На новорічно-різдвяний концерт Закарпатського хору прийшла мама з грудною дитиною

26 грудня в обласній філармонії відбувся новорічно-різдвяний концерт Заслуженого академічного Закарпатського народного хору. Цього вихідного дня у залі було не так і багато вільних місць. Серед шанувальників творчості нашого хору було чимало представників інтелігенції, підприємці, держслужбовці різних рангів, дві монашки і навіть мама з грудною дитиною.

На новорічно-різдвяний концерт Закарпатського хору прийшла мама з грудною дитиною

""""Упродовж півтори години глядачі насолоджувалися духовними творами, колядками, народними піснями і танцями у виконанні наших золотих артистів. На знак вдячності вони гаряче аплодували. Особливо много "дісталося" народному артисту України Петру Матію та Олександру Товту. Хоч Товт ще не має таких звань, як Матій, але визнання та любов народну вже має.

На концерт я приїхала з Перечина зі своєю знайомою Надією Суворовою. Надія Степанівна родом з Віниччини. На Закарпатті живе 35 років. Знала, що вона є палкою шанувальницею творчості нашого хору.

x

-  Була учасницею колгоспного хору імені Франка у Перечині упродовж 15 років, - пригадувала Надія Степанівна. – З артистами закарпатського хору ми часто зустрічалися на різних фестивалях, концертах. Ми виступали – дай, Боже, кожному так, але від виступів хору та їхніх костюмів не можна було відвести очей, не можна було всім тим налюбуватися. Наш художній керівник Петро Сокач деколи позичав від них сценічні костюми.

Кілька разів відпочивала у санаторіях. Коли давали концерт хористи, то я всіх знайомих тягнула до зали. Тим, що посилалися на лінь, я казала: "Такого співу ви ніде вживу не почуєте. Потім будете жалкувати все життя".

Ось так винничанка пропагувала творчість нашого хору.

- Забула про все на світі, відволіклася від буденності і поринула у світ прекрасного. Боже, які гарні колядки! А танці! А костюми які шикарні, нові. А художній керівник яка молодець – як майстерно з усім справлялася! -  ділилася враженнями про теперішній концерт Надія Степанівна.

Ми, як й інші глядачі, повертались додому з хорошим настроєм. Спасибі учасникам хору за прекрасний новорічно-різдвяний подарунок.  

Тетяна Грицищук, Закарпаття онлайн.Блоги
27 грудня 2010р.

Теги: