Прохання до депутатів

Завтра чергове засідання міської ради, то хотів би попросити депутатів все ж не забути про велодоріжки.

Не зовсім зрозуміло, чи ці заявлені проекти розглядатимуться завтра радою у "Різному", чи вони вже прийняті, чи відхилені, – невтаємниченій людині важко розібратись із сайтом міської ради.

Свого часу і мер, і заступники обіцяли сприяти розвитку велоруху у місті. Але проекти рішень, які можливо завтра голосуватимуться Ужгородською міською радою, викликають сумнів, що зменшення загазованості й заторів у місті чи сприяння здоровому способу життя серед ужгородців є пріорітетами міських бургомістрів. Так, у запропонованій Програмі охорони навколишнього середовища (чому не довкілля?) на 2012-2015 роки є багато чого: і про проблеми з довкіллям у місті, як-от збільшення концентрації формальдегіду, і про шляхи покращення ситуації. Документ зазначає, що основним забруднювачем повітря (74% шкідливих викидів) є автотранспорт у місті. Пропонуються різні шляхи виправлення ситуації. На жаль, створення велодоріжок, велопарковок та пропаганда велоруху нашими стратегами не передбачені. Суботники – передбачені, лекції – передбачені, а про велодоріжки знову забули.

Не знайшов я згадки про велодоріжки чи велопарковки й у проекті іншої стратегії – Програми благоустрою м. Ужгорода на 2012-2015 роки.

Тому прошу міських депутатів при голосуванні цих документів внести в програми  й у кошториси, що до них додаються, питання розвитку велоруху й створення відповідної інфраструктури в Ужгороді.


P.S. Після написання попереднього допису на цю тему я був у Кембриджі, то привіз декілька знимок для наочності.

Це є велопарковка, створення якої вимагає мінімальних затрат.

Звісно, виробники металопрокату чи полювальники за металобрухтом можуть образитись, але велопарковка можлива й без десятків кілограмів металу.

Нікого не образили з місцями для паркування.

Через наявність відповідної інфраструктури не дивно, що тисячі мешканців міста пересуваються велосипедом щодня.

У тому числі й діти до школи чи в садок.

Розмітку можна бачити і вночі.

Велосмуги для убезпечення велосипедистів на шляхах з декількома смугами для автомобілів (щоб велосипедиста, який рухається прямо, не вбила автівка, що повертає).

Авто перед тим, як перелаштуватись для повороту, пропускає велосипедистів, які рухаються велосмугою.

Велосипедисти мають пріорітет при пересіканні перехресть.

На завузьких вулицях, де неінтенсивний рух пішоходів, велосипедисти й пішоходи ділять тротуар.

Місто заохочує людей обирати велосипед у тому числі тим, що дозволяє велосипедистам рух в обидва боки на дорогах з одностороннім рухом.

08 грудня 2011р.

Теги: Велодоріжки

Коментарі

ЗМІ 2011-12-12 / 00:15:49
Не буду сперечатися, це власне мій досвід. Просто набридли отакі апелювання до журналістів.

Олег Диба 2011-12-12 / 00:09:41

Пане (-і) ЗМІ, давайте будемо вважати це узагальнення вашою приватною думкою. Я міг би вам навести десятки прикладів дієвості інформації на нашому ресурсі зокрема і в ЗМІ загалом. Власне, єдине, що може вплинути на чиновника, це реакція ЗМІ, яка може потягти за собою втрату іміджу (а значить, з часом, втрату влади) і, в конкретних випадках, кримінальну відповідальність. Безумовно, чиновникам дуже не хочеться реагувати на суспільні реакції, що їх ретранслюють ЗМІ. Тому, часом, все залежить від послідовності журналістів. Я завжди кажу: крапля камінь точить. Тому, як на мене, не варто сіяти зневіру. Не все так сумно...))

ЗМІ 2011-12-11 / 23:58:16
Дайте собі спокій з тими журналістами. З якого це дива, чиновники на них увагу будуть звертати. Адже вони знають, що нічого їм після тої писанини не буде. У нас уже можна ніби й все написати, а читачам все одно ні жарко, ні холодно: сидять і мовчать. Навіть на цьому сайті матеріали з найменшим натяком на аналітику нікому не потрібні. От і виходить потім, що журналісти пишуть ніби для себе. Бо ж реакції – нуль. То кому потрібна їх робота?

Антон 2011-12-11 / 22:06:10
Ужгородцю, з цими питаннями Ви краще зверніться прямо до депутатів. Я лише маю припущення з цього приводу. Все ж, можу Вас втішити: як показує досвід, за декілька місяців до чергових виборів усі депутати стають несамовитими правдоборцями, радо діляться інформацією з виборцями, самі йдуть на контакт, а деякі навіть лавички власноруч фарбують:)

Ужгородець 2011-12-11 / 00:06:53
Молодець Симкович! А де журналісти, де наші відомі опозиціонери? Чому про все це завжди можна прочитати лише у Симковича? Чому депутати не діляться з громадськістю про те, чим вони займаються, хтозна що вони приймуть? А в генплані все що їх цікавить, то земелька для своїх.

до шеби 2011-12-10 / 03:25:25
Генеральний план міста вже на завершальній стадії-так повідомив вчора в перерві на сесії Погорєлов. А ось велосмуг там не передбачено.
Бути їм чи ні залежить і від головного архітектора міста,так як від погоджує генплан, разом з іншими архітекторами розглядає його на технічній раді. Пан Шебо, почуйте нас!

Антон 2011-12-10 / 00:23:42
Ігоре, так, можна. Але ж уносити зміни у ці програми повинні депутати. А вони ж свої рішення не звикли з нами, посполитими, обговорювати чи до простих людей дослухатись (свою риторику про "почути кожного" нехай прибережуть для свого "електорату"). Блоги депутати, очевидно, не читають, а окремі навіть офіційні листи від громадян ігнорують. То як ще доносити точку зору, пропозиції до наших бургомістрів? Ходити з чолобитними по партійним офісам, на прийоми до депутатів? Часу у мене на це нема. Запрошувати мера й депутатський корпус на чергові похорони жертв ДТП?

Ігор 2011-12-09 / 22:52:58
Знаючи процедуру скажу, що можна до прийнятих програм вносити зміни і доповнення. Давайте як громадськість ( хоч і не люблю це слово ) формулювати точку зору і доносити до влади. Вірю в позитивний результат

Антон 2011-12-09 / 17:57:19
Ігоре, та я теж не знав – шукав іншу інформацію, бо мене міський голова відіслав по неї на сайт міської ради. Витратив годину, на свої питання відповідей наразі не знайшов, але натрапив на оці проекти програм. Треба уйти у глибинні розкопки на той сайт на вихідних – може пощастить знайти інформацію про роботу науково-художньої ради та інших рад і комісій. Якщо чесно, оскільки ні сайт міської ради, ні депутати, ні партії, що представлені в раді, про проекти і рішення, які вони "рішають" не дуже інформують громадськість, то я навіть не знаю, чи ці Програми розглядались сьогодні, чи на минулому засіданні, чи ще розглядатимуться. Але є надія, що хтось із депутатів почує моє прохання щодо сприяння велоруху в Ужгороді. Тим більше, що ПР і ФЗ відомі своїм "почую кожного":-).

Ігор 2011-12-09 / 11:27:22
Шкода, що я не знав про винесення на сесію такої програми, дякую Антоне

Іван 2011-12-09 / 06:01:55
Як файно, хочу туди

журік 2011-12-08 / 22:27:18
ілюзія


Антон Симкович
Публікації:
/ 4Велопатруль - міліція з народом? Видимість реформ і реформа видимості
/ 5Всі вводять санції проти РФ -- може і нам на часі?
Чому ми регулярно "майданимо"
/ 2«Та неоднаково мені...»
/ 8Моя хата скраю – але автівка в центрі
/ 16Вибіркова гласність: прохання до місцевих опозиціонерів
/ 6Народжений плазувати так і сконає в гадюшнику?
/ 5Рівні серед рівних, або хто захистить Людмилу Янукович?
/ 58Що таке українська міліція?
/ 3Прокурорам – пам’ятник, суддям – земельку, громадянам – мораторій?
/ 1"Туманний Альбіон"
/ 12Кембридж обрав ректора
/ 31«Спасибо жителям Ужгорода за мэра-билбордизатора»
/ 25Данина моді чи реальна потреба? Міркування про велодоріжки
/ 7«Почём нынче гласность для народа?» Поради меру Ужгорода
/ 20Гомо советікус – 2
/ 16Стосовно хабарництва у наших вишах
/ 9До питання плагіату в Україні
/ 52Тимошенко і «повстання»
/ 45Відгук на сьогоднішні події
/ 22Гомо советікус
/ 4Чи беззаконня де-факто перетвориться на беззаконня де-юре?
/ 17Хто винен і що робити з забудовою пл. Богдана Хмельницького? Або «активістам на замітку»
/ 8Два слова про Луценка
/ 34Як державі надалі контролювати народ: чи не у цьому «проблема» подвійного громадянства?
» Всі записи