Угорщина здивована українськими штрафами за подвійне громадянство

Угорський уряд висловлює здивування з приводу рішення Верховної Ради України про запровадження штрафних санкцій щодо осіб із подвійним громадянством.

Угорщина здивована українськими штрафами за подвійне громадянство

Про це у п'ятницю заявила угорському телеграфному агентству МТІ та радіо "Кошут" заступник держсекретаря з питань національної політики міністерства адміністрації та юстиції Угорщини Жужанна Рейпаш, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМ Степан Ваш.

"Угорський уряд зі здивуванням сприйняв інформацію про те, що в Україні мають намір застосувати грошові санкції щодо тих, хто прийме громадянство іншої держави", – сказала вона, коментуючи ухвалення Верховною Радою Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо громадянства".

Визнаючи, що цим законом Україна по суті підсилює положення Конституції про заборону подвійного громадянства в Україні і що законодавство про громадянство є внутрішньою справою країни, Ж.Рейпаш вважає, що застосування санкцій до осіб з подвійним громадянством є "неправомірним і дискримінаційним актом".

"Слід виступити проти дискримінації осіб з подвійним громадянством. Якщо під запроваджувані тепер українські санкції підпадатимуть й угорці, тоді проти цього потрібно і можна результативно виступити", – наголосила Ж.Рейпаш.

Як повідомлялося раніше, 2 жовтня Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо громадянства", який спрямований на реалізацію вимоги Конституції України щодо єдиного громадянства шляхом запобігання та скорочення випадків подвійного громадянства.

Встановлюється, що неподання або несвоєчасне подання повнолітнім громадянином України, який добровільно набув іноземне громадянство, заяви про це та копії документа, що підтверджує набуття ним іноземного громадянства, - тягне за собою накладення штрафу від 10-ти до 30-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті ж діяння, вчинені службовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування, тягнуть за собою накладення штрафу від 50-ти до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Документ також містить перелік посад, на які не можуть бути прийняті особи, що мають громадянство іншої держави.

В Україні угорці компактно проживають на Закарпатті, де їх майже півтори сотні тисяч.

05 жовтня 2012р.

Теги: громадянство, угорці

Коментарі

віктор 2013-03-30 / 21:33:17
спочатку хай перевірять скільки чиновників у Верховній Раді мають громадянство Америки бояться за свої задниці краще хай переглянуть митний кодекс україни де вказано багато чого дозволяється посадовим особам починаючи із призидента ,верховної ради та їх сімей взагалі хочуть задавити мирне бідне населення прикордоних тиреторій хай вони поживуть нашим житям

József 2012-10-07 / 20:00:28
То треба значала перевирити тих хто при влади з Бандюги головного Янукаю Та з Мацкальскими паспортами скнльки милийони живе та лиш Водку учаться пити бо тут у европи хоть культури та качество високе по роботи. Нихто
никого не штрафуе Не бийтеся . Симйою издив до Словакии Венгрии на граници нихто не питав що як я йиду з симйою закордон коли немае шенгенских виз спокийно пропустили тай назад також. Спокийно приймайте Вам ничого Бандюги незроблять Та нихто никого штрафувати небуде Бо багато мильйонив прифарбованих Мацкалив на Украини. Проосто треба приймати Венгерське громадянство бо його Бандюги забрали у наших предкив

Олексій 2012-10-07 / 18:58:42
Не думаю що 510 гривень штрафу зупинить людей які хочуть отримати Угорське громадянство!

Istvan 2012-10-06 / 20:33:46
Данная статья - это наследие СССР, когда означало, что внутри союза не существуют отдельные гражданства УССР, БССР, РСФСР, ит.д., а только единое - советское.
А теперь означает, что в Украине нет отдельного гражданства Крыма, Донбасса или Галиции.
Такое толкование не исключает возможность приобретения другого гражданства.

Istvan 2012-10-06 / 18:43:48
Данная статья - это насление СССР, когда означало, что внутри союза не существуют отдельные гражданства УССР, БССР, РСФСР, ит.д., а только единое - советское.
А теперь означает, что в Украине нет отдельного гражданства Крыма, Донбасса или Галиции.
Такое толкование не исключает возможность приобретения другого гражданства.

Istvan 2012-10-06 / 18:11:20
А я не получил толкование выражения "єдине". Единственное - только одно, или единое - общее для всех. Огромная разница!

Роман Українець 2012-10-06 / 14:26:58
Характерною ознакою держави є наявність інституту громадянства( підданства). Наявність громадянства надає особі важливі правові аспекти. Діюча Конституція України розширила число норм, які регулюють громадянство в Україні, та віднесла їх до основ конституційного ладу. Конституція встановлює, що в Україні існує єдине громадянство. Підстави отримання і припинення громадянства України встановлюються законом.

Громадянство являє собою важливий елемент правового статусу особи; воно – першооснова взаємовідносин людини і держави. Об»єм прав, свобод і обов»язків тієї чи іншої особи безпосередньо залежить від належності до громадянства. Громадянство – це постійний правовий зв»язок особи і Української держави, що проявляється у їх взаємних правах, обов»язках. Інститут громадянства базується на визнанні і повазі гідності, основних прав і свобод людини і громадянина.

Норми, що закріплюють громадянство України, знаходяться в першому розділі Конституції, який встановлює основи конституційного ладу. Разом з тим, статтю 4 Основного Закону необхідно розглядати в єдності зі статтею 25 Конституції, в якій закріплено, що громадянин України не може бути позбавлений громадянства і права змінити громадянство; бути видворений за межі України чи виданий іншій державі, що Україна гарантує опіку і захист своїм громадянам, що знаходяться за її межами.

Конституція України 1996 року виходить з єдиного громадянства і не допускає подвійного громадянства, як це передбачалось по раніше діючій Конституції 1978 року і Закону про громадянство України (в редакції 1991 року).

До 1917 року в Україні, як і в Росії, поняття громадянства не існувало. Всі жителі Російської імперії вважались підданими. Декрет ВЦВК від 23 листопада 1917 року відмінив підданство і встановив спільну для всього населення назву «громадяни Російської Республіки». Конституція УНР 1918 року містила термін «громадянин» і вказувала, що громадянином Української Народної Республіки вважається особа, яка отримала це право в порядку, передбаченому законами України; закріплювалось, що громадянин УНР не може бути громадянином іншої держави.
Встановлення Конституцією і Законом єдиного громадянства в Україні – один із важливих принципів не лише правового статусу особи, а і основ конституційного ладу, утвердження державного суверенітету, оскільки Україна самостійно встановлює правове положення своїх громадян. Конституція зняла підстави для можливих політичних і юридичних колізій, які мають місце в державах, де в конституціях допускається подвійне громадянство. Єдине громадянство України – фактор політичної і соціальної стабільності суспільства, недопущення конфронтації на міжетнічному грунті.
Згоден економічно-політична ситуація в Україні призводить до того, що багато з нас заюумуютсья над питанням зміни громадянства, оскільки кожен з нас прагне жити в нележних умовах що забезпечують гідне існування його та його сімї. Проте прагнення до економічного благополуччя та істинний патріотизм це різні поняття які ми доволі часто плутаємо
Пане Istvan по даному питанню та по іншим я вже Вам дав відповідь у коментарях до статті "За отримання подвійного громадянства штрафуватимуть" http://zakarpattya.net.ua/News/101580-Za-otrymannia-podviinoho-hromadianstva-shtrafuvatymut

Istvan 2012-10-06 / 13:17:18
Конституція Україні: "Стаття 25. Громадянин України не може бути позбавлений громадянства

Українець 2012-10-06 / 12:01:42
Закон України "Про горомадянство України" в редакції 2005 р. яка чинна на даний час стаття 19:
Підставами для втрати громадянства України є:
1) добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття.

Тут іще є один момент, економічний адже таким чином частина податків сплачуватиметься на території Угорщини, а не України.

Українець 2012-10-06 / 11:46:58
Це здивування ніщо іншен як один із елементів плану внесення розколу в українське суспільство, з метою відділення частини областей. А де ж СБУ чому воно не бачить того що видача паспортів явно суперечить національним інтересам? Угорці молодці дбають про свої інтереси і правильно роблять. А чому б ні якщо Україна більше схожа на здобич для рейдерського захоплення ніж на самостійного учасника політичного процесу

Яросла Глагола 2012-10-05 / 23:49:43
Я також здивований реакцією Угорщини: двадцять років живуть поряд із незалежною Україною і продовжують дивуватися з "бернамеджу" сусідів. Весь світ вже давно не дивується із того, що коїться в Україні - звикли! А Угорщина ніяк не звикне!

осторонь 2012-10-05 / 22:58:46
Нажаль реакція МЗС, Посольства та консульства будуть, як завжди ніяка. Будемо вдавати, що між нашими країнами дружні навіть братські відносини.....прикро займатись самообманом...безкараність породжує рецидив і в офіційних угорських установах, це вже добре зрозуміли. Пригнічують чи ображають того хто дав право це з собою робити....невже потрібні бойові дії з боку Угорщини, щоб нарешті наш МЗС та дипломати-бюрократи, зрозуміли, дружба та добросусідство закінчились ще в минулому сторіччі. Угорщина одна з небагатьох країн, яка на офіційному рівні систематично дозволяє собі не двоякі вчинки та коментарі відносно України. 10 млн. не відчувають інстинкту самозбереження перед країною з населенням в 40 млн., це про щось вже свідчить, Україна стала об'єктом а не суб'єктом міжнародної політики. І справа тут не в персоналіях Президентів чи керівників Уряду, а справа в никчемній, безсистемній роботі дипломатичного відомства. Що реально, а не на паперах робиться для захисту прав та інтрересів України та її громадян? Віповідь треба почути не у звітах міністра, а від простого громадянина України, який пройшов випробування процедурою отримання візи, принизливого ретельного осмотру авто на кордоні, стояння в окремій смузі для громадян України,яка чомусь рухається в чотири рази повільніше від надлюдей громадян країн ЄС і т.п. реальних речей...звичайно це все не помітно коли в тебе в кишені дипломатичний паспорт.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини