Ледида зрозумів, що «переборщив» в тиску на ромського журналіста?

У відповідь на сьогоднішню публікацію Інтернет-видання Закарпаття онлайн щодо тиску голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди на журналіста ромської редакції телеканалу «Тиса-1» Мирослава Горвата, що її поширили ряд закарпатських ЗМІ, прес-служба «губернатора» Закарпаття змушена була оприлюднити офіційний коментар з цього приводу, який, очевидно, мав на меті хоча б частково знівелювати негативний кримінально-політичний відтінок цієї історії. У протилежному випадку ця інформаційна бомба, змайстрована руками самої ж влади, могла би вибухнути щонайменше в загальноукраїнському масштабі, або й вийти за інформаційні межі України.

Ледида зрозумів, що «переборщив» в тиску на ромського журналіста?

На думку редакції Закарпаття онлайн, публічна реакція О.Ледиди з зазначеного приводу погано приховує, а тим більше – в жодному випадку не вирішує суть проблеми. А тому ми й надалі відслідковуватимо розвиток цього і інших подібних моментів з негативної практики, що її демонструє нинішня влада Закарпаття. Думаємо, що навіть у такому випадку публічна реакція влади буде цікавою нашим читачам, а тому публікуємо коментар в повному викладі.


                  Коментар голови Закарпатської ОДА О. Ледиди

У зв’язку з розповсюдженням у деяких закарпатських ЗМІ інформації про нібито тиск голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди на журналіста телеканалу «ТИСА-1» Мирослава Горвата, оскільки такі матеріали є серйозним звинуваченням, пропонуємо Вашій увазі коментар Олександра Ледиди щодо вищезазначеної ситуації:

– Маю чималий досвід роботи на керівних посадах держслужби, розумію свої обов’язки та відповідальність. Тому такі звинувачення є абсурдними. До того ж, ніколи не працював, використовуючи методи тиску або залякування людей – у мене інші принципи. Так, я справді мав розмову з Мирославом, але вона стосувалася виключно робочих питань життєдіяльності ромської громади загалом.

Я багато спілкуюся як з журналістами, так і з представниками інших професій,  це зовсім не обов’язково керівники. Хочу чути про проблеми та наболіли питання з перших вуст, щоб мати змогу реально оцінити ситуацію та розуміти, яка допомога буде корисною. Вважаю всю цю ситуацію простим непорозумінням і запевняю: жодного тиску на журналістів ані я, ані мої підлеглі не чинять.

Більше того, я не маю ані найменшого впливу на кадрову політику обласного телебачення. Переконаний, якщо Мирослав є професіоналом, то він й надалі обійматиме посаду журналіста ромської редакції. А от стосовно того, чи потрібен мені радник, який займається політичним піаром, над цим я добре подумаю.  

Нагадаємо, наразі Мирослав Горват на громадських засадах працює радником голови облдержадміністрації з питань ромської нацменшини. 

Прес-центр ОДА

25 вересня 2012р.

Теги: ромський, Ледида, журналіст

Коментарі

Таня 2012-09-28 / 09:12:14
ах тячівський район дотиційний...вибачте а бачили ви будиночки в Грушові і т.д. там цілі замки ... Так питання а де ж податки з доходів тих людей які мають такі статки ??? во нехай податкова поцікавиться за які гроші побудовані замки і скільки податків заплачено ???? тоді може й порядок буде. На рахунок циганів. Я живу працюю плачу ПОДАТКИ. з цих податків, заплачених жителями України йдуть гроші на виплату допомог при народженні в тому числі за кожну 3 і далі дитину в циганському таборі більш як 110 тис грн. . Вибачте а чи платили цигани податки державі ??? га ???. Закон поганий чому на 1 дитинку в номальній українській сім"ї ,яка платить податки, платиться тільтки 25 % від того що получає циганка ,яка не платить податки . ??? що та дитина набагато хужа чим циганська дитина ??? та дитинка буде платити податки . а циганська буде далі жебрати, обманюват красти . Система має бути інакша заплатив податки державі , народив дитинку- держава має тобі помонати . не платив податки - допобчення. і все.

КООЧАВСЬКИЙ ПЕНСІОНЕР 2012-09-26 / 16:19:34
Моя донька робить вчительков, та директор їв дав задачу загітувати 10 чоловік за ригіони. а не загітує та піде з роботи - так і вповів. А ще пуджав директор, що всьо має записано на дискови, хто з учителів говорив проти ПР, і тому після виборів най чекают конкретних дій з боку влади - тобто попруть з роботи. А ще пуджав учителів камерами, які будут наблюдати за кого голосує тот чи інший вчитиль. ПАЗДРАВЛЯЮ! ДОЖИЛИ!

Ярослав Глагола 2012-09-25 / 23:47:44
"Губернатор", фактично визнав, що йому не імпонує Мирослав ,"який займається політичним піаром". Отже, розмова між "губернатором" та Горватом велася далеко не про життєдіяльність ромської громади, в Ледиди були всі підстави "пресувати" Мирослава за опозиційні погляди. Тим паче, що Мирослав є державним службовцем і працює на державному телебаченні.

Олег Диба 2012-09-25 / 22:07:32
Слов'янине, а чому, по вашому, конкретно взятий Мирослав Горват має відповідати за всіх представників, як ви висловлюєтеся, "паразитичної спільноти"? Ви також готові взяти на себе відповідальність за слова, дії і вчинки, наприклад, всіх так нелюбих вам "підерастів та дегенератів" всіх слов'янських націй?

Ужгород 2012-09-25 / 22:05:37
Для Слов'янина 2012-09-25 / 21:08:22

Питання про паразитичну спільноту взагалі цікаве. Згідно перепису 2001 року на Закарпатті проживало 14003 ромів, які, як Ви вважаєте, паразитують за рахунок нас, не ромів. Але наша Закарпатська область з населенням 1млн 250тис на протязі всього свого існування завжди була дотаційною. Так, наприклад, недавно на цьому ж сайті була опублікована інформація про те, що річний бюджет Тячівського району, який дорівнює 670млн гривень, забезпечується власними надходженнями в розмірі 67млн гривень, тобто лише на 10%. Виходячи з Вашої логіки, можна сказати, що 175тис. жителів Тячівщинини на 90% є паразитуючою спільнотою, яка живе за рахунок інших. Лише бюджети Ужгорода та Мукачева не є дотаційними! Тобто цигани можуть нам сказати,що не нам їх звинувачувати в паразитування, оскільки абсолютна більшість закарпатців живе за рахунов дотацій і субвенцій, тобто грошей громадян інших регіонів Украіни. А вони, цигани, складають лише 1,1% населення Закарпаття, і якшо порахувати ступінь паразитування циган і іншого населення, то порівняння буде явно не на нашу користь. Тому не варто зразу вішати ярлик "соціальні паразити". Вони виживають як можуть, точно так як і більшість українців.

регионал 2012-09-25 / 21:48:23

Хамство. Коментар видалено. Адмін

Ха-ха! 2012-09-25 / 21:39:10
Не має сигінь жодного впливу... Оце так ! най лем попросить подєльніка Мещерякова.

Слов'янин 2012-09-25 / 21:08:22
Для Ужгород 2012-09-25 / 20:22:08
Автор в цілому правий. Але, виходячи з міркувань практичної користі (нехай Горват хороший хлопець) для суспільства, хіба потрібно піарити представника загалом паразитичної спільноти?

Ужгород 2012-09-25 / 20:22:08
Так, це дійсно диво! Мирослав Горват - єдиний в Україні журналіст - ром! Ром, який самостійно освоїв роботу з професійним пакетом Adobe Premier Pro! Колеги, які займаються выдеомонтажем, вдумайтесь - Adobe Premier і... циган! Це взагалі якась фантастика!!!І цього талановитого ромського самородка наша влада втягує в свої дурні політичні ігри!
Тому звертаюся до представників влади!
Лишить, будь ласка, ви цього циганського IT Кулібіна в спокої!
Нехай Мирослав і далі створює свої програми "Романо Джівіпен", які з задоволенням дивляться роми всієї України! Бо другого такого Горвата ромська громада не має, і, впевнений, скоро мати не буде! А бажаючих бути вашими радниками серед ромських баронів набагато більше, чим потрібно. Адже один із законів Мерфі звучить так:
Той, хто вміє щось добре робити - робить свою справу;
Хто не вміє, або не хоче робити - намагається вчити інших;
Хто не вміє а ні вчити, а ні робити - намагається всіми керувати!
Мирослав Горват добре знає свою справу і добре її робить. Давайте не будемо йому заважати.

Іван-циганин 2012-09-25 / 18:53:53
в 2004-му тоже никого не пресовали. ни ледида ни другі пердуни інчак не знают. баронів купуют, а таких як Мирослав точно пресуют. ледиді такі радники нетреба,що кажут правду.маю гріх-бом собі подумав же не тот самольот упав під Смоленськом

журік 2012-09-25 / 18:47:45
Шо, хтось сумнівається, що була ця зустріч? та навіть ледида не може заперечувати. Хтось сумнівається, що Горвата викликали в контексті виборів? А чого тоді викликали? Що, хтось сумнівається, що на нього тиснули і змушували лягти під себе? А нахрена тоді викликали? Хтось сумнівається, що погрожували звільненням, як він розповідає? А хіба в них є інші варіанти і хіба вони взагалі вміють говорити з людьми по-іншому, ніж через тиск? А з Дрогальчуком, Нусером, Мотильчаком, Пауком і Пащенком хіба не точно так було?

Слов'янин 2012-09-25 / 18:47:36
Це диво, що серед циган навіть існують журналісти.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини