Сміттєві афери в Ужгороді

Міська влада про них не знає чи просто закриває очі?

фото clipnews.info
фото clipnews.info

Тут ви не побачите привітних усмішок співробітників і, напевне, ніколи не почуєте щось накшталт "Раді, що Ви до нас завітали, наша фірма безмежно вдячна, що ви обрали саме нас". Мова йде про Ужгородське КШЕП, яке займається вивозом нашого сміття. Про якість їх послуг зараз говорити не будемо – думаю, кожен це може оцінити сам, дивлячись, наприклад, на купи сміття у самому центрі міста біля входу на "зелений ринок" з боку вулиці Фединця. Або ж на туристичну візитівку Ужгорода – контейнери під самісінькими символами міста на стінці Комерційного технікуму. Файне ґаздування – нічого не скажеш.

Та мова про інше. Мова – про аферу. Може це й голослівно звучить, та я особисто вважаю, що наступне явище є саме аферою. Ну уявіть собі – ви підписуєте договір за телефон у 2011 році, а оператор вам виставляє рахунок за 2010 рік. Логічно, що ви скажете: "Стоп, який 2010-й?". Подібну тактику обрало собі й Ужгородське КШЕП – коли я, як споживач, звернувся туди з пропозицією нарешті укласти договір на вивіз сміття (бо з 2006 і до 2010 року це вперто не бажали робити різні КП), у КШЕПі не додумалися ні до чого кращого, як пред'явити борг за 2010 рік! Та ще й в угоді прописати – КШЕП має на це право! Смішно дивитися, як тітоньки – працівниці КШЕПу, вчора доводили мені, що саме так і має бути. До слова, тут я писав як цей же договір перешкоджає укласти ЖЕК. Ви думаєте, що хтось із міських можновладців чи керівництва міста відреагував на це?.. Ні! Їм, схоже, байдуже, що у людей є реальні перешкоди укладати договір на вивіз сміття.

Повертаючись до теми КШЕПу – я, як споживач послуг, просто змушений був звернутися до Відділення Антимонопольного комітету та Управління захисту прав споживачів. Там мою правоту підтвердили – КШЕП НЕМАЄ ЖОДНОГО ПРАВА пред'являти боргові претензії до моменту, поки не була підписана угода! Лише після втручання цих наглядових органів мені у КШЕПі сказали – ви праві, до вас боргових претензій немає.

Тож раджу усім – при подібній ситуації одразу скаржтеся на комунальників в Управління захисту прав споживачів. Якщо їм не може пояснити що й до чого міська влада, то хай це зроблять інші наглядові органи. Хоча...

А може міська влада Ужгорода про все знає, але просто мовчить?.. Одна з працівниць КШЕПу мені прямим текстом так і сказала: "Що ви від нас хочете? Такі договори, зокрема – боргові пред'яви за минулі роки, нам сказали складати у міській раді!". Що ж, тоді цікавіше – здирати гроші з людей до моменту підписання угоди, виходить, благословили на Поштовій. Якщо це дійсно так, то тоді... тоді просто без коментарів. Тоді скажу одне – вміймо захищати свої права!

15 червня 2011р.

Теги: Ужгород, сміття, афери

Коментарі

Василь Гецко 2013-11-16 / 14:43:41
СВЯЩЕНИК ДИМИТРИЙ СИДОР - ОПАСНЫЙ ЧЕЛОВЕК

Священник московского патриархата Димитрий Сидор, настоятель Ужгородского храма, не только обвинил своих адвокатов Василия Мокану и Петра Годьмаша, но даже публично оклеветал их. Все зают, что с этой целью он, под псевдонимом Симеон Воловий, написал опубликованную 18.10.2013 г. в газете «Правозахист» статью «Плюсы и минусы политического суда…». В ней сказано, что выше названные адвокаты якобы были в сговоре с СБУ и судей. Якобы именно поэтому причине он, священник Димитрий Сидор, был осужден по ст. 110 Уголовного кодекса Украины к лишению свободы сроком на три года (условно).
Однако адвокат П. Годьмаш дал достойный отпор клеветнику Димитрию Сидору в статье «Брехня і правда про безпідставно засудженого священика Д. Сидора». Она 08.11.2013 р. была опубликована в той же газете «Правозахист». В ней документально подтверждено как адвокат П. Годьмаш во время 2-хгодичного судового процесса своими статьями в газете «Правозахист» юридически и даже психически давил на суд, чтобы оправдать Д. Сидора.
Казалось бы, после этого Димитрий Сидор должен бы хотя бы по извиниться перед своими адвокатами за свою клевету на них. Или же снова соврать, что он не имеет никакого отношения к клеветнику Симеону Воловому. Но Димитрй Сидора не такой человек, поскольку в его менталитете преобладает злость и ненависть, а не честность и благородство, обязательно присущее каждому священнику. Очевидно Димитрий Сидор здесь исключение. Только параноидное стремление к вождизму в русинском движении заставляет Димитрия Сидора до поры-времени скрывать истинный свой менталитет.
Василь Гецко

Павло 2012-10-20 / 12:37:19
Погорелов мусорний обрігіональний анал. Хай йому то сміття все на голову впаде разом з кшепом та циганськими жеками.

2011-06-17 / 15:26:00
Міськвиконком поставив Кшеп в ситуацію, коли той виконує функцію рекетира, бо рішення виконкому - незаконне!

ужгородка 2011-06-17 / 11:52:00
А у нас взагалі - повний гаплик. З КШЕПу приходять повідомлення про борги, а контейнерів для сміття в радіусі 400 метрів, а то й більше нема:(((( Коли звертаєшся до тих таки тітоньок - вони з негативом відповідають: "Ви ж вивозите сміття у наші контейнери, які по місту розставлені". А у договорі чітко вказано, що КШЕП забов''язаний надати контейнери і облаштувати місце для їх установлення. Місця нема, контейнерів теж! Коли хотіли розірвати договір у КШЕПі сказали "Ви не маєте права". Дурдом якийсь. Я принципово не плачу за послугу, яку не надають.

Дума Сергій 2011-06-17 / 08:38:00
Усім привіт, так тема сміття для ужгорода актуальна, на рахунок того що Ярослава хтось проплатив....., нууу тут ви дуже не праві, не знаючи людину не кажіть такого а при потребі вас Андрей знайти не важко, ір адресу можна спокійно дістати, тому не каламутьте воду, краще для Вас і для читачів порталу.
Слава тримайся!!!

Іван 2011-06-16 / 16:32:00
Куди їздить Погорелов кожної пятниці ? На пікнік? Хай заїде у 31 військове містечко і побачить, що там робиться, а також депутат Чурило і начальник ЖЕКа, за що гроші платяться?

2011-06-16 / 09:39:00
Ніякі КШЕПи не мають права укладати договори з жильцями багатоквартирних будинків - це обовязок балансоутримувача будівлі та прибудинкової території. А вже він -ЖЕО, ЖЕК чи ще якась там житлово-комунальна організація, повинна збирати побутові відходи, вираховувати норми їх утворення, наймати транспортну організацію для вивозу і вираховувати кінцеві витрати і ціну за цю комунальну послугу для кінцевого споживача - квартиронаймача або власника квартири в багатоквартирному будинку.
Те, що творить зараз нова влада в Ужгороді - повтор дій Рати, тупе обдирання жителів міста.

Людмила 2011-06-15 / 23:06:00
до Мирослав: мабуть "Ужгородаліфт" почув вас і взагалі ліфти відключили. В нашому будинку ліфт проходив обстеження і ремонт в 2010 році. Тож з яких причин він тепер простоює залишається загадкою. От сиджу зараз і стало цікаво, чи принесуть квитанції на оплату непрацюючого ліфта...

Олександр 2011-06-15 / 19:44:00
Крім того далеко ходити не треба...так як в самих договорах прописано, що ціна може змінюватись тіки із момент підписання змін до договору...або укладення нового договору... тому тут неозброєним оком видно що правда на стороні городян...

Олександр 2011-06-15 / 19:42:00
Якщо не помиляюсь, вже років три як мінімум подібна ситуація в Ужгороді...

Мирослав 2011-06-15 / 16:24:00
Дуже схожа ситуація і з ліфтами. "Ужгородліфт", схоже, так само за вказівкою мерії, носить ліві квитанції по квартирах на другому поверсі будинків, де роками ліфт не працює! Мешканці в шоці, а комунальники кажуть, що все "по закону"...

Андрей 2011-06-15 / 16:19:00
2 чому:
нєчто під ніком "чому" має повне право звинувачувати інших в "страху вказати справжнє імя", ага. вагомі такі звинувачення получаюцця.

чому 2011-06-15 / 15:54:00
"Андрей" і далі вчить всіх жити, а свого імені справжнього боїться вказати

Андрей 2011-06-15 / 15:18:00
2 Денис:
от! про шо й кажу, Ратушняк всякі автомобілі-пилєсоси на народні кошти купував, а Погорєлов особисто вручну підбирає кожен папірець перед підїздом кожного свого прессекретаря, до яких добирається пішки (а не на всяких там "автопилєсоссх")!
перш ніж звинувачувати когось в примітивній критиці подивіться в тлумачному словнику слово "іронія"- багато цікавого дізнаєтеся.

Денис 2011-06-15 / 14:42:00
Шановний пане "Андрей", ви випадково не Андрій Вікторович Погорелов. При Ратушняку, якого ви тут в примітивній формі спробували критикувати, центральні вулиці прибирав автомобіль-пилосос. Після виборів, цей автомобіль всього 6 раз прибирав Собранецьку і Митну (двічі - перед приїздом Януковича). Ярославе, дякую за цікавий матеріал

Андрей 2011-06-15 / 12:04:00
2 Ярослав Гулан:
Скільки за цю клєвєту тобі заплатив Ратушняк?! Місто чисте як ніколи не було за 20 попередніх років разом взятих, растьот процент жиров у маслє, довольні хами - ситі в них ... ! Мер лічно з журналістами щопятниці виїздить прибирати сміття і МАФи. Критикан проплачений!


Ярослав Гулан
Публікації:
/ 1«Хтозна-онлайн». На Закарпатті збільшується кількість анонімних сайтів
Право журналіста на інформацію. Захищати чи ігнорувати?
/ 10«Комунальна» журналістика Закарпаття:
/ 4Закарпатські джинсовики – банки, магазини, політики
Інтернет-ЗМІ Закарпаття: ситуація покращується
/ 9Редакція закарпатської газети – редактора та верстальника достатньо?
Журналіст знає, корупціонер боїться
/ 6На друковане слово грошей вистачає не усім
Газетна листівка під двері. Це краще, ніж джинса
«Реклама» обласної влади на Закарпатті обійдеться у 48 тисяч на місяць
На Закарпатті слово під загрозою контролю. Але вихід є
/ 2Державні і комунальні ЗМІ – у вільне плавання. Або ж в історію
/ 1Сайту Ужгородської міської ради «допомагає» приватний веб-ресурс. Чи це етично?
/ 2Мерський фінал в Ужгороді
/ 4Набережна Незалежності у приватній власності?
/ 10За скільки продали землю у центрі Ужгорода?
/ 5Ужгородські регіонали уже поклали око на дитячу вузькоколійку?
/ 12Чи скаже мер Ужгорода, де я живу?
/ 1Хто лукавить про автономне опалення – ужгородська влада чи регіонал?
/ 5Що приховує від людей сільський голова Поляни?
/ 9Украсти від ужгородців останню аптеку? Дозволено
/ 3Навіщо «Падіюн» подарували області?
/ 23Маршрутки й далі вирішують, як їм їздити
/ 11Ужгород – приклад тепла?
/ 7Мерії на замітку – заплатити за сміття заважає ЖЕК
» Всі записи