Міліціонери – не "олов’яні солдатики"

Однією з причин, чому князь Володимир Великий, вибираючи релігію для Київської Русі, зупинився на християнстві, було те, що воно толерантно ставилося до вживання алкогольних напоїв. Загальновідома фраза, яку вимовив древній правитель Київської держави: «Веселие Руси – питиё есть».

Міліціонери – не "олов’яні солдатики"

Чи може основна маса українців уявити  святкування Дня народження, Нового Року, Різдва, Великодня, професійних свят без вживання міцних і не дуже напоїв?

Навіть церква при здійсненні обряду святого причастя використовує вино, яке символізує кров Христову.

Тай у народі здавна побутує думка, що Бог береже  закоханих та п’яних.

Ми із задоволенням  переглядаємо фільм «Пропала грамота», де славні запорізькі козаки відрами вживають медовуху. Щиро сміємося над пригодами головного персонажу кінострічки «З легким паром». Вживання алкоголю героями і їхній захмелілий стан не викликає у глядачів негативу.

Очевидно, що це є не зовсім вірний стереотип сприйняття,  але він формувався протягом віків під впливом різних чинників. Зламати його надзвичайно важко.

Зізнайтеся відверто,  адже багато хто мав у своєму житті моменти, коли не розраховували свої власні сили і вживання  веселячих напоїв закінчувалося нудотою та іншими неприємними наслідками.

Днями більшість закарпатських інтеpнет-сайтів заполонив відео-матеріал, на котрому  всередині  припаркованого автомобіля зафіксовано майора міліції у нетверезому вигляді. Якщо спочатку цей ролик здається кумедним і  веселим, то згодом приходить  розуміння  того, що хтось безцеремонно заліз у приватне життя людини  і без відома останньої вивернув  її білизну на загальний огляд.

Скажіть, хіба міліціонер у п’яному виді розгулював вулицями, чіплявся до перехожих, вживав нецензурну лайку, зчинив бійку, чи, може, шалено «гасав» на авто  у неадекватному вигляді – як синки-«мажори» сучасних  викопосадовців?

Яке право  має хтось  лізти до людини, котра сидить у приватному автомобілі?  Завтра цей хтось залізе у Ваш будинок чи квартиру і  зніматиме відеофільм, як Ви святкуєте Новий рік, чи інтимні подробиці Вашого сімейного життя.

Хіба міліціонери – це бездушні  «олов’яні солдатики»?

Вони такі ж люди, як і усі довкола, зі своїми радостями та проблемами, слабкостями та недоліками. Але на відміну від більшості із нас, працівники міліції нерідко ризикують своїм життям  заради нашої з Вами безпеки  і мають заслужене право розслабитися та  відзначити своє професійне свято. 

Поставте себе на його місце. Згадайте, як Ви відзначаєте  знаменні  дати у своєму  житті. Хіба  лікарі, артисти, журналісти, суді, адвокати, тощо по іншому святкують?  Як приклад, один знайомий прокурор  так зустрічав із київськими колегами на Драгобраті  2008 рік, що у сні справив велику потребу  прямо в готельне ліжко, змусивши дружину та дитину рятуватись від нестерпного смороду  у коридорі та чекати світанок, куняючи в кріслі.

Чи задумовувався  автор ролика,  що задля своєї та інших потіхи,  калічить життя та кар’єру невідомої йому людини? Наносить травму  її рідним та близьким?  Це  не той випадок, не ті обставини.

Навряд, чи вчинок оператора заслуговує  називатись геройським та моральним.

Шановні журналісти, звертаюсь до Вас з проханням стати на захист  ЛЮДИНИ!

Не  дозволяймо собі піддаватись  ефекту  низькопробних емоцій  стадного інстинкту.

24 грудня 2011р.

Теги: міліція, професійне свято, День міліції, козаки

Коментарі

Скептик 2012-01-17 / 15:02:33
А ось що думають про цей випадок самі міліціонери:
http://police-ua.com/showthread.php?t=6325

ййййй 2012-01-12 / 14:31:49

Коментар видалено. Адмін

Стас 2012-01-06 / 14:41:15
Цікаво одне, яка б була реакція інспекторів ДАІ (і цього ж самого якоби ображеного "м0йора") якби за кермом автомобіля (з вимкнутим двигуном і ввімкненою аварійною сигналізацією) знаходився хтось з Вас в стані алкогольного чи іншого видимого спяніння???
Відповідь одна:
Етап №1 - Ви сидите в РВ і чекаєте оформлення протоколу по статті 130 КпАП де буде вказано, що чемно несучого службу на посту інспектора ДАЙ Залупенко привернуло увагу характер руху вашого автомобіля, при зупинці транспортного засобу виявилось що водій знаходився в стані алкогольного спяніння.
Етап №2 - Ви знаходитеся в залі суду де розглядається справа про вчинення Вами адмін.правопорушення по статті 130 КпАП, і суддя зачитує рапорти чемних і сумлінних ДАЙців і дані протоколу.
РЕЗУЛЬТАТ???? - або штраф у розмірі зарплати або позбавлення водійських прав.



ПЕРЕСТАНЬТЕ ЗАХИЩАТИ РІЗНОГО РОДУ МОРАЛЬНИХ "КРАСАВЦІВ"

OldPepper 2011-12-30 / 16:26:37
Громадянин у формі - то вже не тільки громадянин, а представник в даному випадку держави. Тому не треба тут розводити людей на співчуття, бо саме від цієї категорії "представників" співчуття - це останнє, на що можна розраховувати. А ще більшого осудження заслуговують його "колеги", які покинули його напризволяще в такому стані. А якби він поїхав та покалічився, чи покалічив когось?

йовжико 2011-12-29 / 03:46:05
У волошина в Унгварському знимаеться все:Вси пяни оргии з проститутками де люблять декотри менти и
Зам.прокурори Закарпаття,и Таможники в парни погуляти записувуться на скриту Камеру волошином иванкои и у нього архивчик с компроматом СУПЕР!ВИ ВШИТКИ ТАМ ребьята!!!Скоро будете в ЮТУБОВи з голими Срраками и пуцьками

Словянин 2011-12-29 / 00:49:01
Шановні коментатори, може досить опускати міліціонерів. Кінець кінцем, серед них є нормальні порядні люди. Коли у кожного з Вас виникають певні проблеми - Ви звертаєтесь до міліції, а не до Папи Римського.

Інна 2011-12-28 / 19:43:19
Шановна пані Евеліна.
Не знаю який із існуючих найвірогідніших варіантів листа запорізьких козаків до султана Ви маєте на увазі, але схиляюсь до думки, що нецензурна лексика в справжньому листі була відсутня. Варіанти листів без ненормативної лексики є досить кумедними. Щось схоже використав у своїй книзі "Валет Валентина Другета" Сергій Федака.

Ваше запитання вселяє в мене сумнів чи Ви самі читали матеріал під яким написали коментар. Захист прав людини не має в своєму підгрунті закликів до узаконення п'янства.

Евеліна 2011-12-28 / 16:38:26
Шановна пані Інно, а Ви самі читали листа запорізьких козаків до султана? Може вже за традицією у щоденному спілкуванні узаконити нецензурну лексику п'яних до дідька козаків?

народ 2011-12-28 / 13:03:44
Гадаю слідуючий хід- це поновлення міліціонера через суд і тихеньке переведення його в іншу структуру. Наприклад в УБЕЗ.

народ 2011-12-28 / 13:01:01
Русин розумно зробив. Бо це прекрасни й піар-хід і найлегший спосіб "закрити" скандал.
Кому важлива доля якогось пішака?

сорри 2011-12-28 / 12:57:21
Ще раз кажу, попустіться: у випадках, коли "зйомки проводяться відкрито на вулиці" ..."згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку ПРИПУСКАЄТЬСЯ". А не обов’язкова. І до чого тут публічні заходи, які йдуть в загальному переліку? І вулиця - це не приватний двір. І дверку ніхто не відкривав - спав би собі п’яний чоловік не у формі у машині З ТОНОВАНИМИ СКЛАМИ - його би там ніхто і не побачив. А тут п’яннезний офіцер ДАІ у машині з ввімкненою аварійкою і відчиненими дверцями.

Якщо все добре, то за що його звільнили? Якщо ви вважаєте, що зйомки - незаконні, подавайте в суд.

так і є 2011-12-28 / 12:56:59
Дуже влучне порівняння з громадською вбиральнею (туалетом)

Чекаємо від хероя-оператора зйомок ужгородців з біотуалетів на всіх святкових заходах міста. А що? Туалети ж на вулиці,тому, славний ужгородський "Кемерон", вперед, відчиняти дверцята і фільмувати всіх підряд!

народ 2011-12-28 / 12:53:48
Найбільше дивують осуджуючі коментарі людей, які самі нерідко напиваються до напівсвідомості і неодноразово красуються в такому вигляді у публічних місцях.Деякі із них у свій час мали чи мають статус людей "при виконанні".

Барану 2011-12-28 / 12:46:49
Знято на вулиці, але це не публічний захід. І не зйомки історичних будівель, панарома. Це зйомка людини у приватній машині, для здійснення якої потрібно було відчинити дверцята. Згідно статті 307 (про яку тут уже писали) - це є порушенням і тягне за собою відповідальність.

Допустимо, Ви заганяєте машину у власну подвір*я і відчинили ворота. Тут поряд пробігає волошин і знімає на камеру все що відбуваєтьсяч на вашому власному подвір*ї. Далі росповсюжує інтернетом, при цьому для красного словця бреше, закидаючи інфу аналогічну "міфічній їзді по пішоходному мосту". Це законно? Ні!

Тут є декілька порушень:
1) Незаконна зйомка
2)Розповсюження без згоди власника
3)Наклеп

Демагогією займаєтесь Ви, оскільки теж ризикуєте стати героєм такої зйомки.

Тут з незрозумілих причин видалили коментар про порівняння законності цієї зйомки із законністю зйомки в громадській вбиральні (туалеті). Саме так воно і є.

Ігор Баран 2011-12-28 / 11:45:52
Скільки порожняка в коментарях, насправді все простіше: поскільки знято відкрито на вулиці, то згода особи уже припущена. І всі, хто не згодні, спокійно подати в суд на Волошина, а не убивати час дурною писаниною.
Знаєте, що результату буде ноль тому і займаєтесь пустопорожньою демагогією разом із автором статті

Віталій 2011-12-28 / 01:40:53

Коментар скасовано системою дублювання. Код операції 555-111 Розберыться з сайтом - вперше комент написав


З сайтом усе нормально. Просто після написання коментаря ви не ввели цифровий код, внаслідок чого і з’явилося це повідомлення. Адмін

да уж 2011-12-26 / 20:21:08
О скільки наваяли :) чому суді, прокурори, адвокати багаті? Бо народ наш чує лише те, що хоче чути, закони сприймає лише так, як на даний момент йому вигідно. З усієї писанини слідує: мент прикольнувся і влаштував на вулиці публічний захід. А посему херой Ванюша вирішив погратись в сінематограф: можна, стаття 307. Тай мент мичить, руками махає- припустимий дозвіл. Цирк. Антон краснобайством і пустослівством заливається - оспівує подвиги обох і мента, і хероя. Мабуть Гомером себе уявив. Антон, хочеш мером бути? Будь проще-людям зрозуміліше.

Мандарин 2011-12-26 / 19:19:09
Автору 2011-12-26 / 19:09:20
Звідки зйомка на вулиці?Там чудово видно,що знімалось в Малому залі консерваторії.

Андрей 2011-12-26 / 19:13:12
Утром, кое-как проснувшись с глубочайшего похмелья,
с трудом одевшись, небритый мужик полчаса рассматривает себя в зеркало.
Положил руки себе на плечи:
- Ну алкаш алкашом...
Убирает руки:
- А так - майор милиции!

Мандарину 2011-12-26 / 19:09:20
І іншим фруктам. Цитрусовим

Зйомка не на вулиці, опомніться. До початку зйомки чєлавєк з гнільцой спочатку на власний розсуд (ніхто його про це не просив і права такого не надавав) відчинив двері ПРИВАТНОГО авто. З вулиці, яку цитрусові сюди припхати хотять як публічне місце, не видно, тим більше уночі, ані ХТО у машині, ані у чому він там сидить (форма чи не форма), ані ЯКИЙ він там сидить (пяний/тверезий). Так що попустіться зі своїми статтями - почніть з того з чєловєк з гнільцой рішив що на публічній вулиці він пуп Ужгорода і може лазити по чужим машинам. Звичка давня мабуть підвила)


Інна Конар
Публікації:
/ 5Лумшорська містерія на Івана Купала
/ 5У пошуках «землі обітованої»
/ 22Полювання на «щастя»
/ 9Теорія змови, або безперспективні бої з вітряками
/ 19Чи знімуть фільм про українського Джеймса Бонда?
/ 52Експерти радять не поспішати з покупкою нерухомості
/ 4Інна Конар: «Тільки той, хто чогось прагне у цьому житті, ладен перетворити сірі будні на яскраві свята»
/ 4Скарбничка літніх вражень
/ 5Прийшов Спас - пішло літо від нас
/ 36Присяговідступники...
/ 9Каламутні води української феміди
/ 4Про життя
/ 25Про щастя
/ 4ДВА ТИЖНІ В РАЮ (IIIчастина -"Паломництво в святилище Афродіти")
/ 13ДВА ТИЖНІ В РАЮ (IIчастина)
/ 17ДВА ТИЖНІ В РАЮ (I)
/ 37Візит журналіста викликав переполох у Закарпатській обласній прокуратурі
/ 4Заплету віночок на щастя, на долю, на чорнії брови…
/ 10На Івана, на Купала…
/ 2ПРОФЕСОР
Інна Конар: Криза навчила людей не витрачати усе, що заробляють
/ 25Українська калина, чи японська сакура
/ 11Візерунки дитинства
/ 5Про популярність, марнославство, дуалізм та гумор
/ 24Варіації на тему Кохання (до Дня Святого Валентина)
» Всі записи