Погорєлов знищує бізнес опозиціонера через помсту за «Корону»? (ФОТО)

Власники демонтованих рекламних щитів в Ужгороді звертатимуться в суд і в прокуратуру. Кажуть: демонтаж рекламних бордів на перехресті вул. Минайська – проспект Свободи, влаштований працівниками КШЕПу, ЖРЕР №5 та муніципальною міліцією, здійснений всупереч рішенню виконкому. А вказівка щодо демонтажу виходила особисто від мера міста Віктора Погорєлова.

Погорєлов знищує бізнес опозиціонера через помсту за «Корону»? (ФОТО)

Учора зранку комунальні служби разом із муніципальною міліцією розпочали демонтаж рекламних бордів на перехресті вул. Минайської і пр-ту Свободи в Ужгороді. Нібито – виконуючи рішення виконкому від 15 серпня. В якому, разом з тим, чітко прописано: рекламні щити мають бути демонтовані їхніми власниками своїми (!) силами до 31 серпня. На календарі ж нині – 30, а спроба демонтажу була здійснена навіть учора, 29 серпня…

Рішення про демонтаж рекламних щитів, які належать товариству «Білий барс», виконком пояснив відсутністю дозвільних документів на встановлення зовнішньої реклами, начебто заборгованістю перед бюджетом міста за оренду у розмірі 40 тис. грн., і, звичайно ж, – необхідністю очистки Ужгорода від захаращення бордами. Однак, вже тоді на засіданні виконкому чимало членів висловлювали думку, що по рекламоносіях у місті необхідно прийняти один комплексний підхід до всіх учасників цього ринку, створивши спеціальну комісію, а таке вибіркове рішення може мати негативні наслідки – як мінімум, розцінюватись, як політично вмотивоване. Адже відомо, що керівником фірми «Білий барс» є Тамара Гнатків, дружина Василя Гнатківа – керівника фракції «Батьківщина» в Ужгородській міській раді. І саме опозиційна «Батьківщина», разом з «Єдиним Центром», ініціювали скликання позачергової сесії з питання повернення у власність громади Ужгорода пам’ятки архітектури місцевого значення «Корона». 

І невипадково на місці події з самого ранку був присутній головний редактор електронного ЗМІ, що належить покупцеві «Корони» та голові громадської організації з гучною назвою «Антикорупція» Івану Волошину. Адже на спеціально скликаній нещодавно прес-конференції, Василь Гнатків повідомив, що конкурсна комісія, призначена особисто міським головою, продала «Корону» щойно створеному ТОВ «Готель Проект Консалтинг Лтд» за 8 мільйонів гривень, тобто за близько 260 доларів за метр квадратний, зазначивши, що навіть житло на околицях Ужгорода коштує 600 доларів, а ідентична комерційна нерухомість у центрі міста – від однієї до двох тисяч умовних одиниць за квадратний метр. Тобто комісія виконкому свідомо занизила продажну ціну щонайменше утричі! Опозиціонер підкреслив, що комісія проходила у «секретних» умовах, а у самому конкурсі брав участь лише один учасник. А відтак, і персональну відповідальність за всю цю «оборудку» поклав на міського голову Віктора Погорєлова. 

Під час останнього засідання виконкому, незважаючи на тривалу і гарячу дискусію навколо проекту рішення щодо демонтажу рекламних щитів, рішення таки було прийняте. І здається, що ті з членів виконкому, хто припускав можливість в ньому замовної політичної складової, таки не помилявся… 

Коли ми прибули на місце демонтажу щитів, аби зробити кілька фотознімків, на пл. Кирила і Мефодія перебували лише один представник муніципальної міліції та троє робочих. На запитання, чому не всі щити зняли, муніципал сказав, що це має бути зроблене впродовж дня. Додав, що зараз узгоджуються якісь поточні питання, а муніципальна міліція виступає тільки спостерігачем, роботи з демонтажу виконує комунальне підприємство КШЕП. А потім – пішов, відмовившись назвати своє прізвище. 

Як виявилось, демонтаж припинили після прибуття міліції, яку викликала, прибувши на місце, директор фірми «Білий барс» Тамара Гнатків. Як розповів депутат Василь Гнатків, про демонтаж рекламних щитів власника ніхто не попереджував: «Дружині зателефонували знайомі очевидці дійства. Я ж просто їхав повз машиною, коли побачив, що щити брутально і недбало виламують з огорожі, навмисне пошкоджуючи металеві конструкції і жерстяні рекламоносії. При цьому були присутні муніципали, кшепівці, двоє працівників 5-го ЖРЕРу, один – від «Тепломережі». До чого тут 5-ий ЖРЕР, директором якого є депутат Ужгородської міської ради від «Партії регіонів» Анатолій Ковальський – незрозуміло! Причому, спочатку працівники муніципальної міліції займались демонтажем разом з кшепівцями та жрерівцями, а у «спостерігачів» перетворилися тільки після того, як прибула директор товариства Тамара Гнатків і було викликано міліцію». 

Відтак, і муніципалам і комунальникам довелось давати пояснення: за чиєю вказівкою і на підставі чого здійснювався демонтаж. «З муніципалів були присутні головний спеціаліст відділу муніципальної міліції Олександр Лозан і працівник відділу Михайло Рошко. Вони в один голос казали – і цьому є немало свідків – що розпорядження про демонтаж щитів було дано заступником міського голови Юрієм Бєляковим, який попередньо таке розпорядження отримав безпосередньо від мера Віктора Погорєлова», – розповів Василь Гнатків. Комунальники, своєю чергою, у поясненнях писали, що «вони нібито не знали, куди йдуть на роботу, мовляв отримали розпорядження прибути до мерії, а там вже муніципальна міліція скаже, що робити».

До моменту, коли рішення виконкому про примусовий демонтаж рекламних бордів має вступити в силу, залишається ще два дні. За цей час власники мали намір оскаржити це рішення в суді. Й однією з підстав звернення в суд є відсутність згадуваного виконкомом договору про оренду місця під розміщення зовнішньої реклами – і в цьому питанні, як виявляється, міська влада не до кінця відверта. «Мерія звинувачує товариство в тому, що ним не було укладено договір. Але в тому ж законі «Про розміщення зовнішньої реклами» чітко прописано: орган, тобто Департамент міського господарства, має розробити типовий договір, а відтак, надіслати його орендарю. Та з листопада з міськради на адресу фірми не було надіслано ЖОДНОГО документу – не тільки того самого договору, але навіть рішення виконкому на дозвіл розміщення рекламних щитів. А тепер мерія звинувачує орендарів, що вони не підписали договір. Ще й озвучує якісь абстрактні суми заборгованості – 40 тисяч гривень… Звідки ця сума взялась? На підставі чого? Адже немає договору, немає калькуляції. Хто ці щити обліковував?», – каже Василь Гнатків. «Причому усі обов’язкові платежі і податки до Державного бюджету та соціальних фондів сплачувалися вчасно і у повному обсязі згідно з чинним законодавством України», – додав депутат.

Комунальниками разом із муніципальною міліцією учора було зрізано близько 35 рекламних бордів – без складання жодних актів, протоколів чи будь-яких інших документів обліку щитів. Самовільно видаючи вказівку про їх демонтаж, мерія фактично позбавила власників зовнішньої реклами оскаржити рішення виконкому у судовому порядку. Тож тепер керівництво «Білого барсу» звертатиметься в суд ще із вимогою відшкодування збитків, і з вимогою відновлення рекламних щитів, які по суті є приватною власністю. А також – звертатимуться у прокуратуру, аби розібратись у правомірності дій міської влади.

Очищати Ужгород від зовнішньої реклами, безумовно, вкрай необхідно. Але підхід до вирішення проблеми за логікою має бути комплексним, а не підозріло вибірковим. В той час, коли одні рекламні борди демонтовуються чомусь завчасно і за усною вказівкою, інші преспокійно продовжують займати свої колишні місця. І це не може не викликати певних питань.

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

30 серпня 2012р.

Теги: зовнішня реклама, Гнатків, борди, демонтаж, виконком

Коментарі

Ужгородка 2012-09-05 / 00:03:30
Гнатків, тримайся! Жени мітлою з ради Погорєлкіних, Бєляковкіних, крашених Волошинів і Трикурів! Висуши це болото! Терпіння вже на них нема. Реально дістали.
Удачі в опозиційній діяльності до таких прихвостнів!!!!!

007 2012-09-03 / 11:59:15
Гнатків і компашка обрали хитру позицію... - "завжди проти влади"!!! "захищати народ"!!! "за демократію! за правду" за справедливість! - повна фігня й дешевий піар. Реально ніфіга не роблять лиш триндять і в ЗМІ піаряться. Якби ці страшезні борди належали комусь іншому бютівці перші б верещали що їх треба зняти бо реально це просто брутал! Доречі, Гнатків використовуючи своє депутатство лобіює свої власні інтереси, причому комерційні!!! пахне кримінальником... ось вам і "справедливий і чесний депутат"!!!

теж ужгородець 2012-09-03 / 10:00:57
Гнатків-казкар і політична прости..тьотя,підняв вонь ні з чого.треба очистити місто від захаращеності такою "рекламою".краще хай розповість,як звив у ЖрЕР№1 гніздечко для своїх і яку зарплатню вони там отримують(і за що?!).ГНАТКІВ!GO HOME!!!арріведерчі!

Микола 2012-09-02 / 01:09:49
І я поважаю Гнатківа за опозиційність до дерибанщиків Погорєлова і Волошина. І за публічність рішучість і активність. Він і Каменяшу (БЮТ) раніше висловив відкритий протест за безхребетність і повну лояльність до Балоги і регіоналів. За що і поплатився посадою голови ужгородського БЮТу. Але бізнесом йому треба було іншим зайнятись. Ці борди - повна фігня.

Роман Ужгород 2012-08-31 / 12:00:38
Та якраз тільки Гнатківа і чути по громких темних справах влади! Чомусь інші депутати по кущах сидять. А Гнатків і проти продажу Водоканалу виступив і Корони і взагалі має активну політичну позицію. Раніше людей з гуртожитку захищав, щоб не виселили і нероздерибанили будинок. Таких би у міськраду хотя б 5 чоловік, то був би порядок!
А Погорєлова і Волошина пора на чисту воду виводити. Не місто, а суцільний смітник, бруд, темрява і дерибан. Де прокуратура і міліція в Закарпатті? Чому бездіяльні? І ми, ужгородці, дуже пасивні. Тож самі і винуваті, що місто у такому катастрофічному стані.

lenovo 2012-08-31 / 10:34:20
не сприймаю я "опозиціонера" і "патріота" Гнатківа, але в даному випадку Погорелкін неправий, а "антикорупціонер" Волошин взагалі клав на всіх, було б добре його відправити на малу батьківщину у Великі Лучки, там ще теж земля не роздерибанина, йому там буде море роботи.

ксюха 2012-08-31 / 00:53:56

Тут не помийна яма.Коментар видалено. Адмін

Віктор 2012-08-30 / 23:49:26
В мене таке враження, що мер Погорелов і його шавка Волошин взагалі забулися. Так я вам нагадую, влада закінчиться, а життя продовжиться. А ви козли - вже для всіх ужгородців! Ще дивно, що люди при зустрічі не плюють у ваші обжерливі харі !

Ужгородець 2012-08-30 / 23:16:39
На цих рекламних щитах мали розміщуватися передвиборчі агіт-матеріали опозиції - мер-ригіонал вирішив таким чином не дати опозиції можливості розмістити свої матеріали

пітятко 2012-08-30 / 18:29:13
Волошив лишився мочити Бедя і взявся за Гнатківа :-)

ужгородець 2012-08-30 / 18:22:46
Геть всіх погорєлових, ратушняків, чучок і т.д. І до влади - нову, молоду , чесну, креативну і патріотичну команду.

Мукацівець 2012-08-30 / 15:27:53
Лозан, хто там ще , а Рошко, муніципальна поліція не смішіть, сикуни щенята без повноважень, використовують дураків , у своєму кіно Беляков з Погореловим, а взагалі Гнатківа давно на задницю треба посадити, респект.

Павло 2012-08-30 / 15:07:53
Я вважаю, що знищити треба всі щити разом з гидким універмагом і замість цієї площі засадити парк який було зруйновано під будівництво собору.

опозиціонер 2012-08-30 / 14:10:00
Ці щити це ніщо в порівнянні що робить в ЖРЕРІ №1 вся опозиційна бандейка Гнатківа: Дідун директор зарплата -9000грн, дружина Тамара заступник директора ЖРЕРУ,( крім того що засновник Барса - зарплата 6000 грн, Волосянський юрист ЖРЕРУ, по суміцництву член виконкому - зарплата 6000 грн, мертві душі ( наприклад електрики )- через яких вимиваються кошти. Також ці рекламні щити виготовлені працівниками ЖРЕРУ за кошти,які жителі сплачують за компослуги. Ось така у нас опозиція

голуб миру 2012-08-30 / 14:05:27
На розі Митної і Собранецької - аналогічні рекламні щити регіонала Ковача. Чому не знімають?

Ужгородка 2012-08-30 / 13:47:44
Не вижу НИКАКОЙ ПОЛИТИКИ в очистке города от такого уродства, как этот кошмар в районе универмага "Украина". А разобраться надо с теми "деятелями", которые позволили поставить эту "парнографию", а не "наезжать" на тех, кто возвращает прежний вид площади. Вот если бы каждый, кто поставил подпись под такими разрешениями, отвечали своим кошельком и креслом, то в городе не было бы ни одного уродства. Весь город возмущался каждый день видом площади, т.ч. очистка ее - это выполнение пожелания жителей города,а все недовольные дупутаНики пусть заткнуться.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини