Ситуацію в селі Богдан скеровують на Баранинський шлях розвитку

Про конфліктну ситуацію в селі Богдані, а точніше – в органі місцевого самоврядування села VІ скликання, за межами району громадськості невідомо. Особисто сам утримувався від висвітлення перебігу подій заради пошуку шляхів налагодження конструктивної роботи ради. Але розвиток подій свідчить проте, що виношуються проекти довести ситуацію в Богдані до абсурдної і свідомо спрямувати її в руслоконфлікту, подібного до того, що мав місце в селі Баранинці на Ужгородщині. Що отримали депутати від конфлікту з сільським головою Чучкою П.П. – знає вся Україна.

Розклад в раді с. Богдан після виборів 31 жовтня 2010 року виявився наступним:
 
- Загальний склад депутатів - 24 з них :
 
11- самовисунення (Олійник В.В., Штенюк М.М., Вечернюк М.І., Дем'ян С.В., Дем'ян О.П., Бочкор Н.В., Ілавська М.П., Маєр Г.Г., Бешота О.П., Ретізник Ю.Ю., Книшук М.М.)
11- висунутих партією Регіонів ( Боднар М.А., Приймак Ю.В.,Богуняк М.В., Попович Г.В., Сухан Н.П., Папарига П.М., Григорик І.В., Шутко С.О., Ілавська М.М., Петрецький Ю.Ю.,Ференц О.П.).
2- висунутих "Сильною Україною"(Червак С.С.,Дем'ян П.В.).
 
З першої сесії ради VІ скликання 29 листопада 2010 р. стало очевидним, що депутати, висунуті від Партії регіонів, об'єдналися з двома депутатами, висунутими "Сильною Україною" і утворили більшість та зайняли виразну антагоністичну позицію, спрямовану проти сільського голови, пішли шляхом політиканства, а не служіння інтересам територіальної громади. Ця тема вимагає ширшого висвітлення окремою публікацією. Тут дамо лише короткий схематичний розвиток подій:
 
- 29 листопада 2010 р. - перша сесія, перше пленарне засідання:
депутати від незареєстрованої більшості відмовилися голосувати за кандидатуру секретаря ради таємним голосуванням так, як цього вимагає ст. 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". В результаті розгляд наступних питань порядку денного був зірваний.
 
- 19 грудня 2010 року були проведені сільські збори. Відповідно до
законів України "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про статус депутатів місцевих рад" депутати зобов'язані відвідувати зібрання територіальної громади села. Зазначені депутати від більшості зігнорували сільські збори, де були присутньі 198 чоловік. Сільські збори прийняли доручення виборців.
 
- 21 грудня 2010 р. в сільській раді відбулося друге пленарне засідання першої сесії. Депутати від більшості  зігнорували доручення виборців щодо обрання секретаря ради.
 
- 28 грудня друга сесія не зірвалася лише завдяки присутності на
сесії заступника голови райдержадміністрації Томашука О.М. та начальника відділу охорони здоров'я Брехлійчука П.П., які охолодили агресивний запал депутатів, адже розглядалося важливе питання передачі в оперативне управління закладів охорони здоров'я села відповідно до вимог нового Бюджетного Кодексу.
 
- 11 січня 2011 року після відкриття 3-сесії, яка прийняла бюджет
села на 2011 рік, більша частина депутатів від більшості по команді покинула сесійний зал. Тим депутатам від більшості, що залишилися в залі, безперестанку видзвонювали з-за меж сесійної зали, закликали, щоб вони покинули сесію, аби не було кворуму для прийняття рішень, посилаючись, що це сказав сам Беркела М.М. Невідомо тільки котрий – старший, голова районної організації Партії регіонів, чи молодший – голова районної ради. Про це засвідчено в матеріалах районної прокуратури , бо означені депутати, які покинули сесійний зал, спробували скасувати чинність 3-ї сесії, написавши скаргу в районну  адміністрацію, яку розглядала прокуратура району.
 
- 18 березня 2011 року на вимогу КРВ в Рахівському районі мала
відбутися позачергова сесія ради. Найважливіші питання розгляду – затвердження акту ревізії КРВ в Рахівському районі та внесення змін до сільського бюджету у частині зменшення видатків по сільському будинку культури. Депутати від більшості 17 березня не з'явилися на засідання постійних комісій, а 18 березня – на сесію. Депутат Боднар М.А., голова постійної комісії сільської ради з питань громадського правопорядку, 17.03.2011 року клопотав районний суд перенести судове засідання у зв'язку із засіданням постійних комісій в сільській раді. В результаті, він обманув суд, який відклав справу, а на засідання постійної комісії не з'явився.
 
Мною 18.03.2011 р., після того, як стало зрозуміло, що сесія не відбудеться, мною було прийнято розпорядження про скликання позачергової сесій з тим же порядком денним на 20-те березня. Усі депутати були повідомлені. І знову більшість не приходить на сесію. І, як наслідок, в сільській раді до кінця тижня будуть заблоковані рахунки відділом казначейства у Рахівському районі на вимогу КРВ. "Правда, чітко " взули" голову?" Дурість і годі. Невже такі дії приносять дивіденди політичній силі, якою прикриваються? Зрозуміло, що це проект районного рівня, які виношують схему – " як загнути несвого "голову", або штучно підвести під ст. 79 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні". Усе це наслідує обмеженості і глупоти. Невже провладній політичній силі потрібен такий імідж? А вибори 2012 року не так вже й далеко. Те, що це самодіяльність місцева, не викликає сумніву. Тим більше, що серед зазначеної депутатської більшості є достатньо конструктивних людей, але на них чиниться великий тиск – ще, не дай Бог, займуть самостійну позицію і тоді вже ніяк буде смикати за мотузки і не можна буде керувати процесом, щоб шантажувати сільського голову, а точніше – сільську громаду, з-поза меж депутатського корпусу. Все це більше нагадує сюжети А.П.Чехова з російської літератури. Дурість і все.
 
Таким чином означені сільські депутати та їх верховоди нерозумно  загнали ситуацію в Богданській територіальній громаді у конфліктний стан, створили несприятливу морально-етичну обстановку (адже треба дивитися людям у вічі, а це неприємно). Тому вихід із даної ситуації простий – через опору на територіальну громаду – так, як це зробила Баранинська сільська рада Ужгородського району.
 
Мною, враховуючи ситуацію, яка склалася, прийнято розпорядження про скликання сільських зборів на 27 березня 2011 року. Хай розсудять справу жителі села. Звернення до громади додаю:
 
 
Шановна богданська громадо ! Шановні односельчани !
 
Скоро буде півроку, як пройшли чергові вибори сільського голови та сільських депутатів. Прикро мені про це говорити, але результати діяльності сільської влади є більше від'ємними, ніж позитивними. За цей період не вирішено навіть організаційні питання, не обрано секретаря ради, не приймаються важливі для територіальної рішення громади через невідвідування депутатами сесій. До кінця тижня через це в сільській раді будуть заблоковані рахунки. З іншого боку, ця деструктивна   більша частина депутатів, які були висунуті Партією регіонів, закидує скаргами районні структури на діяльність сільського голови, які не підтверджуються, але забирають дорогоцінний час на їх спростування, замість того, щоб займатися роботою в селі.
 
Переконаний, що на рівні села політиканством, інтригами, торгами займатися не можна. Такому безладу треба покласти край. З нас, сільського голови і депутатів, треба спитати за нашу діяльність, бо ми, твої обранці, повинні виконувати волю виборців, а не займатися самодіяльністю, або виконувати вказівки партійних босів. Разом ми повинні навести в своєму домі лад.
 
Така діяльність іде на шкоду територіальній громаді, паралізує роботу в селі. Вона суперечить вимогам законодавства України, яке визначає повноваження та обов'язки депутатів місцевих рад.
 
Шановний виборцю, якщо це тобі не подобається, то приходь на сільські збори, які відбудуться в неділю, після служби в церкві, о 14 год. 30 хв.
 
Я хочу переконливо заявити, що готовий відповісти за свої дії . Якщо моя діяльність суперечить інтересам виборців, я готовий припинити повноваження достроково, адже не тримаюся ні за посаду, ні за роботу, ні за зарплату. Я тримаюся лише за власну гідність. Отож, приходьте на сільські збори і разом ми будемо вирішувати, як нам бути далі.
 
Сільський голова П. П. Ференц
23 березня 2011р.

Теги: Богдан, Партія регіонів, депутат

Коментарі

вася 2012-05-13 / 22:38:47
Великий ти політикант пане голово, а більше з тебе ніякого толку нема в селі.За два годи нічого не роблено лише ще май погано як було при покійному Грапенюкови. В тобі ми всі помилилися,добре і правду про тебе говорили регіонали ,що в тебе не порядок з головов.

dfgghh 2011-03-28 / 18:12:00
Виходить,що важжко для Пана Ференца попросити у Бога здорового глузду та порозуміння,знайти спільну мову з усім депутатським корпусом .А йому легше лише обливати людей всякою грязю,і це зазначте людина "КАНДИДАТ .......НАУК".Якщо б не ця стаття то цього всього б не було .І який з цього всього виходить висновок?

катря 2011-03-28 / 12:40:00
Підтримую Кеш (25.03.2011 19:34), бо кілька років тому роботу сільради блокували представники від Нашої України й довели до гробу попереднього голову. А як аукнеться, так і відкликнеться...
А ще пану Ференцу, як мудрому берову, треба пригадати, що не все село його обрало - перевага все-таки не на велику кількість голосів і все ж доведеться знайти спільно мову з депутатським корпусом. І ні до чого тут націоналізм, Беркели, Андріюки, Закурені. Припиняти свої повноваження – це найлегший шлях, треба шукати компроміс. Чому не можна, до прикладу, поставити на голосування кілька кандидатур секретаря? Але ж це важче зробити, ніж галасувати на все Закарпаття про блокування роботи ради. Це – справжнісінький піар. Тільки "справжні націоналісти" можуть обізвати бидлотою своїх опонентів - таких самих людей-УКРАЇНЦІВ, лише з іншими політичними поглядами. Виходить, що обирала їх теж бидлота. Тож за кого ви вважаєте сільських людей?
А на генделики підсаджено і молодь, і старших не тільки в Богдані, а в усіх населених пунктах України й до цього причетні усі попередні влади і режими, які називають це розивтком малого і середнього бізнесу.

Ніхто 2011-03-27 / 21:07:00
Люди, схаменіться!!! Все пройде, Андріюки, Беркели, і Тузи, і звірюка сільрадівська і життя ... Невже так важко замість того щоб паплюжити один одного, просто попросити у Бога здорового глузду та порозуміння.Всі ми жителі одного села, зважайте на те що з нас беруть приклад наші діти. Пане Ференц Вам сили і витримки. А Вам любі друзі нехай Бог пошле мудрість. Згадай що ТИ ЛЮДИНА хочеш цього чи ні !

патріот 2011-03-27 / 16:28:00
Підтримую Ад дійсно штовби бо люди такі як треба таков херньов нестрадают.

fhhjkl;; 2011-03-27 / 16:25:00
Але дивітси ,як наймут Беркели,Андріюки та Тузи всі по 40 одовиць та поздихає вся сільрадівська звірюка(слони,тхорі та їхній зброд.....)

дрантюга 2011-03-27 / 02:32:00
петре!Найми молитви 40 вдовиць,за цих паскудникив,ы всы поздихають за мисяць!!Ьеркели,андриюки,Тузи.тай вся шелупонь

ад 2011-03-26 / 19:40:00
Кокі-бют і ти пане слон які ви дуже штовби

КОКІШ тот шо МЕЛЬНИК 2011-03-26 / 12:29:00
пора Гуцули Богданські острити сокири свої проти свавілля і захистити законно обраного Голову Богдана

Вован Підкурений 2011-03-26 / 12:25:00

Геть Синьо-Ж*** Банду "Даунецких Гуцулів" з Рахівщини!! Петька Ференц то є настоящий Гуцул-патріот

андріюк Митько голова РДА 2011-03-26 / 12:24:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". З матами - на "Репортер". Адмін

бандюкович 2011-03-26 / 00:54:00

ГЕТЬ СИНЬОЖ*** БАНДУ з БОГДАНА на ДАНБАСС!

Донецький-Гуцул 2011-03-26 / 00:53:00
Беркела Микола старший,Беркела -Микола Молодший,Гей-Андріюк,Васька-Туз,Вован-Заккурений, є не Рахівськими Гуцулами,а Донецькими-Гуцулами!!Наша Батьківщина -ДОНБАСС,а Не Рахівщина!тому Тебе Ференце Петре Ми будемо мати бажання вигнати геть з голови села Богдан!Наш голова РДА пан Андріюк,котрого ти не інакше як голубим-Мітьком називаєш чуть з роботи не полетів за то,шо Ти представник КУНА виграв вибори!але Ми не здамося і тобі зробимо ГАПЛИК

маскаль 2011-03-26 / 00:48:00
ИНЬО-ЖОПУ БАНДУ ГЕТЬ з БОГДАНА!

поет 2011-03-26 / 00:47:00
Високі гори і стрімкі потоки,
І злет могутній гордого орла.
Гуцульщина у небо синьооке,
Свої круті знамена підвела.
І люди тут під стать орлам і горам,
Для них свобода найцінніший дар,
І споконвіку духу непокори,
Не міг в них вбити ані Князь ні Цар.
Для них Володар – лиш Господь єдиний,
Лиш перед Богом Гуцул має страх.
Духмяна гілка роду України,
Квітує на розвихрених вітрах!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТРИМАЙСЯ СИНЕ ГУЦУЛЬЩИНИ!МИ З ТОБОЮ ПЕТРЕ!

вуйко з полонини 2011-03-26 / 00:43:00
дивно ,що Ви Терпите тих кровопійць Беркелів,(Жидюків сраних),і їх керманича Андріюка (голубого-гея),і подільсько-молдавського Жидка ЗЗакопченого чи Задимленого!!!!Ви варті на краще життя Богданці!!Петре з Тобою Вс Гуцульщина!!СЛАВА УКРАЇНІ,СМЕРТЬ ВОРОГАМ!

АНТИБЕРКЕЛИК 2011-03-26 / 00:40:00
пане Петре!Беркелівсько-андріюківсько-Закурена банда Синьо-Жопих Донецьких Гопників буде скоро змита народним гнівом як водою сухий лист!!!!тримайся Патріоте України!!ВОНИ НЕ ДАЮТЬ НАМ ГУЦУЛАМ ЖИТИ,ТО МИ НЕ ДАМО ЇМ НАД НАМИ ПАНУВАТИ в БОГДАНІ!!

Безпечник 2011-03-25 / 21:46:00
Пане Ференце поїдьте до Косівської Поляни для обміну досвідом. Там сільський голова Митрюк Ф.Ф. не тільки обраний знову на цю посаду при відкритій на нього кримінальній справі № 9706210 від 07.09.2010, але навіть добився за солідні хабарі, щоби обласна прокуратура закрила його кримінальну справу.

jhg 2011-03-25 / 21:27:00
слон до лусу дуже далекий,він немає поняття зеленого що таке ліс не то щоби забороняв комус ліс рубати

Верховинець 2011-03-25 / 19:31:00
Проблема в тому що ліс крадуть й прості гуцули які і підтримують партію регіонів тільки для того щоб не дай бог їх самих не чіпали. Це твориться в більшості сел Закарпаття, ось чому при владі покидьки. Я не знаю чи є з цього вихід. Хіба хтось вівдмовиться ліс не красти якщо це його "хліб"? Але якщо ми хочемо жити краще то це потрібно зробити.


Петро Ференц
Публікації:
/ 12Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
/ 4Сигітський визвольний похід. Тріумф і трагедія
/ 6Ухвала про злуку ЗУНР і УНР у Станіславі та представництво Закарпаття
/ 5Михайло Тиводар. П’яті роковини
Іван Жеґуц та його "Книжка і преса - їхні шляхи у Закарпаття протягом двох століть"
/ 7Як жити з "ворогом народу"?
/ 11Олекса Борканюк і декомунізація історії комуністичного руху Закарпаття
/ 3Підкуп був, підкупу не було
/ 12Погані українські президенти і добрий український охлос
/ 4Голодомори, політичні репресії, терор, погроми, депортації
/ 5Перші польові матеріали, або Записник бесід з батьком
/ 53Ти, дебіле, або Булінг учителя Богданської школи
/ 56Московське православ’я на Закарпатті як дітище МГКЄ
/ 13Родина Поповичів з Богдана
/ 10Богданські смереки, або Похвала глупоті
/ 5Освітній закон і Угорщина. Історичний контекст і завдання на перспективу
З літопису села
Український чин Закарпаття в період угорської окупації та початку встановлення радянського тоталітарного режиму (1939-1945 рр.)
/ 5Пам’яті батька
/ 2Юрій Ерстенюк. На таких тримається Україна
/ 1"Золотий" вересень
/ 1Хата Калинюка
/ 10Михайло Тиводар. Слово про Вчителя
/ 36Бібліотека, фітнес і комунальне майно
/ 2Старе гуцульське фото з ХІХ століття
» Всі записи