Русин особисто проконтролює справу щодо перешкоджання журналістській діяльності у Виноградові

Начальник УМВС України в Закарпатській області Віктор Русин візьме під особистий контроль резонансну справу про перешкоджання журналістській діяльності, що мала місце стосовно журналіста Максима Молнара у закарпатському райцентрі Виноградів.

Русин особисто проконтролює справу щодо перешкоджання журналістській діяльності у Виноградові

Таку обіцянку генерал-майор міліції дав на звернення головного редактора інтернет-видання «Закарпаття онлайн» Олега Диби. «Я візьму справу під особистий контроль. Сьогодні дам команду, щоб всі матеріали справи відправили до нас, якщо будуть підстави – проводитимемо додаткову перевірку в цій справі», – сказав Віктор Русин.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, зазначена ситуація стала предметом обговорення в середовищі закарпатських журналістів на прес-конференції в прес-центрі «Закарпаття» щодо порушень прав журналістів.

Йдеться про те, що виноградівська міліція відмовила в порушенні кримінальної справи за заявою журналіста Максима Молнара посилаючись на відсутність в діях охоронців супермаркету «Гранд» складу злочину, передбаченого статтею 129 Кримінального кодексу України. Стаття 129 ККУ має назву «Погроза вбивством», відтак аж ніяк не стосується заяви Максима Молнара.

 
24 жовтня 2012р.

Теги: Молнар, міліція, Русин, контроль

Коментарі

Косма для Білецького 2012-10-26 / 16:51:31
Мало відомих типу журналістів не буває. Не треба їх ділити на відомих і не дуже. Може у когось зіркова хвороба. Є люди, які виконують завдання того чи іншого шефа...

Павло Білецький 2012-10-24 / 19:31:02
Добре, хай буде по-твоєму... Мені особисто не цікавий ні бушко, який краде дитячі будинки й шугає бюджетників на Виноградівщині з ПР ні ЄЦ із Балогою. Тим більше, що наша з тобою писанина (переписка) на погоду й так не вплине. Все уже приблизно зрозуміло. А журналісту для успішної подальшої роботи просто варто зробити правильні висновки з цього інциденту. За нього нам це не зробити...

Олег Диба 2012-10-24 / 16:56:30
Твоя іронія даремна. Якраз ти би мав найбільше пам'ятати, як на Закарпатті онлайн було опубліковано матеріал про "депутата-педофіла" з ЄЦ. Яка потім, щоправда, виявилася елементарною заказухою у твоєму виконанні. Це пряма реальна аналогія до штучно змодельованої тобою ситуації з перевернутим прапором на "Барві". І по ній реально можна судити про кожного з нас.

Павло Білецький 2012-10-24 / 16:48:17
Зрозуміло, Олег! Тобто в тебе немає ніякого інтереса "мочити" Бушка на користь Івана Балоги за рахунок цієї теми. Це все через садок. І якби цей прапор висів на "Барві", то ти б теж зміг допомогти тому журналісту, котрого б звідтам виперли. Все зрозуміло. Хай щастить!

Илько Липей 2012-10-24 / 16:39:35
Паша гукан

О.Д. 2012-10-24 / 16:16:35
2павло білецький

Дурня. Відверта, велика і неприхована. Неповага до державного прапора - це тема, на яку мав би відреагувати будь-який українець, не тільки журналіст. І ніхто, на відміну від тебе, не шукає в цьому сенсації. І якщо ти цього не розумієш, я тобі не помічник. Це по-перше. По-друге, М.Молнар не йшов свідомо "ризикувати своїм здоров’ям", а просто робив свою журналістську роботу. В чому йому перешкодили. При чому, у спосіб, за який законом передбачена кримінальна відповідальність. І якщо ти знову ж таки цього не розумієш, я не можу тобі нічим зарадити. По-трете, я відверто не люблю Івана Бушка після того, як він украв у сиріт найкращий в області сиротинець, і завжди заявляв це привселюдно. І Іван Балога тут нідочого. Але, знову ж таки, ти мислиш в міру своїх стереотипів і залежностей і намагаєшся перенести їх на мене. Ми з тобою - різні полюси однієї професії. Тому вважаю подальшу дискусію безперспективною. Хай щастить!..

Павло Білецький 2012-10-24 / 15:51:31
Олег, це тебе заносить і ти є політично заангажована людина. Ти що маєш докази, що я політично заангажований? Я тобі вже на цю тему відповідав. От ти — реально політично заангажований на Балогу. І давай не будемо. Бо якби, наприклад, цей супермаркет не належав Бушку, котрий є конкурентом Івана Івановича, думаю, ти б про цю тему так не піклувався. А журналіст шкода, хоча перевернутий державний прапор на фасаді це — не супер сенсація, заради якої тямущий журналіст би йшов ризикувати своїм здоров’ям.

Олег Диба 2012-10-24 / 15:30:37


Павле, тебе вкотре занесло... Журналіст фотографує перевернутий державний прапор на фасаді супермаркету, а його "відловлюють", силою затягують всередину, змушують видалити кадри з фотоапарату, нецензурно лаються, а потім, що найголовніше, правоохоронні органи "включають дурня" і відмовляють в порушенні кримінальної справи (бо власник супермаркету - кандидат в депутати від правлячої партії і зайвий галас йому зараз не порібен) за надуманою статтею "погроза вбивством". Ти журналіст? Тоді поводься в цій ситуації саме як журналіст, а не політично заанґажована особа. Бо завтра таке може трапитися з тобою. І приходь на прес-конференції, на яких ця тема розглядалася. в тому числі. і в юридичній площині.


Павлу Білецькому 2012-10-24 / 14:55:32
А що роблять у супермаркеті? Людина прийшла за покупками, а в очі кинулося, що прапор вивішений до гори ногами, людина виявилася журналістом і вирішила оприлюднити такий ляп працівників "Гранду",так у чому Ви звинувачуєте журналіста?

виноградівець 2012-10-24 / 14:48:35
Бідний Максим, тепер і за людину ніхто рахувати не буде.
Шкода, можливо він і був перспективним журналістом, але після от таких скандалів. Помню давно, коли ще я вчився. Редактором Чорної Гори був Віктор Черепанін. Тоді він голодував із учителями. І робив як то кажуть в інтернеті "бурление говн". А толку? Де він тепер?

Павло Білецький 2012-10-24 / 14:18:46
І що у супермаркеті робив цей журналіст? Це схоже на чергову провокацію, коли мало відомий типу журналіст за рахунок того, що лізе в очі, хоче бути на слуху... І для чого так багато шуму навколо цього?

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини