Балога звернувся до генпрокурора щодо "горілого" "губернаторського" "Губерта"

Міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога звернувся до Генерального прокурора України Віктора Пшонки щодо ситуацією з відчуженням земель на користь Громадської організації «Мисливський клуб «Губерт». Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

Балога звернувся до генпрокурора щодо "горілого" "губернаторського" "Губерта"

"Сьогодні звернувся до Генерального прокурора з листом.

Шановний Вікторе Павловичу!

Вважаю своїм обов’язком як Міністр надзвичайних ситуацій України та відповідно до розпоряджень Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2011 року № 818-р та від 20 серпня 2012 року № 592-р, як закріплений за Закарпатською областю, інформувати Вас про ознаки порушення чинного законодавства, зокрема в частині дотриман

ня порядку надання у користування мисливських угідь, визначеного Законом України від 22.02.2000 № 1478-ІІІ «Про мисливське господарство та полювання», при прийнятті Закарпатською обласною радою рішення від 4 листопада 2011 року «Про надання мисливських угідь у користування громадській організації товариства мисливців та рибалок» «Мисливський клуб «ГУБЕРТ» та невиконання останнім вимог цього Закону України, наслідком якого стала пожежа 26 серпня ц.р. у лісомисливському господарстві «Нове село» на площі більш ніж 32 гектари з відповідними матеріальними збитками державі та непоправимій шкоді природі.

Прошу Вас надати доручення працівникам центрального апарату здійснити перевірку вищенаведеного, в тому числі стосовно причетності до вищезазначеного керівництва Закарпатської обласної державної адміністрації, яка була ініціатором прийняття обласною Радою відповідного рішення.

Приймаючи до уваги обурення жителів Закарпаття та в цілому великий негативний суспільний резонанс подій, що відбулися, просив би Вас за результатами перевірки, керуючись Законом «Про прокуратуру», встановленим порядком внести протест на рішення сесії Закарпатської обласної ради від 4 листопада 2011 року № 323 «Про надання мисливських угідь у користування громадській організації мисливців та рибалок «Мисливській клуб ГУБЕРТ» та надати оцінку діям керівництва обласної державної адміністрації.

Буду вдячний за відповідь для наступного інформування громадськості Закарпаття.

З повагою

Міністр В. Балога"

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 25 серпня на закарпатській Берегівщині сталася масштабна пожежа. На території, що раніше належала Берегівському лісгоспу, горіли, за різними відомостями, від 20 до 40 гектарів лісу.

Про масштабну вогняну стихію рятувальників повідомили місцеві мешканці, які переживали, що вогонь перекинеться на їх оселі в найближчих населених пунктах – селах Нове Село (Берегуйфолу) Берегівського району та Макарьово Мукачівського.

Пожежі, як повідомляють свідки, передував масштабний відпочинок закарпатських можновладців на території, що належить громадській організації «Мисливський клуб «Губерт». Серед учасників того суботнього відпочинку було помічено голову Закарпатської облдержадміністрації, очільника облорганізації Партії регіонів Олександра Ледиду та голову Берегівської РДА, керівника берегівських "регіоналів" Ігора Свищо.

При цьому зазначені особи поспішили відгородитися від участі в зазначеній "гулянці", навіши сумнівні "докази" свого перебування в цей час в інших місцях.

Нагадаємо, що 28 серпня прес-служба прокуратури Закарпатської області розповсюдила інформацію, в якій йдеться про те, що прокуратурою взято на контроль хід розслідування справи про підпал невстановленою особою на території Берегівського лісгоспу ДП «Берегівське ЛГ» поблизу села Берегуйфалу Берегівського району, внаслідок якого вогнем було пошкоджено майже 20 га лісу.

 
30 серпня 2012р.

Теги: Губерт, пожежа

Коментарі

Чоп для админа. 2012-08-31 / 11:53:56
В Чопе жгут мусорную свалку по ночам. Видите ли мусор некуда выбрасывать, места уже мало. На днях весь Чоп был как в тумане. Люди проснулись ночью от дыма и невыносимой вони в квартирах. Прошу Вас поднять вопрос в СМИ. Спасибо!

санич 2012-08-30 / 19:21:35
пане міністру, розберіться будь-ласка з ненажерливим “перевертнем в погонах” — начальником берегівського рв умвсу в закарпатській області полковником яцканичем о.о.: те що кришував всі тунелі це всі знають, те що кришуює наркоту на кордоні з прикордонниками теж, всіх нелегалів переправляють із його відома, всі сигаретлики йдуть через нього, з нас бізнесменів дере величезні суми кожен місяць — каже що міністру особисто передає по 250000 доларів, начальнику вб області — по 50000, а начальнику управління — по 75000, а ми це повинні оплачувати, а також нещодавно почав прикривати всі пожежі, які там трапляються,також каже що всі у нього куплені і прокурори, і великі боси з мчс, і … має декілька офісів, фірм, а скільки коштовних авто , то вже мовчимо, будь-те добрі розберіться з ним перед виборами, а то буде всім гірше, всі аварії які він зробив зі смертями сходять йому і його синку з рук!!!!!!допоможіть!!!!!!

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 4
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини