Кандидат в нардепи Ратушняк порушив усі критерії ЧЕСНО

Колишній мер Ужгорода, кандидат у народні депутати по виборчому окрузі №68, самовисуванець Сергій Ратушняк не відповідає жодному із 4 критеріїв громадського Руху ЧЕСНО. Тоді як його опонент, також самовисуванець Павло Чучка не порушив жодного. Про це повідомляє сайт ЧЕСНО.

Причетність до порушень прав і свобод людини

У 2009 році Ратушняк Сергій Миколайович, перешкоджаючи роботі агітаторів від партії “Фронт Змін”, нібито перекинув агітаційний намет, де знаходились інформаційні матеріали партії і застосував фізичну силу до дівчини-агітатора. Сам кандидат заявив, що це вона вчепилася йому в горло.

Також, у 2010 році Ратушняк Сергій Миколайович ображав журналіста під час засідання Ужгородської міської ради, вимагаючи покинути сесійну залу.

Окрім цього, Ратушняк Сергій Миколайович вдавався до публічних образливих висловлювань з ознаками ксенофобії, тобто до “мови ненависті”.

Хоча наведена інформація не є підтвердженням вини кандидата в народні депутати Ратушняка Сергія Миколайовича у порушенні прав людини, але вона дає вагомі підстави припустити та зробити оцінку про високу вірогідність причетності його до заподіяння тілесних ушкоджень, обмеження свободи слова і права на інформацію, розпалювання ворожнечі за ознакою національності.

Таким чином, згідно з методологією оцінювання Руху ЧЕСНО, кандидат в народні депутати Ратушняк Сергій Миколайович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Зміна політичної позиції всупереч волевиявленню виборців

Протягом роботи Верховної Ради України скликання 2002-2006 років, Ратушняк Сергій Миколайович шість разів змінював фракцію. Будучи народним депутатом четвертого скликання, він встиг побувати членом фракцій «За Єдину Україну», «Народовладдя», «Демократичні ініціативи», «Наша Україна», «Регіони України». Виключений з останньої за порушення фракційної дисципліни. У 2005 році ввійшов до фракції Народної партії України Володимира Литвина.

Згідно з методологією Руху ЧЕСНО для оцінювання доброчесності кандидатів у народні депутати невідповідністю Критерію, зокрема,  вважається зміна політичної позиції шляхом виходу чи виключення з фракції партії, від якоїдепутат був обраний до Верховної ради України. Аналіз наведеної вище інформації дозволяє припустити та зробити таку оцінку, що кандидат Ратушняк Сергій Миколайович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Причетність до корупційних дій

Під час перебування на посаді Ужгородського міського голови Ратушняка Сергія Миколайовича міська рада під його керівництвом  виділяла земельні ділянки у великій кількості юридичним та фізичним особам в заплаві р.Уж, а також біля аеродрому без необхідних експертиз і погоджень, що стало підставою для винесення протестів прокуратурою міста Ужгорода.

Також на сайті UZHGOROD.in оприлюднена інформація про причетність Ратушняка Сергія Миколайовича до привласнення комунального майна міста через непрозорі аукціони за участі його родичів.

Хоча наведена інформація не є підтвердженням вини кандидата Ратушняка Сергія Миколайовича у вчиненні правопорушень, але вона дає вагомі підстави припустити та зробити оцінку про високу вірогідність його можливої причетності до зловживання владою та службовим становищем, а також про можливу наявність конфлікту інтересів у його окремих діях на посаді Ужгородського міського голови

Таким чином, згідно з методологією Руху ЧЕСНО для оцінювання доброчесності кандидатів у народні депутати, Ратушняк Сергій Миколайович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

 
Непрозорість задекларованих доходів та майна та їх невідповідність способу життя

Згідно з поданою до ЦВК декларацією за 2011 рік, сукупний дохід Ратушняка Сергія Миколайовича склав 67 752 грн, а членів його сім’ї – 36 405 грн. При цьому у власності кандидата перебуває земельна ділянка площею 25 тис. кв. м, а в його сім’ї - 16 земельних ділянок загальною площею 53 тис. кв. м. У Ратушняка Сергія Миколайовича немає житлового будинку, натомість, члени його сім’ї володіють трьома будинками, загальною площею 442,8 кв. м. Крім цього, члени сім’ї користуються трьома дачними будинками, загальною площею 421,2 кв. м. З транспортних засобів, якими володіє Ратушняк Сергій Миколайович, зазначені Mercedes GL-450 2009 року випуску, причеп та мотоцикл Rewaco. Члени його сімі”ї володіють чотирьома транспортними засобами: Mercedes 1996 р.в., Toyota Rav4 2004 р.в., Mazda 2005 р.в. та Ford 2011 р.в. При цьому, Закарпатські інформаційні сайти зазначають, що в декларацію не внесений квадроцикл, на якому син Ратушняка Сергія Миколайовича потрапив у ДТП.

Відповідно до методології Руху ЧЕСНО для оцінювання доброчесності кандидатів, порушенням Критерію вважається невідповідність задекларованих доходів і майна стилю життя, який веде особа (майно, яким вона користується, її витрати тощо). Аналіз наявної в Руху ЧЕСНО інформації дозволяє припустити та зробити таку оцінку, що стиль життя Ратушняка Сергія Миколайовича не відповідає його офіційно задекларованим доходам. Таким чином,  Ратушняк Сергій Миколайович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Водночас інший самовисуванець від Ужгорода та району Павло Чучка не порушив жодного із 4 критеріїв Руху ЧЕСНО.

 

17 жовтня 2012р.

Теги: Чучка, Ратушняк

Коментарі

Косма 2012-10-19 / 15:57:35
Яка різниця хто відповідає яким критеріям. Всьо на шо здатні ці люди не знає ніхто. Головне, що Чучка ( і даже Ратушняк під питанням) в парламенті не представлятиме опозиційні сили, а буде кот сам по собі. І донецьким можна го буде купити з патрохами. Отака реальна ситуація. Єдиний хто може буде опиратися браткам із донецька, буде Свобода і частина Батьківщини, а значить в Ужгороді ним може стати тільки Сербайло і умовно Буланов (якщо його партія не опозориться як до цього морозовці, литвинівці і тигипківці)

Микола 2012-10-17 / 21:58:46
Всім прекрасно відомо які сайти кого піарять, а кого "мочать", так само і громадські рухи! Кого підтримує ЧЕСНО??? Про Рату то все і всім відомо, новини Ви не відкрили! Рата багато вкрав, привласнив, але зробив для Ужгорода набагато більше ніж Погорєлов, горе кандидати Жолтані, Чучки, Гісеми, і їм подібні! Вксь бруд тут виливають неудачники, які за балогівські 200 гривень голосували за Погорєлова!

рата 2012-10-17 / 21:19:43


Хамство і тролінг. Коментар видалено. Адмін


тарас 2012-10-17 / 21:13:17
брехливий сайт такий як і рух чесно. Закарпатський УДАР весь кримінальний, але ЧЕСНО чогось цього не бачить. Цікаво чому?

психолог 2012-10-17 / 20:55:41
Час "Рати" пройшов однозначно,молоде та середнє за віком покоління ужгородців віддасть свій голос за адекватного "кандидата",а не за БИКА з підозрілим психічним станом

Квадрат 2012-10-17 / 20:51:53
Шось трошки дивно, шо пан Чучка відповідає всім критеріям руху чесно!! А кримінальні справи про розподіл "баранинської землі"....

Олександр 2012-10-17 / 20:41:35
Мені різниці нема щодо не відповідності критеріям руху ЧЕСНО Ратушняком. Але мені цікаво, чому на вашому сайті відсутня інформація про братів Балог за критеріями ЧЕСНО, які за вашим твердженням, є лідерами у своїх округах. А на сайті ЧЕСНО, до речі, Балоги не відповідають двом критеріям - "Причетність до порушень прав і свобод людини" та "Причетність до порушень прав і свобод людини".

Ужгородець 2012-10-17 / 20:36:22
Рата?

ігор 2012-10-17 / 20:32:40
Це ясно, а хто ?

Ужгородець 2012-10-17 / 20:15:22
Я - не Ігор Баран !

Ігор Баран 2012-10-17 / 20:05:15
Ужгородцю - Ви хто ?

О.Д. 2012-10-17 / 18:14:49
Втомитеся шукати по Чучці, спробуйте "нарити" лідерство Смоланки... ))

О.Д. 2012-10-17 / 18:13:28


Загалом не дискутую з анонімами, які не мають мужності сказати те, що думають, під власним іменем, але, коротко:

1. Не знаю, з ким ви спілкуєтеся, але мене не цікавить думка про мене анонімів і їх знайомих ))

2. Ви, схоже, плутаєте нас із якимись іншими сайтами. Свідомо чи "по недомислію" – не важливо. Для прикладу, знайдіть на Закарпатті онлайн за ці, як ви кажете, три місяці Чучку.

3. У нас немає жодного рейтингу від Інформаційого бюро "Аналітик-Контент". Ви нас знову ж таки з кимось плутаєте. Зауважте, що у нас навіть не публікувався жоден рейтинг по 68-му, ужгородському округу. Дані, якими в плані рейтингів оперую я, у мене є з неопублікованих опитувань, які, наголошую, замовлялися різними політичними силами. Вибори все розставлять по своїх місцях.

Удачі! ))


Ужгородець 2012-10-17 / 17:33:44
Олеже, не буду коментувати ваші "попустіться"...Від інших чув, що ви примітивний, але не думав, що це правда. Але це ваша справа. Та й писати особливо не бачу сенсу, бо все одно, якщо захочете то видалите. Ну, а стосовно лідерів, то у вас всі 3 місяці лідерами були "чомусь" тільки Смоланка і Чучка. З лідерством Смоланки вже всі все зрозуміли, залишився Чучка.
P.S. Ну, і звичайно ви незаангажовані бо усі дані по рейтингам у вас від Інформаційного бюро Аналітик-Контент.))))) Удачі вам в зомбуванні.

Олег Диба 2012-10-17 / 16:37:21
Попустіться )) Установок нема. Вони існують хіба що у вашій голові. А в цьому тексті є посилання на сайт ЧЕСНО, де всі, хто бажає, можуть ознайомитися з тестами. А Закарпаття онлайн – не комунальна газета, яка зобов'язана друкувати інформацію про всіх кандидатів. Ми інформуємо читачів про лідерів рейтингів, які мають певні шанси на перемогу. На жаль, подобається вам, чи ні, названі вами особи до них не належать.

Ужгородець 2012-10-17 / 16:21:06
А чого не згадали, "незаангажоване" ви наше бюро,що тест ЧЕСНО пройшли й: Сербайло, Буланов, Брензович,Казьмірова,Шкутяк і Смоланка.
Зрозуміло, що від "шефа" установка йде тільки на Чучку, але й совість треба мати.

НОВИНИ: Політика

14:39
/ 1
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини