Москаль звинуватив закарпатського "регіонала" Закуреного в "недолугості та тупості"

Народний депутат Геннадій Москаль заявляє, що Партія регіонів офіційно визнала, що обласні ради не мали права приймати рішень щодо надання російській мові статусу регіоніальної, а прийняті ними рішення – ні що інше, як «окозамилювання» виборців. Про це повідомляє прес-служба Г.Москаля.

Москаль звинуватив закарпатського "регіонала" Закуреного в "недолугості та тупості"

«...З величезною цікавістю прочитав відповідь в. о. голови Закарпатської обласної ради Володимира Закуреного на моє депутатське звернення, в якому я угорською просив скликати сесію і визнати угорську мову регіоніальною на Закарпатті (угорців в області набагато більше ніж 10 відсотків), – сказав Геннадій Москаль. – Пан Закуренний чорним по білому пише: «законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про засади державної мовної політики» або будь-яким іншим діючим нормативно-правовим актом не передбачено таке повноваження обласної ради, як надання певній мові статусу регіональної, що у свою чергу не дає право Закарпатській обласній раді розглядати питання про надання угорській мові статусу регіональної з гарантією її використання і в галузі управління та документації». Пікантності ситуації додає те, що Володимир Закуренний є не просто в. о. голови облради, а видним діячем Партії регіонів і навіть керівником її виборчого штабу на Закарпатті».

За словами Г.Москаля, виходячи з відповіді на його звернення офіційного представника Партії регіонів, рішення Одеської, Запорізької, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської, Харківської, Луганської обласних рад щодо надання російській мові статусу регіональної (під час прийняття яких як у пісні Висоцього, «бабы по найму рыдали сквозь зубы»), є незаконними та підлягають відміні. «А Партія регіонів фактично визнала, що це тільки постріли холостими патронами напередодні виборів та елементи «розводкі своїх виборців як котят», якою так любить хизуватися Чечетов», – уточнив він.

«Закурений не відкрив мені Європу через Закарпаття – я і так знав, що згідно з законом Ківалова-Колесніченка облради не мали права приймати подібні рішення, – сказав народний депутат, додавши, що Володимиру Закуреному слід було б організувати семінар щодо застосування закону «Про язык» серед голів інших облрад. – Мої запити різними мовами носили чисто провокативний характер і, знаючи недолугість і тупість керівників Закарпатської облради, я чомусь був упевнений, що саме вони відреагують. Якби в них було хоч трохи розуму, то прийняли б нейтральне рішення і рекомендували б сільським, селищним та міським радам, де компактно проживають угорці, румуни, поляки, німці, роми, вирішити це питання на позачергових сесіях».

Пан Москаль підкреслив, що сьогодні серед представників нацменшин наступає прозріння щодо справжніх цілей Партії регіонів. «Бо депутат сільської, селищної та міської ради, на території котрої компактно проживають меншини, не може не виконати закон, а обласна та районні ради тиснуть на нього цього не робити, – зауважив він. – Мені закони зрозумілі, але спробуйте пояснити пересічному угорцю чи румуну, чому росіянам можна, а іншим ні».

Геннадій Москаль також заявив, що звернувся до правоохоронних органів з проханням забезпечити безпеку пана Закуреного, оскільки «за поняттями Партії регіонів» той здав усіх. «Відверто кажучи, після того, як він розповів про найбільший секрет Партії регіонів, який полягає в тому, що ніхто ніяких статусів російській та іншим мовам не збирався надавати, а всі прийняті рішення – лише передвиборчій популізм, я став переживати за його здоров'я та життя», – резюмував пан Москаль.

Г.Москаль раніше був начальником УМВС України в Закарпатській області та, згодом, головою Закарпатської облдержадміністрації.

02 вересня 2012р.

Теги: Москаль, Закурений, мови, Партія рнегіонів

Коментарі

Довбуш 2012-09-03 / 07:59:46
Ну ти анти і загнув, зразум упав під стіл. Та регіонали нігди й не знали шо таке честь і гідність!Та й які молдавани гуцули? Давай ще шось зажги які регіони праведні і як їх люди уважьиют? А ми туй хором порегочимо))))

БЕРКЕЛА 2012-09-03 / 04:26:34
Закуреного або Капчьоного давно пора на ПАЛЮ!!!!!

сорри 2012-09-03 / 00:39:59
Згоден з Це я

Це я 2012-09-03 / 00:26:15
2 Анти Абсолютна брехня. Бо у великій політиці чесних людей немає. А чесна та гідна людина до ПР ще ніколи не вступала.

Анти 2012-09-02 / 23:17:38
Володимир Петрович наш рахівський гуцул. І ніколи не кривив душею. Біле завжди у нього - біле, чорне-чорне. Він чесний чоловік, і не він писав цей недолугий закон, то сказав як є, бо для Володимира Петровича власна честь і гідність понад усе.

сорри 2012-09-02 / 22:42:13
Пусте, як і тЮлька, ізраїльське перекотиполе. Але,оскільки зараз закріпився в опозиційному таборі, експлуатує тему, співзвучну українцям. Так що, Закуреного і Партію регіонів замочив по ділу.

1958 2012-09-02 / 22:23:23
А жаль что староват дядька, имел бы будущее на фоне тупоголовых политиков.

Вася 2012-09-02 / 21:49:35
Ой який ти дуже вумний пане Москаль,нам здаеться що охорону потрібно тобі, а не Закуреному який в Рахові чувствуеться досить комфортно

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 9
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини