Про футбол, церкву та Ужгородську міськраду

У п’ятницю, 27 серпня, відбулося сесійне засідання Ужгородської міськради.

Про футбол, церкву та Ужгородську міськраду

Про результати роботи депутатів із різних регіональних ЗМІ можна дізнатися, що депутати прийняли два рішення: про передачу греко-католицькій громаді пам'ятника Леніну для переробки у пам'ятник єпископу Бачинському, та про звернення на підтримку футбольних клубів "Карпати" та "Металіст" у боротьбі із керівником ФФУ Суркісом. Здавалось би, чи варто задля цих двох питань скликати депутатів, тим більше - в авральному порядку? Мені, наприклад, про сесійне засідання повідомили телефонним дзвінком напередодні о пів на восьму ввечері. Так чому ж така спішка?

По перше, мушу зазначити, що саме такий стиль проведення сесійних засідань в Ужгородській міськраді є не винятком, а нормою ( про сесію 06.08. мені взагалі не повідомили). Депутатів збирають по телефону і перед САМИМ голосуванням роздають проекти рішень. Оскільки згідно закону такі проекти ДО голосування мають бути вивчені у депутатських комісіях, то для  дотримання формальності безпосередньо перед сесією провели спільне засідання ВСІХ депутатських комісій, що тривало близько півгодини. Чи можливо за цей час ВИВЧИТИ 22 питання? Я впевнений, що ні.

І тут уже можна повернутись до самих питань. Почну із описаних вище. Прохання про передачу колишнього пам'ятника лежить в міськраді уже не перший рік, і винесено на голосування саме зараз  із цілком очевидних причин- за два місяці вибори і Сергій Миколайович цілком логічно розсудив, що греко-католиків у місті Ужгороді значно більше, ніж комуністів. Пітвердженням цієї тези є також реакція на лист Мукачівської єпархії за № 308/10 від  26 серпня 2010р, із проханням розглянути та винести на сесію міськради проект охоронної зони Кафедрального собору, Резиденції єпископа по вул.. Капітульній ( Бачинського).  І в рекордний строк, на наступний день дане питання голосується на сесії без всякого вивчення депутатами.

Щодо футболу, то я особисто зрозумів би, якби ми прийняли заяву навесні, щодо дебошу влаштованому вболівальниками "Карпат" у місті Ужгороді.

І останнє, можливо саме те, через що останні місяці сесійні засідання скликаються нашвидко по телефону? Це проект рішення №  165 "про скасування рішень V сесії  V скликання Ужгородської міської Ради" ( загалом п'ять рішень), яким скасовуються всі попередні рішення, що стосуються заміни майна ТОВ "Інтер-ВАЛ", пов'язаного із паном Ратушняком, на майно "Водоканалу". У всякому разі, всі сесійні засідання, де розглядались питання щодо зміни власника об'єктів на Митній, 1, проводились саме таким чином.

 "Фест"

УЖГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
V                     сесія     V   скликання
(двадцять четверте пленарне засідання)

РІШЕННЯ   ПРОЕКТ165

від

м. Ужгород


Про скасування рішень V сесії міської
 ради V скликання
 
Розглянувши лист ТОВ "ІНТЕР-ВАЛ", враховуючи рішення позачергових загальних зборів Учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "ІНТЕР-ВАЛ" від 29.07.10, керуючись ст..59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"
 
міська рада ВИРІШИЛА:
Скасувати рішення V сесії міської ради V скликання:
-від 04.06.10 №1459 "Про участь територіальної громади міста в особі Ужгородської міської ради у господарській діяльності товариства";
-від 04.06.10 № 1457 "Про припинення права господарського відання на майно";
-від 14.06.10 №1472 "Про вихід територіальної громади міста в особі Ужгородської міської ради із числа засновників (учасників) товариства";
-від 16.07.10 № 1498 "Про затвердження ціни земельної ділянки, визначеної експертним шляхом";
-від 06.08.10 № 1505 "Про передачу приміщень в повне господарське відання".


Міський голова  С.М. Ратушняк
03 вересня 2010р.

Теги: міськрада, депутат. водоканал

Коментарі

Ігор Баран 2010-09-07 / 09:08:00
Шановний пане Палош, із тою системою вивчення проектів рішень, про яку пишу, дійсно багато чого можна не побачити. Напишіть на моє імя листа, віддайте у міську Раду, я з Вами зустрінусь і спробую розібратись в ситуації. Щодо гр. гидко, то знову пуста брехня, назвіть громадянина і коли він до мене звертався.

Віктор Палош 2010-09-06 / 21:59:00
Шановний Ігор Баран! Якщо Ви вперше чуєте про "сектантів", то виникає подив: або Ви не були на сессіях, коли приймався ряд рішень щодо цієї землі (здається має відбутись 4 сесії щодо релігійної громади) або ж Сергій Миколайович "імєл вас в виду" депутатів. Можна Вас попросити: якщо це друге правильне, Ви можете ініціювати депутатський запит про відміну цього рішення. Я сам проживаю на Можайського, 30 і знаю що всі сильно обурені цим!
А хіба такі два рішення щодо греко-католиків не надана їм перевага. Встановлювати монумент єпископа їхнього не потрібно узгодити з іншими конфесіями, проте хрест, загальнохристиянський символ, потрібно, так? Та ми і в цьому не були проти. Просто міська влада взагалі відмовилась це питання розбирати.

