Ректор ЗакДУ "подрібнює" УжНУ на інститути

В УжНУ наказом в.о. ректора УжНУ (і, водночас, ректора ЗакДУ) Федора Ващука на базі двох факультетів створено Інститут економіки та міжнародних відносин. Раніше було повідомлено про створення на базі факультету РГФ Інституту іноземних мов УжНУ.

Ректор ЗакДУ "подрібнює" УжНУ на інститути

«Я погодив з представниками економічного факультету та факультету міжнародних відносин рішення провести дуже серйозну, але, повірте, цікаву і перспективну реорганізацію. Йдеться про створення на базі цих 2 факультетів Інституту економіки та міжнародних відносин Ужгородського національного університету», – сказав Федір Ващук під час зустрічі із студентами та колективом названих факультетів сьогодні, 12 вересня.

Керівник університету зачитав підписаний ним наказ, згідно з яким реорганізація здійснюється з метою оптимізації структури університету та підвищення якості освіти, повідомляє прес-служба вузу.

Директором-організатором новоствореного інституту вирішено призначити доцента Миколу Палінчака, а заступником директора – доктора економічних наук, професора Василя Мікловду.

Микола Палінчак у своєму виступі подякував за кредит довіри та запевнив, що досвід обох факультетів з максимальною користю використають у роботі новоствореного Інституту.

Професор Василь Мікловда, звертаючись до учасників зустрічі, зазначив: «Оплесками у цьому залі присутні підтвердили, що це розумне рішення, оскільки дасть можливість значно краще застосувати науковий потенціал і матеріально-технічну базу обох факультетів».

Щодо призначення в.о. ректора УжНУ проф. Федора Ващука Василь Мікловда додав: «Це керівник, який не тільки ставить завдання, а і вміє їх вирішувати. За невеликий період, будучи ректором ЗакДУ, він дійсно зробив з цього університету потужний навчальний заклад. Крім того, мені імпонує, що Федір Григорійович не критикує попередників, і це правильно, адже кожна команда, яка працювала в університеті, багато позитивного зробила для його розвитку».

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 10 вересня, під час зустрічі з колективом та студентами філологічного та факультету романо-германської філології Федір Ващук повідомив, що на базі факультету РГФ утворять Інститут іноземних мов УжНУ. За його словами, в. о. директора Інституту буде призначено чинного в. о. декана ФРГФ Михайла Рошка.

12 вересня 2012р.

Теги: УжНУ, Ващук, ЗакДУ

Коментарі

помічник 2012-09-26 / 10:38:34
Всі дії Ващука по реорганізації УжНУ є незаконними. Не дайте зруйнувати університет. Звертайтеся в прокуратуру. Вимагайте виборів ректора. Інакше ...

Кузьо 2012-09-24 / 04:05:17
А наразі проффесор клоачних наук Ващук зайнявся бударями...Безпосередньо пояснює майстрам, як їх ремонтувати... Оце справжній учений в галузі сантехніки! А скільки грошви "відмиється" на відкатах за рахунок ремонту!? Браво, Федя!

Саша 2012-09-23 / 14:38:25
То якщо я ректором не став, то й свою думку не можу висловити? Не усім бути ректорами та президентами... Але коли той ректор та посіпаки його хабарюють безмежно, то мовчати ніхто не буде!

лмн 2012-09-21 / 21:50:45
ОН все делает правильно. вот когда кто-нибудь станет ректором. пусть тогда и коментирует

Стас 2012-09-19 / 19:40:50

Коментарі ботів, що флудять коментарями під різними ніками, видаляються. Адмін

Саша2 2012-09-18 / 18:54:48
Буде тепер Палінчак бігати і по економічному факультеті шаріки надувати, і відкривати різні "кабінети дружби народів", які по великому рахунку нікому не потрібні (але це оффшорні зони). А на рахунок докторської Палінчака, то він пише про релігію в Угорщині. Теж"дуже потрібна" для України тема!!!

Андрей 2012-09-17 / 14:42:26
Интрересно, как нынешнее руководство, в свете текущих событий, распорядится лакомыми кусками, такими как СКБ "Квант" и СКБ "САТ", имеется ввиду территории и помещения, которые находятся в центральных частях города, а также другими территориями и помещениями типа лаб. корпуса ИТФ. Точно так, как в своё время с Ужгородским техникумом электронных приборов (на весь СССР техникума с такой базой и такого класса было всего 2), выставит на улицу и будет делать частный бизнес, или будет развивать новые научные разработки, опираясь на базу названых КБ.
Что-то мне подсказывает, что распродадут и разбазарят, набив карманы, аргументируя тем, что мол не выгодно содержать, а трудовые коллективы, за многие годы сохранившие правдами и неправдами эти объекты, пустит по миру. Только вот нового уже создать никогда не смогут. Очень печально.

Саша 2012-09-17 / 10:58:25
Який з Палінчака міжнародник або економіст? Афер!!! Мову він англійську знає? Написав кандидатську про релігію в Словаків - надзвичайно актуальна і потрібна для України робота!!!!

Бабидорич 2012-09-16 / 22:19:10
Переконаний, що для п. Ващука та К. (Лемак, Офіцинський, Височанський, Ніколайчук, Палінчак ...) в найближчий час (після 28 жовтня)все закінчиться повним фіаско!
Такого свинства, що наразі чиниться в УжНУ, ще світ не знав! Всі покійні ректори від Д. Чепура до В. Сливки перевертаються у трунах. Ващук танцює на кістках покійних ректорів... Дотанцюється...

Саша2 2012-09-16 / 17:32:02
Як можуть історику-аферисту Палінчаку дати посаду директора економічного інституту? він дебет від кредита не розрізнить. Всьо пропали економісти. це не реорганізація вузу, це деградизація всієї вищої освіти!!!!

Саша 2012-09-16 / 15:01:29

Цей хабарник Палінчак вміє чужий а...с цілувати! Ще одну хату побудує і чергову квартиру купить!

Патріот 2012-09-15 / 21:38:13
Профком УжНУ мовчить, хоча півроку тому саме він вивів студентів проти об"єднання та Ващука. А тепер всі трясуться і підлаштовуються під нову владу. А всіх, хто намагається донести правду, називають неадекватними. Хоча проблеми з адекватністю в них самих)

Мережа ветеринарних аптек та зоокрамниць "Лев" 2012-09-14 / 22:53:38
Не подрібнює, - а укрупняє! Зовсім невдала назва статті, і взагалі замовна...

не студент 2012-09-14 / 13:01:09
Ти правий друже Нік. Реорганузувати не мішки з картоплею тягати. Підписав папірчик, а там хоч трава не рости.
Побачимо що Ващук заколядує коли після виборів Балоги підімнуть область під себе.

Нік 2012-09-14 / 08:31:52
Думка моя на рахунок інститутів уже звучала, але поясню ще раз, чим вигідно Ващуку створення Інститутів. Директора Інститута призначає сам Ващук, а деканів факультета обирали, тому в любий момент Ващук може поміняти директора і ніхто йому в цьому не стане на заваді. Питання в іншому, як можна проводити РЕОРГАНІЗАЦІЮ вуза без рішення Вченої Ради, без голосування-це що приватний вуз Ващука? Де затверджений новий штатний розпис з введенням нових посад? Що це за безпредел? Це Державний вуз і як це в.о. ректора може приймати стільки необдуманих рішень? В вузі є основні проблемні моменти- недостатне фінансування, яке привело до заборгованості по з/п та комунальним платежам. Потрібно вирішувати нагальні потреби вуза, а то таке враження, що Ващук почав роздавати посади воім"я майбутніх виборів, а чи виграє від цього вуз, я уже починаю сумніватися....

Слов"янин 2012-09-13 / 23:35:53
Що одне, що друге - не має принципового значення.

цікавий 2012-09-13 / 21:39:14
Керівник університету зачитав підписаний ним наказ, згідно з яким реорганізація здійснюється з метою оптимізації структури університету та підвищення якості освіти, повідомляє прес-служба вузу.


Дуже мало конкретики...Яким чином ці всі процеси піднімуть якість освіти???Що оначає це хитре поняття оптимізація???Конкретніше пане Ващук!

Михайло 2012-09-13 / 21:21:45
До авторів статті: "Йдеться про створення на базі цих 2 факультетів Інституту економіки та міжнародних відносин Ужгородського національного університету" шановні автори ви ж якось опреділіться із назвою. Ващук говорить про укрупнення а ви говорите про подрібнення. Тута явно є який алогізм

Саша 2012-09-13 / 19:53:50
Палінчак знову почне підлабузничати,хвалити нового ректора, дарувати йому квіти.........але ще так недавно, збирав по факультету підписи проти Ващука, гнав студентів на мітинги....але часи змінюються, змінюються ректори, а Палінчак не встигає за вашими змінами (хай краще шаріки надуває)

УжНу 2012-09-13 / 19:15:08
Ващук це Месія. Ващук це Ден Сяо Під, це Рузвельт. Давайте усі хором будеме молитися на нього. До цього святого чоловіка в УжНУ не було нормального ректора. Осанна йому.

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини