Темрява – друг молоді та… ужгородського міськвиконкому?

Уже вкотре протягом останнього місяця доводиться сидіти ввечері вдома у темряві. Все нагадує романтичні 90-ті і еру економії електроенергії. Вперше, під час цього «веселого» темного затишшя, мене не корчить від злості, а в голову лізуть різні думки…

Темрява – друг молоді та… ужгородського міськвиконкому?

Зазвичай, як тільки вимикають світло, беру в руки телефон і традиційно клацаю номер "Міськсвітла". Коли за сто шістдесят восьмим разом мені таки вдається дістати злого диспетчера і він з'являється на іншому кінці дроту, нічого розумнішого за фразу "У нас аварія..." почути не доводиться. А на запитання про тривалість ремонту кожного разу відповідають: "Через годину-дві закінчимо". Що ж за аварії такі регулярні?

Тільки сьогодні помітив, що світло вимикають в одні й ті ж дні тижня, при чому, по двічі на день у години-пік...

Колись в епоху есдеків економія електроенергії була чи не найпростішим способом акумулювання мільйонів у окремих кишені. Проте тоді такі кроки влади не викликали такого обурення у народу, бо він вже просто до цього звик і чемно вивчав графіки вимикання світла.

Напередодні чергових місцевих виборів можна зрозуміти місцеву владу, яка згадала про перевірені схеми зі світлом. Але невже ужгородці залишились такими ж наївними, як колись?

Найгірше для Сергія Миколайовича, якщо у відключеннях таки дійсно винні часті аварії в мережі і не надто оперативні ремонтники. Тоді і грошенят не підмутить і потенційного нечисленного електорату може позбутися.

P.S. У мене з "Міськсвітлом" свої рахунки! Через їхні "аварії" я півфінал мундіалю в Африці пропустив :(

Мирослав Небесник, Закарпаття онлайн.Блоги
02 серпня 2010р.

Теги: електроенергія, Ужгород.

Коментарі

Мідянка 2010-08-05 / 12:01:00
Fiat lux!

LazzyCat 2010-08-04 / 17:41:00
Та оце й у мене після того, як прочитав матеріал виникла підозра, що таку спеку організувала місцева ужгородська влада, що набити кишені. Не знаю точно, на чому, може на продажі вентиляторів і кондиціонерів, може для того, щоб дощі не перевантажували зливну каналізацію -- але те, що винен Ратушняк -- безперечно. Ще й вся Україна із-за нього страждає. А автор в коментах проявив слабодухість -- визнав, що Ратушняк може бути винен не в усьому... Небезпечна тенденція. Якщо так далі піде, то хтось почне думати, що виверження вулкану Ейафіаллайекулль теж не Ратушняк зорганізував...

*** 2010-08-04 / 12:03:00
Мочити то мочити, але нагадує вже один відомий анекдот. Типу: в Росії масові пожежі в лісах! Здавалося б, до чого тут Ратушняк?

Irka V.Zh 2010-08-04 / 09:34:00
Цікаво, якими ж такими "глобальними" проблемами займається наша влада? Мабуть тим, як випити зайву чарочку під час робочого дня (а люди чекають під кабінетом), або відпочинком на престижних курортах... Ото вже бідолахи "впріли" вкотре обговорюючи, які "недолугі" наші громадяни!!!

журналіст 2010-08-03 / 23:29:00
А до чого тут Жолтані? Рату й без того треба мочити!!!!!!!

Ганна Герман 2010-08-03 / 20:37:00
Ось через таких журналістів, як Мирослав Небесник (НЕ розібрався, а наваляв, бо Жолтані сказав мочити Рату) і з"являється неповага до усіх журналістів. Влада займається глобальними проблемами, тому не завжди встигає всі тонкощі охопити - хто на кого і за що.

*** 2010-08-03 / 15:56:00
Так, щодо веєрних я, схоже, помилився, перепрошую. Хоча, здається, десь вони тривали довше, десь менше. Щодо якостей Ратушняка я ілюзій не маю, але він просто не мав би технічної можливості щось подібне прокрутити

Небесник 2010-08-03 / 15:51:00
Якщо я "туплю", то спасибі Вам за гостроту.
Я не історик, щоб періодам назви давати. Ще раз кажу, кожен називає як хоче. Політика була одна, що при Кравчуку, що при Кучмі. І "веєрні" відключення тривали до 2001-го, шановний!

Рата, як вийого кличете, продав би рідну матір, якби на цьому можна було б зробити бізнес, тож чому б він не міг і з світлом погратися.

До речі, я ж пояснив. Мер до цієї ситуації не має відношення. У нього вдома світло є!

*** 2010-08-03 / 15:23:00
Вибач, але ти тупиш. Ахметовим і Коломойським належать ЕСи і обленерго, так що тут із заробітками все зрозуміло. А Рата, по-твоєму, відключає світло і кудись його черпає, щоб продати?
Веєрні відключення відбувалися при Кравчуку. Чи для тебе всі роки до Ющенка - період есдеків?

Небесник 2010-08-03 / 14:43:00
Розібрався.

Нехай вибачить "Міськсвітло", у відключеннях дійсно винний УжМРЕМ, який вже місяць "у трьох соснах", тобто у "трьох кабелях" не може розібратися.

Так що, друга моя версія таки правдива. Людям же ж не важливо, хто там у електромережі довбається. Раз світла нема, значить винна мерія. От і "заробляє", сам того не знаючи, собі бали мер.

*** Гаразд, не подобаються есдеки, називайте період кучмізму як заманеться.
А як заробляти на шаровій електроенергії продаючи її за кордон треба вчитися у Ахметова, Коломойського і т. д.

*** 2010-08-03 / 11:58:00
Мда, коли були веєрні відключення світла, про есдеків ще взагалі ніхто не знав. Наплутав ти, Слава, в матеріалі конкретно.
До того ж навіть якби відключало міськсвітло і винуватий був би Ратушняк, поясни мені, як би він міг на цьому заробляти? Може я й недостатньо інформований в економічних аферах, але в цьому випадку не бачу жодної можливості підзаробити.

Ужгород 2010-08-03 / 09:59:00
Чому, власне, антимонопольний комітет не реагує на усі скарги?

Ужгородець 2010-08-03 / 09:57:00
УжМРЕМ - автономна організація-монополіст, яка ні на які домовленності не хоче ідти, як відносно тарифів, так і співпраці чи вирішення проблем громадян.

Небесник 2010-08-03 / 07:49:00
Пане О.Д., дякую за зауваження. Передчасно у всьому місто звинуватив. Але у тому, що до цього має відношення влада, думаю, таки є правда. Обов'язково розберуся!

читач 2010-08-03 / 07:31:00
Славику, запис твого блогу більш ніж прозорий.

Кергуду 2010-08-03 / 07:13:00
Попандос! Значить не у всьіх гріхах наш Рата винен :)

О.Д. 2010-08-02 / 23:47:00
Заради об'єктивності:

1) в Ужгороді справді є організація під назвою "Міськсвітло", підпорядкована міській владі. Але вона займається виключно вуличним освітленням, і жодного відношення до подачі електроенергії в помешкання ужгородців вона не має;

2) подачею електроенергії в помешкання ужгородців займається УжМРЕМ (Ужгородський міський район електричних мереж), але він не має жодного відношення до міської влади - це структурний підрозділ ВАТ "Закарпаттяобленерго".

Думаю, в цьому сенсі зміст запису блогу варто би було підкоригувати: цілком слушні претензії висловлені не за адресою... :)