Моя зима

Я маю свою зиму. Вчора, сьогодні – і дасть Бог, завтра – я спостерігав її, милувався і відпочивав у ній серцем. Саме для цього я створив її у своєму дворі, з котрого мав необережність не так давно виткнутися у світ, що вирує за його огорожею. Виткнувся, аби, просто роблячи свою справу, здобувати ворогів і втрачати друзів.

Моя зима

Мої дерева, на відміну від "моїх" людей, резонують в одному зі мною ритмі. І нема жодної потреби пояснювати їм, чому я зробив так, а не інакше. Тим більше, їм не потрібно догоджати в їх звичках, смаках, заблуканостях, стереотипах і комплексах. У моїх дерев і трав, у мого снігу і рівного дзеркала мого замерзлого озера їх немає – цих заблуканостей, комплексів і стереотипів. Вони такі, як є – без фальші і без обману. І саме так - без фальші і обману - вони сприймають мене. З моїми власними смаками, пристрастями і заблуканостями...

Моя зима – це продовження мого літа. Колись я її не любив. Бо люблю свої дерева і трави, і в'янув разом з їх пожухлим осіннім листям. З часом приходить мудрість. І мій двір, що його я творив під себе, підказав мені, що в світі немає нелюбові. Вона є тільки в людях. І тоді я побачив свою зиму такою, якою вона є.

"Найголовнішого очам не видно. Добре бачить тільки серце.."

Правда?..

P.S. Фото зроблені вчора. І я не мав наміру їх публікувати – зима ж моя )). Однак "плани" змінилися під впливом гарного фотоетюду Ігора Барана (звідси – і акцентована подібність заголовку. Просто Ігор фотографував зиму рідного міста, а я – свою) і вчинків близьких мені людей – сьогоднішнім і трохи віддаленішими в часі. Дехто з цих людей і не здогадуються, що вони мені близькі (це ж "мої" люди )), інші – знають, але не цінують. Це їх право. З деревами і бамбуками (саме останні є, здебільшого, "героями" цих фото) в цьому сенсі простіше: вони – мої, а я – їх. І про це не потрібно заздалегідь домовлятися)).

Фото зроблені звичайною "мильницею" – тому втрачають в якості, але, сподіваюся, не в суті. Чимало з них майже повторюються. Просто шкода було втрачати нюанси. Зрештою, мій блог – що хочу, те й роблю. Іншими словами, "моє варення – хочу – їм, хочу – по асфальту розмащую"...))

Принаймні, сподіваюся, кожен, за бажання, зможе вибрати щось собі довподоби...))

 

Замерзле озеро

Маленький фонтанчик в моєму озері тепер дзюркоче під льодяним куполом

01 лютого 2011р.

Теги: зима, фото, бамбук, озеро

Коментарі

О.Д. 2011-02-09 / 22:35:00
Спасибо, miracinonyx. Приятно. Привет Карелии))

miracinonyx 2011-02-09 / 21:24:00
Красивые серии фото, очень ... чутко сделано, как и композиции. Спасибо за возможность посмотреть блог. Жаль, текст понятен только в общем, но и так хорошо - даже свой плюс есть, как будто это из фильма про далекие страны. :-)
А большую панду, Олег, можно заменить малой - она куда меньше и красивее и тоже бамбук ест ))), да и жила в вашиъ краях ))) когда-то )

О.Д. 2011-02-07 / 00:20:00
Lampropeltis triangulum sinaloae, Сашко, не давить))) Швидше, Ceratophrys ornata )))

А якщо говорити зрозумілою для інших мовою, то не знав, навіть не здогадувався, що у Японії ьакож побутувало соколине (орлине) полювання. Але щось мені з того минулого японського життя підказувало... ))) Не даремно соколині/орлині - одна з моїх давніх любовей...

Дякую за фото. Здивував (нагадав)...

Може колись щось з цього буде...

Олександр 2011-02-06 / 23:59:00
Якщо вже Є ЧАС розкидувати каміння, а згодувати панді всі свої бамбуки Лампропелтіс тріангулум сіналоє давить )))))))))))
то пропоную панду замінити птахом: http://www.kamuro.info/gallery_files/takasho_05.jpg
http://www.kamuro.info/gallery_files/takasho_01.jpg

Олег Диба 2011-02-03 / 20:53:00
Здравствуйте, antti! Чрезвычайно рад видеть вас в своём блоге. Чесно говоря, не ожидал - чуть со стула не упал, когда увидел...)))

Хоть и у нас в Ужгороде в этом году морозы до -13С, наше Закарпатье не идёт ни в какое сравнение с вашей Финляндией, где вы умудряетесь выращивать экзоты покруче моих...

Спасибо на добром слове. Очень приятно...

anttisepp 2011-02-03 / 20:33:00
Beautiful bamboos. I didn't expect that there may be real winter with frosts and snow in your town. Unique garden of really otstanding gardener. Thank you and much luck with exotic plants!

О.Д. 2011-02-03 / 12:36:00
Сашко, є певні ідеї, і твоя пропозиція абсолютно лягає в їх контекст. Будєм дєлать...)))

О.Д. 2011-02-03 / 12:30:00

2мєстний



Ага, точно: "Справедливість є і за неї варто боротись!")))


Я радий чути саме таку відповідь.


Безумовно, без зобов'язань.)))


Усе, що від вас потрібно, це скинути мені якийсь вертикальний аватар замість фото, коротку текстівку "про себе"))) )(типу - "Мєстний. Я тут живу")) ) і лоґін і пароль, які зручно буде використовувати. І, з метою конспірації)), кидайте цю інформацію на мое особисте технічне "мило" o_dyba@ukr.net


Якщо будуть якісь запитання - їх теж туди...

Ол.Попович 2011-02-03 / 12:20:00
Олеже, дарую медія-ідею. Купуєш хороший фотоапарат і відкриваєш "стенд-елон" блог на тему "мій бамбуковий сад", у якому ЦІЛИЙ РІК пишеш як поетапно доглядаєш за садом, озером, які роботи виконуєш. Ставиш ВЕБКАМЕРУ!!!! Люди, замучені у кам"яних джунглях ходять дивитися, ну а попутно клікають на рекламу і т.п. Досвід -- надзвичайно популярні блоги дауншифтерів, які переїхали з міста у село і розповідають як доять корову і заготовлюють дрова, копають колодязі і будують літню кухню. Все з фото. Найпопулярніші зараз сайти. Не впускай нагоду.

местный 2011-02-03 / 12:11:00
2автор по поводу "винятка" - как говорится, дают - бери. поэтому исключение, думаю, стоит принять. вот ведь как в чем-то несправедливо устроен мир - есть всем нам известные люди, которые Вас, Олег, упрашивают, требуют открыть им блог (причем просьбы, угрозы и проклятия идут одновременно - в этом на мой взгляд и ошибка), а мне предлагается безо всяких просьб... хотя может в этом и состоит справедливость?

особо злоупотреблять блогом точно не буду - на самом деле у меня был в свое время блог на другом областном ресурсе - ну т.е. как был - одну запись я сделал в нем и забросил :) это я к тому, что мы условились без обязательств :)

з.ы. ну точно бамбук непростой :)

KK 2011-02-03 / 01:19:00
Справді дуже багато гарних композицій. Дві з самого низу, водянисті імпонують. Але чомусь мені 24 і 25 з низу найбільш подобаються - баланс і гармонія городу виходять - можна у рамках поставити і на стіні зачіпити.

О.Д. 2011-02-02 / 22:30:00

Всім дякую за добрі коментарі. Навіть не очікував)))



Алла, 01.02.2011 18:28


це - не просто гарно, це - змушує замислитись ;)


"Найголовнішого очам не видно. Добре бачить тільки серце..." Сподіваюся, що ти бачиш серцем, що надходить час спільної кави...))


мишка, 02.02.2011 10:22


...шкода що ви набережну не знімали...


Шкода, що я не знімав (не бачив, не любив, не встиг, не зрозумів тощо) ще багато чого у цьому світі... )))


Павло Білецький, 02.02.2011 16:21


Хороші фото. Пахнуть добром, як і текст. А Олег — різний буває... Якось трохи ніяково, що таким його не знав.


Світ скроєний гармонійно, Павле. Зло тільки всередині нас самих, якщо ми дозволяємо йому там оселитися. Якщо ти готовий зрозуміти, що я насправді не писав коментів до твоїх записів, дай знати, і я відкрию тобі доступ до твого незакритого блогу. І тоді залишиться виключно твоєю проблемою, чи зможеш ти ним розпоряджатися не на шкоду, а на користь своєму імені і своїй безсмертній душі...


местный, 02.02.2011 19:13


Олег, свежие побеги бамбука есть круглогодично, теперь осталось только выложить сад камней и можно скидываться на панду :)



Мєстний, проблема у тому, що бамбук випускає нові пагони не цілорічно, а тільки раз у році - у травні-червні, залежно від конкретного виду.)) Пропоную вам виняток, який не пропонував нікому - створити блог під ніком. Без жодних зобов'язань і залежностей. Гарний, якісний виняток з правила буде підкреслювати це правило, чи не так? За межами цього сайту є багато такого, що треба змінювати. Є час розкидувати каміння, але надходить час робити з нього "сад камней"...)

местный 2011-02-02 / 19:13:00
Олег, свежие побеги бамбука есть круглогодично, теперь осталось только выложить сад камней и можно скидываться на панду :)

Павло Білецький 2011-02-02 / 16:21:00
Хороші фото. Пахнуть добром, як і текст. А Олег — різний буває… Якось трохи ніяково, що таким його не знав. Хоча вищий рівень існування людини це не коли лише добро або лише зло. Це — коли ми десь посередині, у нас усе збалансовано, бо нема одного без іншого…

Вика 2011-02-02 / 12:37:00
Оригинальные фото, вспомнилось хокку:
Сухие травы
Стынут в праздничном блеске
Солнца и снега.

мишка 2011-02-02 / 10:22:00
красиво
шкода що ви набережну не знімали
такої краси давно небуло

Інна 2011-02-02 / 10:18:00
Такий контраст. Незвично, гарно і з філософським підтекстом.

Пан Баклажан 2011-02-01 / 21:30:00
Я знаю - бамбуки це :)
Сам про такі мрію...

Галина 2011-02-01 / 19:13:00
Ніби у Японії українська зима! Це прекрасно!

местный 2011-02-01 / 19:12:00
это конопля такая вымахала? :)