Рада втретє не відбулась

Сьогодні була спроба провести третє пленарне засідання сесії Закарпатської обласної ради. Як і попередні - вона провалилася через те, що голова обласної ради не вміє фахово підготувати засідання, а на поради, які дають депутати, в тому числі і БЮТу - не зважає.

Коли зібралися депутати у сесійній залі, голова обласної ради оголосив реєстрацію на пленарне засідання. Під час першої спроби зареєструвалося 32 депутати, другої – 35; після чого голова констатував, що не набралась потрібна кількість депутатів для початку засідання. Хоча, насправді, в залі знаходилось 50 діючих депутатів, 14 депутатів від БЮТ з тимчасовим посвідченням, тобто, разом більше 60, чого цілком достатньо, аби питання розглядалися й приймалися рішення в області. Але голова, пан Кічковський, вирішив, що спочатку потрібно зареєструватись. При цьому, при реєстрації 14 депутатів, які ще не склали присяги, але вже мають тимчасові посвідчення, видані територіальною виборчою комісією, не могли працювати в системі, адже в них нема електронних карток для голосування.
 
В цей час депутати фракції Партії регіонів теж не реєструвалися, бо знали, що розгляд почнеться зі звернень обласної ради, серед яких звернення до Президента України від Закарпатської області, в якому ми не підтримуємо пролонгацію терміну перебування Чорноморського флоту на території України, в чому солідарні з Львівською, Івано-Франківською та Тернопільською обласними радами. Отож, регіонали не вставили карточок до системи. При цьому, якщо рахувати, що в обласній раді є 76 діючих депутатів, половина з їх кількості необхідна для діяльності органу дорівнює 39-тьом, що становить половину + 1 депутат.

Пан Кічковський не знайшов нічого кращого, ніж запропонувати розійтися на перерву, що поставило крапку на сьогоднішньому засіданні. А насправді, йому треба було запросити голову територіальної виборчої комісії до слова, аби 14 депутатів від БЮТу могли скласти присягу, зайшовши до складу ради замість вибулих за імперативним мандатом депутатів, що проходили в орган місцевого самоврядування по списках БЮТ, проте не увійшли до однойменної фракції, створивши окрему та увійшовши всупереч позиції блоку до широкої коаліції, через що були позбавлені мандатів. За такого розгортання подій, навіть якби регіонали не реєструвались в роботі ради, нам вистачало б депутатської кількості для пленарної роботи ради. Михайло Кічковський чітко бачив, скільки людей в залі, враховував ймовірність того, що регіонали бойкотуватимуть засідання через спекотні події в ВРУ, а тому свідомо пішов на цей крок, зірвавши засідання.
 
Я вважаю, що в найближчий час все ж відбудеться пленарне засідання і облрада запрацює. Оптимізму додає той факт, що державний бюджет прийнятий, а, відповідно, регіонали змушені будуть вставити картки для голосування по причині вимоги з адміністрації Президента України, яка змушує регіоналів приймати аналогічні рішення про бюджет на місцях. Тобто, відбулось відстрочення в часі засідання, але як тільки рада запрацює, ми обов’язково повернемося до розгляду абсолютно всіх питань, які саботувалися.

Олександр Солонтай, Закарпаття онлайн.Блоги
27 квітня 2010р.

Теги: депутат, облрада, Кічковський, Чорноморський флот

Коментарі

Олександр Солонтай 2010-07-27 / 18:51:00
Дякую, за привітання ! Завжди думав, що прізвище якраз походить від назви того трансільванського міста, яке зараз знаходиться в Румунії, але нещодавно дізнався нову версію. Зокрема, Федір Шандор каже, що це має відношення до тварин, господарства і способу життя! :)

Олександр Солонтай 2010-07-27 / 18:48:00
Щодо гімну:
все ж таки на останніх двох сесія вдалося розглянути питання, і отримати офіційну відповідь голови ради, що гімн відсутній. До речі, саме тому, у кінці пленарних засідань ради грає державний гімн, як і на початку пленарних!

Анонімус 2010-07-27 / 11:32:00
Вітаємо пана Олександра з одруженням . Бажаємо , щоб таких Салонтаїв у Закарпатті був цілий полк і щоб вони не втікали в мадярську Салонту !

Олександр Солонтай 2010-05-03 / 13:45:00
Моя думка така - як тільки засідання розпочнуться (орієнтуємося на 7-е травня) ми повинні повернутися до цього питання і до усіх оголошень: - гімн, -майно, -регламентні питання тощо.

KK 2010-04-29 / 02:14:00
Значить що 'втретє' нема багато що коментувати. Але на Ваш погляд, п. Олкександр, як виглядає перед сесіині політики щодо заперечення архаїчного гимну?