Футбол без кордонів

19 листопада 2011 року в угорському селі Торпа (7 км від українсько-угорського кордону) за ініціативи місцевої влади в приміщенні будинку культури проходив «футбольний» бал, присвячений створенню в цьому селі «футбольного» класу з числа хлопчаків 10-11 років.

Вимпел футбольного клубу
Вимпел футбольного клубу

Як зазначив у вступному слові сільський голова с.Торпа Сейчі Собол, особливістю такого класу стало те, що до його створення долучилися Державна спортивна Академія з м. Дебрецен, футбольні клуби «Дебрецен» та  «Торпа», Федерація футболу Угорщини. Протягом літніх канікул футбольні фахівці проводили відбір здібних  хлопчаків як в Саболч-Сатмар-Березькому регіоні Угорщини , так і на Закарпатті – всього набрали 23 юні таланти. В перспективі в планах організаторів – після закінчення початкової школи в с.Торпа, продовження навчання в спортивній гімназії м.Дебрецен та підготовка до вступу до Державної спортивної Академії. Метою такої роботи є виховання футбольних кадрів для команд Угорщини, а футбольний клуб «Дебрецен» запропонував також відкрити школу з підготовки воротарів. При спілкуванні з організаторами, останні висловлювали зацікавленість в продовженні проекту на українській стороні – створенні аналогічної школи на Закарпатті.

На «футбольний» бал зібралося багато, більше 200 (!!!)  гостей – від батьків маленьких футболістів, до поважних гостей з Будапешту та Дебрецена. До новоствореної школи виявили неабияку зацікавленість і спонсори – на балу вони презентували проект спортивного гуртожитку. Місцева влада з свого боку вже надала для тренувань добротний місцевий стадіон з облаштованими  вбиральнями та освітленням, а поки проживання забезпечує місцевий підприємець у власному готелі.

Вхід на бал коштував символічну суму в 3 000 форинтів, а також розігрувалась спортивна лотерея вартістю 300 форинтів. Всі квитки були розпродані дуже швидко,  а найбільшим виграшем була путівка на двох на термальний курорт Гойдусобосло. Жителі села приготували домашню кухню та випічку, а учні місцевої школи – концертну програму. Частина коштів від балу буде також спрямована на розвиток школи.

P.S.  ГО «Боржавська ініціатива»  виступила організатором товариської футбольної гри команд с.Торпа та с.Довге Іршавського району в 2009 році. Участь у «футбольному» балі є продовженням співпраці  - і принагідно  висловлюємо подяку сільській раді с.Торпа за запрошення .

22 листопада 2011р.

Теги: футбол, Торпа, Довге

Коментарі


Денис Добра
Публікації:
/ 14Як нам облаштувати Боржавську вузькоколійку
/ 4Боржавська паска, або яка паска буде цього року?
/ 2Річка 30 мостів
На Боржавську вузькоколійку висадився швейцарський десант
Британський стандарт Закарпаття
/ 7«Костиль відродження» Боржавської вузькоколійки.
/ 1Кесареві – кесареве!
/ 4Господарка фестивалю Гамора – 2011
/ 4ФОРЗА підтримала звернення "Боржавської ініціативи" до голови Закарпатської ОДА
/ 15ВІДКРИТИЙ ЛИСТ голові Закарпатської ОДА з приводу демонтажу Боржавської вузькоколійки
ДОКУМЕНТАМИ по продажі вузькоколійки
/ 27 «Шагренева кожа» Боржавської вузькоколійки
/ 8Чин Святого Василія Великого в часи Карпатської України.
/ 1Вівці, мої вівці...
/ 2Поки крутиться колесо старого млина...
/ 2Сторіччя шляху до «Американської мрії».
/ 3Їхав трамвай, 13 номер…
/ 9Гранти Президента України як вища школа корупції.
/ 6Ура! Маємо вибір.!.?
/ 4«Зачистки» в стилі КГБ.
Сам врядую, сам прокуратурою, культурою і т.д. керую…
/ 3Старт виборів на селі ...
Закарпатці взяли участь у міжнародному «залізничному» таборі в Угорщині
/ 1На Закарпатті ентузіасти відзначили День Боржавської вузькоколійки
/ 7Вузькоколійна дорога Боржавської долини.Частина І. Історія
» Всі записи