Справжня парада

Ужгородська швейна фабрика представила нову колекцію «Весна – літо ’2011»

Справжня парада

Хоч подекуди ще лежить сніг, принаймні в одному місці на Закарпатті вже настала справжня яскрава і барвиста весна. У цехах Ужгородської швейної фабрики приготування до теплого сезону йдуть повним ходом, і вже тепер усі модниці мають чудову нагоду освіжити гардероб убранням із нової колекції "Паради": "Весна – Літо 2011". 

Проте якщо раніше май же 90 % виробів фабрика відправляла за кордон, то цього року підприємство дещо змінює страте гію реалізації: "Парада" дедалі більше орієнтуватиметься на внутрішній ринок. Директор фабрики Мирослава Каламуняк каже, що в Україні потроху з'являється можливість продавати вітчизняний одяг. Не в останню чергу через жорсткий контроль на кордонах держави та зміни в податковому кодексі. "Нині створюються умови, завдяки яким можемо працювати на рівних умовах і конкурувати з імпортним одягом. Адже нам завжди хотілося працювати для своїх людей. Ми навчилися робити класні речі, і було трохи образливо, що вони не доступні для наших жінок", – констатує керівниця підприємства.

Мирослава Михайлівна зауважує: дуже шкода, що в Україні немає достатньої кількості вітчизняних виробників одягу. На останній виставці в Києві, крім фабрики, власне українську продукцію представляли тільки маленькі приватні підприємства. Але зацікавлення покупців є. Приміром, українки вже вподобали собі нову весняну колекцію від ужгородських майстринь. На виставці в столиці три дні біля стенду фабрики постійно юрмилися люди. Аж так, що "парадівці" ледве встигали надавати кожному достатньо уваги. Зауважує, що, коли спитати мешканця столиці, які марки одягу українських виробників він знає, у відповідь часто можна почути тільки "Вороніна" й "Параду". Директор каже, що це, з одного боку, тішить, але з іншого – й дуже зобов'язує, адже для того, аби зацікавити сучасного покупця, який сьогодні має з чого вибирати, потрібен дуже різноманітний асортимент, – щоб продавати масово, проте не допустити масового підходу. Хоча вже є потреба збільшувати колекції до 200–250 моделей. Тому нині фабрика потребує багатьох спеціалістів, наприклад, конструкторів, сподіваються на цьогорічних випускників.

Тепер весняна колекція складається з понад ста моделей. Бо ж намагалися подбати про всіх жінок – як юних, так і елегантного віку. Також не забули й про великі, аж до 60-го, розміри. Тож асортимент різноманітний – на всі смаки. Сьогодні фабрика пропонує такий широкий спектр одягу, що шанс здибатися з модницею в такій самій спідничці чи блузці, як у вас, – дуже маленький. Намагається працювати так, аби продавалося не більш ніж п'ять штук моделей одного й того ж кольору.

Цього сезону ужгородські швейники пропонують просто величезну кількість суконь, спідниць і сарафанів. Мирослава Михайлівна зауважує, що орієнтуються на загальну світову тенденцію: дедалі більше суконь з'являється в західних колекціях. Тож якщо зовсім недавно фабрика виробляла 80 % брюк і 20% сукенок, то нині все точнісінько навпаки. Проте тут у "Паради" можна й дечого повчитися, адже на витоках фабрика шила халати й плаття.

Вишукані, романтичні, оригінальні, із довершеними силуетами, часом трохи кокетливі сукенки і спідниці – не залишать байдужими жодну жінку. Костюми, в яких можна вийти як прогулятися набережною в погідну днину, так і провести ділову зустріч, а при нагоді сміливо відвідати якийсь урочистий захід. Одяг вишуканий, але й функціональний, у якому особливо комфортно буде теплої пори року. Плаття, блузки, жакети, спідниці, брюки, сарафани, сорочки: окремі речі можна чудово комбінувати між собою, створюючи нові цікаві ансамблі. А найголовніше – це сучасне вбрання, що відповідає європейським вимогам моди і якості та доступне ціною на вітчизняному ринку. Адже завдяки тому, що підприємство створює багато колекцій для західних компаній, воно має доступ до моделей просто з подіуму. Тому одразу ж орієнтується на актуальні світові тенденції моди і може використати в роботі вже напрацьовані й відфільтровані ідеї.

Мирослава Каламуняк зауважує: це не просто наслідування модних ідей, шиють саме на українську жінку, тому вбрання сидітиме на фігурі бездоганно. Адже одіж західних виробників часто орієнтована на зовсім інші пропорції, тому нашим жінкам буває важко підібрати щось на себе. "Нам буде дуже приємно, якщо зможемо допомогти українкам виглядати гарно, – тішиться Мирослава Каламуняк, – у цьому й величезне задоволення від роботи, яку виконуємо, одразу бачимо результат. Саме це нівелює всі складнощі, через які доводиться пройти фабриці, й стимулює до дальшого розвитку". Наостанок пані Мирослава привітала жіноцтво з 8 Березня й побажала, аби весна принес ла кожній пані багато щасливих днів, задоволення від своєї роботи, матеріального достатку й шаленого кохання.

Старий Замок Паланок

ЗАТ "Ужгородська швейна фабрика", Закарпаття онлайн.Бренди
08 березня 2011р.

Теги: Каламуняк, Парада, швейна фабрика

Коментарі

Яна 2011-06-19 / 16:05:00
А я вже кілька років тільки там і знаходжу підходящі речі. Найбільше приваблює якість пошиву, не те що на ринку. Більше, правда, хочеться класичних і строгих моделей.

Людмила 2011-03-11 / 15:58:00
Сьогодні заради цікавості зайшла в магазин "Парада" біля фабрики, що по Толстого... Була приємно вражена, дійсно є з чого вибрати.