народ кликали побухати за голоса і чяк коло дільниці творили діла мовчат..........

123 2012-11-02 / 20:27:30
Невже вибори проводити не треба, лише купити суди. А як волевиявлення народу, хай протоколи пише Беркут. До того іде.Переміг Балога, треба прийняти вибір народу, а не звозити братків.

Микола 2012-11-02 / 20:15:17
Сем, та ти сам недолугий, ти хоч сам поняв що написав? Ти напевно рокосовський неудачник, як і Диркач!

виборець 2012-11-02 / 19:46:20
Підтримую Петьовку,притягнути хоча б одного члена виборчої комісії до юридичної відповідальності, тоді б більше справедливі були результати віиборів.

Сем 2012-11-02 / 18:41:08
"....та, за наслідками її проведення, притягнути таку до відповідальності, встановленої чинним законодавством України...." Невже Петьовка вже має юридичну освіту, а може вже виносить остаточні рішення. Недолугішного юридичног трактування не бачив. Петьовка дусмає щро він центр землі і в соєму запиті вже виносить резолютивні ріщшення. Купіть нормального юриста !!!!!

совiсть 2012-11-02 / 17:07:10
лиш добрi помыйi у тум депутатськум валовi куй так ся до ноьго сви.. рвут

адвокат 2012-11-02 / 16:57:43
дочка голови РДА Хустщини Горби,є головою ОВК,не вкладається уже в голові,шо Батько во імя перемоги Свого кандидата Від Партії Ригі-Анналів,підставляє Рідну Дочку і Внуків,бо його дочці як голові ОВК Хустщини грозить 5 років ТЮРМИ з конфіскацією !!!!!!!!!!!!!!НА НАРИ РИГГІВ!! БАЛОГА ПАША ТРИМАЙСЯ!!

НОВИНИ: Політика

17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
» Всі новини