Сучасні перспективи української революції (до дня народження Степана Бандери)

Дехто, навіть в середовищі націонал-патріотів говорить, що ідеї М. Сціборського, Д. Донцова, Я. Стецька, С. Бандери та інших теоретиків і практиків українського націоналізму зараз не на часі, що національна революція в ХХІ ст. неможлива, що в нашу продажну виборчо-ліберальну добу думки про народні визвольні змагання застаріли. Можливо хтось вірить в можливість еволюції цієї олігархічної системи до такої, яка б відповідала інтересам української нації?

Виношу вдячність невідомому мені автору за цей фотомонтаж, знайдений в теНЕТах
Виношу вдячність невідомому мені автору за цей фотомонтаж, знайдений в теНЕТах

Особисто я вважаю, що це марна надія. Про перспективи української антибільшовицької революції багато писав Степан Бандера. Тож напередодні його дня народження хотілось би кілька слів сказати про перспективи української антиолігархічної революції.

Необхідність національної революції

Після 20-ти років незалежності в Україні сформувалась доволі стабільна політична система. Система, яка працює на визискування з державного бюджету і природних багатств, а як наслідок і більшості населення, ресурсів для правлячої меншості. Ні для кого не є секретом, що сучасна політична та економічна "еліта" - це сплав колишніх "червоних директорів" та парторгів з рекетирами 90-х років. В їхніх руках знаходиться вся економічна потуга країни - заводи і фабрики, шахти і родовища, банки, готелі, торговельні мережі та інші підприємства. Останнє, що їм залишилось "приватизувати" - земля. Тоді можна починати нас всіх офіційно "закріпачувати".

Стабільність такої політичної системи забезпечують мас-медіа, більшість з яких є власністю олігархів. Нам "промивають" мозок різними телешоу, серіалами та фільмами. Масова культура та продажне кіномистецтво замість якихось духовних цінностей та великих ідей пропагує матеріалізм і життя на рівні інстинктів: поїсти, випити, покохатися, покататися на дорогому авто і побувати на відпочинку де "все включено". Крім того з телеекранів постійно лунає явна та прихована антиукраїнська пропаганда.

Ще одним гарантом стабільності політичної системи є необхідність мати великі гроші для перемоги на виборах. А гроші хто має? Правильно, той хто їх вкрав в нас з вами. Потім за частинку з них "багатий дядько" нас всіх оптом купує. І яка різниця, яке прізвище Президента, Прем’єра чи депутата, коли за його спиною стоять одні й ті ж самі спонсори. Тому і так звана "Помаранчева революція" - насправді не була революцією, а лише "випусканням пари" і зміною прізвищ на табличках високих кабінетів.  Степан Бандера в статті "Перспективи української національно-визвольної революції" писав: "Суть революції полягає в докорінній зміні, яка охоплює зміст і структуру державно-політичного, суспільного духового й економічного життя. Нові ідеї, нові сили і нові системи підіймають боротьбу проти ідей, сил і систем пануючих у дотеперішньому укладі, щоб їх усунути, перебрати керму життям і розвитком свого народу та дати йому новий напрям і нові форми." Що з цього докорінно змінив Майдан? Треба подивитися правді в очі і визнати, що нас використали як "прапороносне м’ясо" (слава Богу не гарматне). І саме тому так сталося, що за спиною людей, які стояли на трибуні Майдану потирали руки "модні вуйки" з мільярдами в кишені

 

Майбутня революція

Зараз ми бачимо акції протесту, викликані незадоволенням людей тією соціальною політикою, яку проводить уряд. Але без політичних вимог, без бажання змінити цинічну систему, яка встановлює таке розшарування суспільства, максимум що можна отримати від акцій протесту - це невелику кісточку з панського столу (і то ненадовго).

З часом невдоволення владою лише посилиться. Але чи закінчиться все це революційними змінами чи система продовжить своє існування в інших образах? Це залежить від того, чи будуть готові люди взяти владу в свої руки і стати господарями на землі, за яку проливали кров наші предки.

Хто очолить українську революцію? Яким методом (мирним чи ні) відбудуться зміни? На жаль, ці питання залишаються відкритими. На жаль, зараз не має в Україні людей штибу Коновальця і Бандери. На жаль, націоналістичні сили в Україні і на кілометр не наближуються до ОУН і не відповідають вимогам сучасності. Як справедливо їх назвав хтось з моїх знайомих - "клуби історичної реконструкції епохи І половини ХХ ст. в Західній Україні".

Але не слід падати у відчай. Тому, що нація мусить прокинутись. А великий час породжує великі особистості. І мрія Великої, Могутньої, Багатої, Справедливої Держави УКРАЇНА мусить здійснитися. І це залежить лише від нас, простих людей. Тому, що час змін вже наближається. І потрібно бути готовим до нього, щоб вкотре не проспати.       

 P.s. Вітаю всіх з святом 1-го січня - Днем народження Провідника української нації Степана Бандери. І символічно, що саме з цією датою багато українців пов’язують початок нової надії, нової легенди, нової епохи, і зрештою, нового життя.

С Л А В А     У К Р А Ї Н І !

Мирослав Кабаль

, Закарпаття онлайн.Блоги
28 грудня 2011р.

Теги: революція, Бандера, 1 січня, націоналізм

Коментарі

ykurnat 2012-04-04 / 16:04:30
Привіт! Мені не часто вдається зустріти в мережах інтернету однодумців, тим більше приємно було прочитати твою замітку в "Закарпаття онлайн" - "Сучасні перспективи української революції (до дня народження Степана Бандери)". Хочу вставити до себе в блог, але в перекладі на російську, бо мій блог - російськомовний, та ясно, що з усіма посилами на орігінал та твій профіль. Як ти на те дивишся, не заперечуєш? Добре, чекаю на відповідь, я відіслав тобі запрошення в вКонтакті, на все добре, вільний козак Юрко.

Мирослав 2012-01-03 / 08:18:34
Перехожому
Тоді чому Вам не відкрити свій блог на Закарпатті онлайн і зайнятись важливою справою - просвітництвом і висвітленням особистостей великих, але невідомих українців для наших земляків. Це важлива і потрібна річ і треба, щоб хтось її робив. Я перед собою таких цілей не ставив. Кожен повинен займатись своєю справою.

прохожий 2011-12-31 / 10:49:06
2 Мирослав 2011-12-31 / 07:38:20

Ось інший приклад: Оце, Степан Прокопович Тимошенко, людина, яка була українцем. Для людства вона зробила майже стільки ж як і Альберт Еінштейн. Але на його батьківщині, його особистість в широких колах нікого не цікавить. Можна ж було б на прикінці року виділити кілька рядків і цій всесвітньо відомій людині. Хіба цей геній серед своїх співвічизників ніякої пошани не заслуговує?

Тут є деякі фахові неточності, тим не менш познайомтесь, на загальне враження вона не впливає

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE_%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D0%BD_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE,_%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D0%BD_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87

Так давайте пане Мирославе, у наступному році згадувати тільки тих українців, які людям, без винятку їх походження, робили тільки добро у всій його іпостасі і забудьмо про тих, кому в першу чергу потрібні були "критерії расового т.і. походження", відмінних від українців людей.

Happy new year!



Мирослав 2011-12-31 / 07:41:47
Дякую всім, хто брав участь в обговоренні. З Вами було дуже цікаво. Далі не маю змоги відповідати на Ваші коментарі, та й розмова себе вичерпала, тому на разі припиняємо дискусію.
ВЕСЕЛИХ ВСІМ СВЯТ!!!

Мирослав 2011-12-31 / 07:38:20
КК
-:)

Перехожому.
Ну це вже перехід на особистості і сперечання, які не мають змісту і перспективи.

прохожий 2011-12-31 / 00:46:39
2 Мирослав 2011-12-29 / 23:50:43

"Не тим, хто ховається за ніками судити хто кращий, а хто гірший. До речі, ось це вже віддає людиноненависництвом" (ц)

Мирославе, чомусь у себе гріхів не бачите і не визнаєте, а от, у інших, у інших все бачите, як під мікроскопом.

KK 2011-12-30 / 16:50:38
Мирославе - всій міг 'прогрес' це завдяки моїм родичам, які також пережили і брали участь у всіх тих діях! :-)

Лікар 2011-12-30 / 14:54:42

Тролінг. Коментар видалено. Будете продовжувати в тому ж дусі - забанимо, як і попередній ваш нік. Адмін

ІВАН 2011-12-30 / 09:23:35
Іноді (із благою метою) роблять рівність між націоналізмом та патріотизмом. Насправді різниця є. Патріотизм - поняття ширше, обємніше та розпливіше. Означає він "любов до чогось", відповідне ставлення "до чогось" та відповідні дії. Є патріоти держави, але є і патріоти краю, і патріоти села, і патріоти футбольного клубу, і патріоти марки автомобіля, і патріоти свого "рідного" підприємства тощо. Складовою поняття патріотизму, тобто більш вузьким - є поняття націоналізму - тобто любові до народу, нації, бажання йому (їй) блага і процвітання. Нормальний демократичний націоналізм означає абсолютно толерантне ставлення до інших націй та людей інших національностей, чим відрізняється від шовінізму та нацизму, які, як і космополітизм, його антиподами.

Мирослав 2011-12-30 / 08:43:51
КК
Прогрес. Ви зрозуміли правомірність визвольної боротьби в минулому. Залишається зрозуміти правоту рушійної сили цієї боротьби - ідеології націоналізму та необхідність продовжувати цю справу зараз і в майбутньому.

KK 2011-12-30 / 00:59:50
До 'спражнього прохожаного' - правдивих елементів 'інтрегального націоналізму' в програмах ОУН/УПА треба визнавати, бо вони існували. Але якщо брати до уваги тих часів, що робилося протів українського народу від ворожих сусідних держав, то легко симпатизувати з їхньою програмою! Бідний український нарід ратувався як міг, і як недавно декларував відомий український спортсмен і політик Віталій Кличко в ефері Познера у москві: 'Лише історія дасть об'єктивну оцінку цим діям", - додав Кличко, відповідаючи на питання, чи вважає він, що ветеранів УПА і ВВВ треба прирівняти у пільгах. "Велика частина людей каже, що (солдати) УПА боролися один проміжок часу проти фашизму, боролися також з Червоною армією, вони боролися, відстоюючи інтереси України". КРАПКА.

Мирослав 2011-12-30 / 00:22:47
Цікаво: справжній - не справжній прохожий. Хочу вчерговий раз висловити побажання до адміністрації Закарпаття онлайн: нехай коментування буде доступним лише для зареєстрованих користувачів (як в УП), або з соцмереж (фейсбук як на Майдані). тоді можна буде принаймні бачити хто як відповідає. Бо ніхто ж не заважає зараз будь-кому писати що-завгодно під чужим ніком або іменем. А ти потім доказуй, що не верблюд.

справжній прохожий 2011-12-30 / 00:07:27
призма оцінювання українського національно-визвольного руху як "фашистського", "буржуазно-націоналістичного", тобто з позицій курсу ВКПб у коментарях лікара і кк очевидна.

Мирослав 2011-12-29 / 23:50:43
до перехожого
Не тим, хто ховається за ніками судити хто кращий, а хто гірший. До речі, ось це вже віддає людиноненависництвом.

Мирослав 2011-12-29 / 23:49:05
До КК.
Я б так не сказав. Ні на Галичині, ні на Закарпатті чи Буковині до І Світової, стан національних справ не був кращий, ніж на Великій Україні. Села всюди були українськими - пани чужими. В містах українців мало жило всюди. Інтелігенція на Сході до 1917 року була не менш активною, наж на Заході. Успіх національного відродження в Західній Україні в 30-50-х роках є насамперед завдки правильній постановці завдання, правильній ідеології та високому рівню людей, які цю ідеологію сповідували. І, як я вже казав, відсутності страшних Ленінсько-Сталінських 20-30х років.
Так, що не треба розпускати шмарклі: східняки не такі, Закарпатці не сякі, а працювати для великої мрії і великої мети під словом УКРАЇНА. Така держава, де б кожна людина могла жити вільно і заможно.

прохожий 2011-12-29 / 23:35:27
"Приємно читати, що люди, які вживають слова типу "коричневе болото" вивчили українську мову і перестали матюкатися. Ростете, панове, піднімаєтесь :)))))" (ц)

Прошу, будь ласка, не забудьте згадати про Соломію Кружельницьку.
А потім порівняємо, хто був кращий: Кружельницька, Каллас чи Скотто. Побачите ким треба українцям гордитися.

KK 2011-12-29 / 23:18:28
Миюрославе - але не забудьте, що до між воєного періоду, західні частини знаходилися в складі Австрійської Імперії, де жителі уже могли більш вільно спілкуватися на свої рідні мові, і плекати принаймі свої власні релігійні традиції. Також, по трошки і брали участь у громадському політичному житті. А на сході?...Під тяжким чоботом Царської Імперії? Все на багато поволіше сувалося....

KK 2011-12-29 / 23:11:04
'Є незаперечний факт - Закарпаття раз і назавжди ствердило свою належність до Української нації. Це комусь дуже муляє.'

Ось так панове.



Мирослав 2011-12-29 / 21:52:26
Лікарю дружня порада - полікуйтесь самі. Або обгрунтуйте свої твердженняя.
Де Ви бачили в статті заклики до чисток, чи якусь національну нетерпимість? Чи може Ви читати не вмієте?
Аналогії український і німецьких тих чи інших організацій ще один необгрунтований маразм.
Є незаперечний факт - Закарпаття раз і назавжди ствердило свою належність до Української нації. Це комусь дуже муляє. І більшість з тих, кому муляє сидять за кордоном.

Лікар 2011-12-29 / 21:44:32
"" згадайте 1939 рік.""


Ой,я вас прошу,лиш 39 рік з його Січью(аналогом СА),Пластом(копією Гітлерюгенд) та УНО(копією НСДАП) сюди не плетіть.І особливо про"масовіст" не треба.Капоне(пан КК знає :-) ) здається сказав - "добре слово та пістолет краще пересвідчують ніж лише добре слово".Так і в 39 році було,коли озброєні січовики мали під контрольм Волошинські "вибори".Ще масовіше "голосування" було осінню 1944.Тоді вже контроль мали автомати НКВД.


Мирослав Кабаль
Публікації:
/ 15Гюнтер Грасс: те, що мусить бути сказано
/ 14Кому і для чого потрібні ГЕС в Карпатах?
/ 8Націоналізм – ідеологія державного устрою
/ 2Спадщина Ярослава Стецька (крізь призму українських реалій на початку ХХІ ст.)
/ 7У Рахові вшанували полеглих воїнів ОУН-УПА
На Закарпатті відбувся вишкільний табір КУНу
/ 45Нескорений генерал
/ 1Впорядковано пам'ятник Т.Г. Шевченку в Рахові
/ 223 травня - Свято Героїв
/ 12Провокація - це засіб агітації?
/ 9Розвішування червоних прапорів - абсурд, чи провокація?
/ 4Збори громади у с. Богдан
/ 3Чому природа бунтує?
/ 9Не маємо права забути
/ 22Не згасне полум’я слави!
/ 14Відкритий лист жителів села Богдан
/ 19Сільським головою Богдана обрано представника КУНу
/ 16Команда Януковича готує в Україні знищення національних парків
/ 19 ТРАВНЯ - ДЕНЬ МАТЕРІ
/ 12Чужі солдати в столиці!
/ 2Хто бореться з українським націоналізмом?
/ 3Кому потрібен С. Бандера - Герой?
» Всі записи