передЧУТТЯ ВЕСНИ

Вона задовга – ця зима. Це визнали вже всі. Декому, хто, телефонуючи, каже – «Алло, скажи-но мені…», відповідаєш – «Ні, скажи-но мені спершу – ця зима коли-небудь завершиться?!». І це вже не сприймають за жарт, і зітхають: «не знаю…». Утім, я знаю…

передЧУТТЯ ВЕСНИ

Принаймні, знаю, як все почнеться. Із запаху - коли ти вранці на вулиці відчуєш її - саме на запах... Спершу - цим чуттям. Як щоразу, як щороку, не зважаючи на календарні дати і на те, що пару тижнів (а чи й з місяць тому під час відлиги) вона вже обманювала - майже таким ароматом. Але лише справжній запах весни підтвердить, що передчуття справдились – вона вже тут. А наразі маєш її МАЙЖЕ. Поруч. Але так, що не вхопити.

І знаєш, що іще зарано. І що цьогоріч календар брехатиме. І ранньої весни не буде. Але ж ні – ти хочеш зараз... Хочеш?! Та майже – маєш! Бо ти – передчуваєш її – твою чергову, але по-новому особливу весну. А передчуття нерідко бувають ще солодші. Утім, вона - лише на відстані руки. 
 
Змерзлої руки. Цей застуджений лютий таки затримався, байдуже що найкоротший місяць. У грудні, ба навіть в січні ти не здавалася – вдягала шовкові блузки і короткі спідниці. У лютому витягла всі светри і сховала подалі дрескодові сорочки та піджаки на атласнім – такім холоднім – підкладі. Потішилася новим парфумам, але і їх лишила до кращих часів, повернувшись до давніх, випробуваних і тепліших. 
 
У лютому не допомагали і "заклинання", зазвичай помічні. Ти ж недарма саме на початку місяця купила цю спідницю і ці панчохи. Демісезонні чобітки на високім підборі, придбані в черговий розгул морозів... В минулі сезони це допомагало. Як і кількаразові вилазки до кравчині... Цього ж разу навіть не вдалася до найбільш випробуваного – іще не придбала нову помаду...
 
Цей застуджений лютий... Йди-но! Ці пледи і гарячі чаї. Кіно на лептопі у ліжку. І те, що ненавидиш – спати, принаймні засинати, в шкарпетках... Лишень весна забере зайве. Стару шкіру і стару вагу. Ти знову захочеш писати довгі sms-ки. Врешті – просто писати. Наразі ж, скрутившись калачиком в цьому лютому, тихенько вичікуєш, раз по раз засинаючи. І найбільше ждеш на одне-єдине – на своє безсоння...
 
Безсоння, що вимотує нерви і змучує до синців під очима. Але, помножене на твоє натхнення, повертає ту тебе, котру любиш найбільше. Ту, якою буваєш лише навесні. Ні, не лише. Але точно – не в лютому. Ту, котра сама себе дивує.
 
Саме в передчутті весни ми спонукаємо себе до найважливіших змін. І йдеться не лише про те, що варто викинути старе, змінити стрижку, а то й колір волосся (від чого відчайдушно відговорює перукарка) і до блиску відмити все скло в хаті. Разом з першим натяком на запах весни справжня ти випручається з теплих кофтин, хусток і чобіт на хутрі. Знову сяде за кермо і змінить парфуми. Вбиратиме короткі спідниці і нарешті згадає не лише про джинси, а про панчохи під сукні. Та все це – другорядне. Навіть – як і мрія про їзду верхи. Ба навіть - як мрії про твої втечі...
 
Чому весна? Просто весна... У будь-яку іншу пору року оптимальним вважаєш стан організму, коли для того, аби почуватися щасливою, тобі достатньо просто виспатися. Винятком є лише весна – для того аби бути щасливою, тобі достатньо просто жити.
 
Бо, зізнаючись, що дещо закохана у вересень, усе ж лишень навесні ти згадуєш, що – ВСЕ МОЖЛИВО. І нехай лише тобі зрозуміло, що це насправді значить, це ж так важливо – про це пам'ятати... 
 
Ще трошки. Зовсім небагато. Зустрінемося навесні.
28 лютого 2011р.

Теги: весна

Коментарі

Гламур 2011-03-03 / 18:00:00
Вiд очiкування в декого вже паморочиться в головi ! Видають дурницю! РОМАНТИЧНУ !!!!

Ол.Попович 2011-03-03 / 13:21:00
Дякую! Допомогла оговтатися. :)

2011-03-03 / 08:57:00
Ну нарешті сама романтична блоггер з'явилася в своєму блозі і задала традиційну тему: весна!
Я вже переживала, що неевесела робота забере Вас від хороших звичок, запаморочить голову рутиною, і її дотик пройде для Вас цього разу непомітним. Але я рада, що молоді не зраджують своїм традиціям.
... А її запах я вже відчула- пливе, люба, ось-ось стане зримою.

Василь Р. 2011-03-02 / 10:22:00
Аллочка , Весна ведеться на твої спокуси ! :-))


Василь Р. 2011-03-01 / 16:38:00
Сьогоднішній день є в діалозі з нашими очікуваннями )))

Маріанна 2011-03-01 / 10:24:00
Чи не вперше читаю (чую) думки, які так співзвучні моїм власним )) Для мене також весна починається із запаху, який неможливо описати словами чи пояснити. Я його просто памятаю, і як тільки відчую - то скажу: "Ось вона, весна!" Я живу в передчутті весни з середини лютого, тому що весна для мене завжди початок чогось нового, чогось незвіданого, це можливість оновитись та змінитись. Дивно, що всі говорять про якийсь весінній авітаміноз, якого я ніколи не відчуваю - може, він є, але він безсилий, адже навесні я можу все!
Разом з вами чекаю на весну...

Василь 2011-03-01 / 09:53:00
Дуже гарно написано. Гарної тобі весни! Натхненної і щасливої!

Кнут 2011-02-28 / 21:40:00
Весна! Крестьянин торжествуя ведет коня за кончик... уха.

О.Д. 2011-02-28 / 19:31:00
Дуже співзвучно... (Звичайно, не в плані міні-спідниць, панчіх та парфумів... )))

А ще треба пам'ятати, що нинішня втома - це всього лише симптом, власне - прояв, "традиційного" кінцевозимового авітамінозу...))

Так що, до зустрічі навесні...)

Кришеник 2011-02-28 / 18:43:00
Справді - весна. В запаху слів.

Алла 2011-02-28 / 18:16:00
світлина - російського майстра Ігоря Шпіленка, котрий живе на Камчатці.
Цього тюльпана він сфотографував у квітні...


Алла Хаятова
Публікації:
/ 29Я програла
/ 4Великі ужгородці. Рошковичі
/ 4Великі ужгородці. Бокшай
/ 22"Білі плями" і "великі ужгородці"
/ 31118?
/ 13Великі ужгородці. Петро Сова. Далі буде…
/ 61Великі Ужгородці
/ 109.05
/ 3Святий Ян Непомуцький повертається в Ужгород
Сонце Ольга, або У дітей з Батьова – нові друзі
/ 1739, або Яночка та інші (ВІДЕО, ФОТО)
/ 3Конверти від Ужгородського Миколайчика
/ 1Ужгородський Миколайчик запрошує на аукціон!
/ 46Кінцеві титри
/ 60Ужгородський Миколайчик. P.S.
/ 1Посланець Святого Миколая – вже в Ужгороді!
/ 3Пошта Святого Миколая
/ 5Ужгородська Резиденція для Посланця Святого Миколая
/ 2Ужгород готується зустріти Посланця Святого Миколая
/ 11В Ужгороді буде офіційне представництво Святого Миколая
/ 14Аварійно небезпечна ділянка життя
/ 13Опери. Ті, хто за кадром
/ 7Безсоння
/ 11Липова алея, або Літні зелені ужгородці
/ 6Жовта печаль
» Всі записи