Книжка Олени Пекар «Про кицю Маркізу»

Книжка Олени Пекар «Про кицю Маркізу»

 

Книга для дітей дошкільного та шкільного віку «Про кицю Маркізу» – це поетична розповідь про історію життя улюблениці автора – кішки Маркізи. Маленьким місячним кошеням, «що не вміло й «ням-ням-ням»…//Годували із піпетки, //Підставляли їй серветки// І Маркізою назвали,//Щоб швиденько виростала»,– потрапила киця до автора.

За сімнадцять років, прожитих Маркізою, киця :

            «Школу киць усю пройшла,

            Стала мудрою вона.

            Господиню ж , немов маму,

Полюбила до безтями.

Розумілися з півслова.

Була спільна у них мова».

Автор послідовно розповідає про родовід киці «сіамського заводу королівсько-рідкісного», про те, як із маленького кошеняти киця виросла в красуню і захотіла жениха, як сім’ю створила, скільки діточок народила із котом Барсом, з яким познайомилася через Інтернет.

            Історія життя киці Маркізи не вигадана, а реальна. Виявляється, що кішка теж може врятувати людині життя. Маркіза врятувала від смерті свою господиню. Про цей дивовижний випадок читач довідується із книги. Доброта, ласка, турбота, гуманне ставлення до братів наших менших, тих, хто стає для нас повноправним членом родини, повертається до нас сторицею. Це і стало основним лейтмотивом віршованої розповіді.

            Згодом киці не стало…Тривалий час автор цієї книжечки була засмучена, а потім вирішила, що найкращий пам’ятник улюбленій киці – це зробити її героїнею книги. Віршоване оповідання «Про Кицю Маркізу», написане з теплим українським гумором, подобається як і юним читачам, так і дорослим, всім тим, хто любить смугастих, пухнастих, вусатих, хвостатих і просто добрих, ласкавих чуйних чотирилапих друзів, які тебе розуміють і віддані тобі.

P.S. Книгу можна придбати у автора. Е-пошта pecar@mail.uzhorod.ua

07 грудня 2011р.

Теги:

Коментарі

Demon Killer 2011-12-11 / 13:05:04
Останні два записи авторки фактично є рекламою її власних книг, що само по собі не є нічим злим чи забороненим. Здається, найкращою рекламою було б виставити у блозі самі вірші. Навряд чи це знизить темпи продажу книжок, бо вони, як випливає з записів, дитячі, а отже, цільова аудиторія навряд чи читатиме їх з екранів. Правда, є ризик нарватися на оцінк коментаторів. Але ж поет пише для читачів.