Гидко 2010-09-06 / 18:38:00
Депутатів усіх знаю поїменно і особисто. Є такі що щось там і роблять. Проте переважна частина тільки говорят "я і раніше говорив". А що ти робив? Нічого. Навіть коли особисто до пана Ігоря звернулась проста несчастна людина про допомогу - він відмовив. Бачте переконаний що це повинні другі робити. А він тільки для кількості і говоріння від Батьківщини.

Ігор Баран 2010-09-06 / 17:12:00
Про "сектантів" із Можайського вперше дізнався із коментарів. Щодо греко-католиків, то міськрада гроші цій громаді за нашої каденції не виділяла, перша допомога - цей памятник. Від себе особисто можу сказати, що встановлення хреста у такому місці,як названий Вами памятник має бути узгоджене як мінімум всіми основними конфесіями, не бачу тут логіки надавати комусь перевагу.

Віктор Палош 2010-09-06 / 12:25:00
Щодо сектантів по Можайського, то питання Ігорю Барану: Ви про це знали, голосували? Це при тому, що є заборона видачі конфесіям землі під будівництво культових споруд. От Православній Церкві вже з 2003 року міська рада не віділила і пів-копійки. А греко-католикам і сектантам прошу...
Коли православні просили встановити хрест (символ всіх християнських конфесій) до 9 травня біля пам"ятника Воїна - Визволителя, то отримала відмову! Хоча такі хрести на місці завершення боїв стоять всюди, крім Ужгорода. Навіть в католицькій Братиславі стоїть суто православний хрест.

депутат 2010-09-06 / 11:21:00
Гидко, а ви переконані, що це не ви сам(а) просто плещете язиком? В раді - різні люди. Звідки вам знати, хто, що і скільки зробив? Може, якщо знаєте, то розповісте поіменно?)))

Гидко 2010-09-06 / 11:04:00
У цьому вся проблема? що окрім "плескання язиком" депутати нічогісінько не робили.
Потрібно повністю замінити склад міської ради. Ні однму з цих "бездельникив" не місце в раді.

Ігор Баран 2010-09-06 / 09:08:00
Не знаю, хто такий гидко, але хочу сказати, що далеко не вперше висловлюю свою особисту позицію. До речі, щось було і в пресі, хоча спеціально до медійників не йшов. Про діяння інших ( не Рати) які я активно хаяв будь ласка детальніше і доказово. Відносно нічого за пять років не зробив теж брехня, але ця стаття не про рекламу мене, так що тут не звітуватиму

Гидко 2010-09-05 / 10:10:00
Правильно пане Тарас написали "скоро вибори" і от депутати міської Ради, які за 5-ть років нічого для людей не зробили, різко активізувались в ЗМІ.

А що ж це Ви пане Ігоре за 5-ть років зробили? Окрім демагогії - нічого!

В той же час, діяння інших (не Рати) Ви активно хаяли.
І закривали очі на злочини Ваших дружків-депутатів. Ще й не ганьбились казати, що це ваш друг і йому все можна.

сорри 2010-09-04 / 23:07:00
Чомусь про ці речі тепер мало пишуть. Всі втомилися? Чи змирилися? Чи злякалися?

Наталка звичайно 2010-09-04 / 12:48:00
Так, Сергій Миколайович, критикуючи християнську релігію загалом, продає права будь-якій з їх конфесій і навіть сект на будь-яке майно, ресурс і т.п.. От "стравив" нас, мешканців будинків №№30,32 по вул. Можайського, зі свідками Єгови- виділив прямо при виході з під'їздів наших будинків голові "Українськомовного собору" в м.Ужгороді під забудову , вслухайтесь, будь ласка, в претензвйну назву -Зали Царства, 8 соток прибудинкової території.. Це та секта, що зомбує людей на вулицям, приватних помешканнях і т.д.на рівні Сен-ріке і яку так само треба заборонити, про що неодноразоаво він сам же і говорив! Але гроші не пахнуть. Ходить мова, що сам проект "тягне" 1,5 млн. ЮСД, а за відведення Голова отримав 100 тис. цих самих ЮСД. Хоч у чомусь їм помстився, - мало взяв, треба було півлимона просити, Сергію,все ж сатисфакція більша.

тарас 2010-09-04 / 09:27:00
ближче - юо скоро вибори, а якби така відкритість була завжди - ми б були не в такій жопі як зараз

Шато-Гайяр 2010-09-03 / 22:07:00
Дякую, пане Ігор, за інфо з середини. Читаючи це, дійсно склалося враження, що хоч один депутат став ближче до свого роботодавця - жителя Ужгорода.

От якби Ви весь час давали нам такі мінізвіти, то б за Вас проголосував точно.