Цілодобова служба «МАМА»

Фото Моніки Еней
Фото Моніки Еней

Коли у сім’ї з’являється маленьке крикливе створіннячко, то все життя іде шкереберть… Погодяться ті, кого таке щастя відвідало. А ті, кого це щастя відвідало двічі чи тричі, погодяться стовідсотково.

Жінка, у якої за словами чоловіків свято лиш раз на 365 днів (себто завтра), матиме уже три дні щастя в році: те саме 8 Березня, День матері і День народження її чада. З останнього і починається робота тендітної половини людства у цілодобовій службі «МАМА»!

Що це таке? І чому цілодобова служба? Ого, якщо ви ставите ці питання, то ви по істині не знаєте, що таке материнство, або вам просто пощастило мати біля себе няню в особі няні, бабусі, дідуся… Чоловік не враховується, він заробляє гроші.

Саме працівники, вірніше працівниці служби «МАМА» трудяться не покладаючи рук 24 години на добу без вихідних і відпусток. Дитина вимагає до себе абсолютної уваги. Не брешу… Ви думаєте, що я зараз це пишу, а моя дитина грається поряд? Ні, це нереально! Дитина поряд спить. Тільки тоді я можу присвятити вільну хвилинку собі, і то періодично доводиться хитати-колисати свого сонька-дрімка:) І десь глибоко в душі панує страх, що я не допишу оце все, бо мій Ярослав прокинеться і почне криками вимагати до себе уваги. Ех, такі вони, чоловіки… Не хочуть ділити маму ні з ким. Навіть татові не можна займати її. Тато хай буде голодний, а дитина все одно отримає увагу і ласку матері. Така вона ЛЮБОВ.

Але ті маленькі руці-нозі, ті такі закохані в маму оченята розтоплять мамине серце в одну секунду. А посмішка взагалі доводить просто до неймовірного щастя… Але це тоді, коли дитина слухняна, вірніше в хорошому настрої… А поміж це все дитя не хоче їсти-спати, переодягатися-одягатися, хоче тільки комп’ютер і мобільний телефон… Аби маленьке чудо з’їло порцію смачної манної каші із абрикосовим пюре, треба довго і нудно забавляти його: розповідати вірші, співати пісень, задурювати іграшками… Терпіння, терпіння і ще раз терпіння… Це явно не Ленін казав. Мабуть, слова невідомої багатодітної матері.

А ще є такі радісні дні, коли в дитини лізуть зуби. Капризам не має меж. Мамуськи, ви ж мене розумієте, правда? Тоді не лише дитині хочеться лізти на стелю… Адреналін у крові жінки зашкалює, терпіння лопає… Ні-і-і! 20 зубів! Коли ж вони нарешті вилізуть? А тоді, коли малюк зламає мобілку або ж змиє її в унітаз, тоді, коли на клавіатурі комп’ютера не залишиться жодної кнопочки, тоді, коли всі книжки будуть порвані чи розмальовані, тоді, коли всі шпалери в квартирі будуть подерті… Терпіння, терпіння і ще раз терпіння!

Але коли той перший зуб вилізе, телефонуєш усім рідним, близьким і знайомим, аби поділитися неймовірною новиною. І так кожен наступний зуб, поки їх у роті не буде 20.

А ще кожна мама з нетерпінням чекає, коли дитя стане на ноги і зробить перші кроки… І тут нарешті чадо пішло… «Краще б ще сиділо на місці» - через два-три дні після цієї події думає мама. Бо її вихованець чи вихованка лазить всюди, бере все, точніше згрібає все на своєму шляху… І перші падіння, і перші синці, і перші йокання маминого серця, перші таблетки валеріанки…

Ой, мій синочок прокинувся. Іду готувати йому їсти (роблю це 5 разів на день, то відчуваю себе поваром у дитячій їдальні). А так хочеться ще розповідати і розповідати про цю цілодобову службу «МАМА»! Уже потім, коли мій маленький герой знову засне… Але це буде зовсім інша історія…

П.С.: Цілодобова служба «МАМА» - найкраща у світі робота, хоч і без вихідних і відпусток! Коли починаєш тут працювати, забуваєш, що таке порядок у хаті, що таке спокій, але точно знаєш, що таке ЩАСТЯ! З 8 Березням, мамуськи!!!

07 березня 2012р.

Теги: мама, 8 Березня

Коментарі

:) :) :) 2012-03-12 / 08:59:19
Зануда, у вас чисто мужская позиция в этой ситуации. Наверное вы все же почувствовали все это на своей шкуре. Но, не забывайте, что и вы были ребенком, которому мать отдавалась полностью. Такое наше женское начало. Сначала балуем детей, а потом воспитываем ;)

Зануда 2012-03-11 / 17:07:09
Мне почему то кажется что такие "мамуськи" учат детей искаженному восприятию мира. Приучая их к тому, что мир крутится вокруг их ненаглядной попы, зубчика, ручки итд. Когда "и пусть муж голодный" а ребенок получит внимание и ласку, это уже явный перекос в семье и ребенок этот перекос усваивает и потом живет с осознанием важности своей и непониманием роли отца в семье.

Татьяна Васильевна 2012-03-10 / 20:17:14
Мой номер телефона 0997267550

Татьяна Васильевна 2012-03-09 / 22:27:55
В помощь мамочкам предлагаю услуги няни. Опыт работы с детками и рекомендации имеются. Опыт в воспитании своих 2 детей.

*** 2012-03-08 / 22:56:50
Нестандартний ракурс 8 березня...

Зі святом мамочки!..

Зі СВЯТОМ!!! 2012-03-07 / 20:38:48
Ой, Наталочко,прочитала і пригадала оті вередування, памперси, кашки,зубчики, перші крочки.....і недоспані нічки. Пройшло так мало часу(майже 6 рочків) і воно так забулося:)Служба "МАМА" потроху перекваліфікувалася в "МАМА-ТАТО" (у мене синочок), а всі оті рюмсання і бешкетування переросли у цілодобові "Чому.... чому...чому"("почему девочки писают попами?", "а кто папа у Деда Мороза?", "Почему Снегурочка приходит без подарков", "из чего сделано зеркало".... Свіженьке. Після святкового ранку(до 8 Березня)у дитсадку мій малий підбігає до мене і каже:"Ну и где Дед Мороз с подарками?").
Зі святом дівчатка!!!!