Закарпаття: Подбаймо спільно про безпечне літо для наших дітей!

Школярське літо, коли організація змістовного та безпечного відпочинку й оздоровлення школярів, виходить у суспільному житті чи не на перший план порядку денного, стартувало.

Закарпаття: Подбаймо спільно про безпечне літо для наших дітей!За інформацією Закарпатської облдержадміністрації, створена робоча група та розроблені заходи з координації роботи з підготовки і проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей.. На території області в літній період працюватимуть 30 стаціонарних дитячих закладів (в тому числі на базі тургосподарств - 10 та санаторіїв – 3). Всі вони обладані харчоблоками, медичними пунктами, водонагрівальними установками.

Щоб переконатись у тому, що працюють вони справно і безпечно, Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області проведена цільова перевірка місць відпочинку школярів у Мукачівському, Берегівському, Воловецькому, Хустському та Іршавському районах. Під час її проведення в дитячих оздоровчих закладах тривали роботи з підготовки до прийому дітей на відпочинок. Працеохоронці виявили 231 порушення нормативних актів з охорони праці. Серед них як організаційні – в закладах “Колосок” , “Смерековий камінь”, “Центральний табір туристичного активу учнів”, “Форель”- не призначені особи, на яких покладено виконання функцій служби охорони праці, а в «Латориці», “Пікуї”, “Плаї” та “Зачарованій долині” не проводяться інструктажі з працівниками по охороні праці та не оформляються відповідні журнали; так і суто ті, знехтувавши якими, можна поставити під загрозу здоров’я, а то й життя юних відпочивальників.

Найголовніша мета організаторів відпочинку – зацікавити підопічних. Інакше кажучи – зробити все, щоб день їх був по вінця заповнений цікавими, змістовними, збагачуючими духовно подіями. Вчора, до прикладу, визначали “міс” табору, сьогодні – імпровізоване караоке, а завтра – цікавий гість. Та не менш важливо у не набридливій формі дати дітям усі необхідні знання і навички з безпеки життєдіяльності. Адже тут, у незнайомому для них середовищі, на кожному кроці чатують на дітлахів маленькі прикрощі, а то й - не доведи Господи! – серйозні проблеми, які здатні затьмарити такий очікуваний відпочинок. Купаються діти у гірських потічках чи річках – час говорити про безпеку поведінки на воді, проводиться спартакіада - доцільно вживати всіх необхідних заходів, щоб убезпечити вихованців від травм, йдуть у гори – треба прорахувати кроки, аби не отримати негативних наслідків. Адже діти – народ важко передбачуваний: знав би , кажуть, де впадеш, то й соломки б підстелив...

- Чи можуть, до прикладу, суха гілка чи дерево зіпсувати школярам відпочинок? Ще й як, виявляється! - стверджує державний інспектор Тетяна Маргітич. - А тому перебування у “Вогнику”, “Зачарованій долині” та “Колоску”, де не проведено зрізання сухих гілок та дерев на території, може обернутися для когось із дітей ушкодженням або й травмою... Осуду заслуговує й згубна практика встановлення газобалонних установок без відповідного дозволу, до якої вдалися в “Пікуї” та “Проліску”; експлуатація діелектричних засобів захисту без проведення чергових випробувань у “Білочці”та “Водограї”; використання у більшості закладів штепсельних розеток, які не мають пристроїв, що автоматично закривали б їх гніздо.

Протягом травня, - констатує начальник Державної інспекції з охорони праці та промислової безпеки Богдан Дорош, - призупинено роботу 23 одиниць технологічного обладнання (електроводонагрівачі, газобалонні установки, електроплити, холодильні камери, водяні насоси, тощо), експлуатація яких могла призвести до загрози здоров’ю та життю як працівників закладів, так і їх юних гостей. Притягнуто до адміністративної відповідальності сім посадових осіб, з яких шість перших керівників. На усунення виявлених порушень видано 17 приписів, виконання яких знаходиться на контролі територіального управління. Свою роботу з перевірки готовності оздоровчих таборів до виконання своїх функцій в літній період продовжуємо.
Прес-служба теруправління Держпромгірнагляду по Закарпатській області
20 червня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини