Журналісти взялися за лопати.

Закарпатським журналістам уже добре набридло майже щороку писати про сміття. Отож і вирішили, що реальний приклад дасть більше користі, ніж чергова антисміттєва публікація. З такою думкою на площі Лаборця взялися до роботи медійники з Національної спілки журналістів України, прес-центру "Нове Закарпаття", газет "Європа-центр", "РІО", "Срібна Земля", "Трибуна", "Ужгород", Закарпатської ОДТРК "Тиса-1", "21 каналу", окремих Інтернет-видань та інших закарпатських та всеукраїнських ЗМІ.

І професор і журналіст і...садівник
І професор і журналіст і...садівник

Власне сакур, які для скверика подарував директор КП "Агромікс" Петро Харевич, у скверику було висаджено всього три. Журналісти ж вирішили зробити акцент на очищені зеленої зони. Роботи вистачило кожному. Перо чи клавіатуру в руках представників ЗМІ замінили лопати та граблі. Особливо заповзято працював журналіст численних обласних газет історик Сергій Федака. Як і в буденній роботі, професор встиг і сакуру висадити і колегам зі сміттям допомогти. - Дуже приємно, що журналісти ініціювали таку весняну толоку, - розповідає директор комунального підприємства з озеленення Ужгорода ЗГ "Агромікс" Петро Харевич.- Бо ж починати робити місто чистим треба з себе. Нині представники ЗМІ довели, що можуть не тільки писати про чистоту, а й творити її. У свою чергу я запрошую представників і інших професій брати під опіку окремі парки і сквери Ужгорода. А їх у нас, повірте, вистачить на всіх. Протягом двох-трьох годин у парку вже красувалися три молоденькі сакури. В окремі купки для вивезення було зібране старе листя та сухе опале гілля. Скверик ніби ожив після зимового сну, став яскравішим і свіжішим. Отримавши моральне задоволення від не зовсім звичної для "людей пера" праці з граблями й лопатами, журналісти дійшли спільного висновку, що нинішня журналістська толока, проведена у скверику на площі Лаборця - це тільки почин. Прибравши сквер, журналісти вирішили назвати його на свою честь. Про це вже підготовлено відповідне клопотання від обласної організації Національної спілки України до Ужгородського міського голови Сергія Ратушняка. Отож, незабаром в Ужгороді з'явиться перший в Україні парк імені журналістів.

Павло Білецький, Закарпаття онлайн.Блоги
29 березня 2010р.

Теги: сакури, Агромікс, Харевич, журналісти

Коментарі

9999999999 2010-03-31 / 16:31:00
Федаку треба вилити у бронзі!))

Наталка 2010-03-31 / 14:47:00
так, справді, акція хороша. І "Тиса" - теж акція добра, от тільки там підтекст: "пропіарим заодно і потенційного кандидата в мери..."(думаю, всі розуміють, кого саме..) але якщо відкинути всі "приховані" мотиви, то ідеї прибирання, висаджування і т.д. - має бути загальноміською. якщо долучиться кожен - з того справді буде толк!

Павло Білецький 2010-03-31 / 10:07:00
Справді, багатьох і не було. Може не всі знали. І вас, Наталко, не було. Але акція відбулася. Добра акція. Побільше б таких. От "Тиса " теж організовує подібний суботник. Там, певно, вже будуть ті, хто не дійшов на площу Лаборця.

Наталка 2010-03-31 / 09:47:00
та не потрiбно перелiчувати поiменно. просто я знаю, що деяких ЗМI там не було, от i все. а доводити тут нiчого не потрiбно...

Павло Білецький 2010-03-30 / 20:52:00
Наталко, можу назвати всіх поіменно. Якщо хочете. Я сам там був, прибирав, садив. Тож не ма сенсу щось вигадувати

Читач 2010-03-30 / 20:08:00
для "Наталка". Ви праві, було більше ніж перелічив Павло :-)

Читачка 2010-03-30 / 19:57:00
прикольна фота



особливо розміщення :)



пасує нестандартній постаті Сергія Дмитровича

Наталка 2010-03-30 / 15:35:00
ну половини з тих ЗМI, що ти, Пашо, перелiчив там не було...


Павло Білецький
Публікації:
/ 62«Скандал» про великоберезнянського депутата-педофіла – вигадка
Сесія облради під диктовку трьох «Б»
/ 9Старий почерк нової міської влади
/ 21Це нормально, коли соціолог балотується від лідера його опитувань?!!
/ 10Директор Великолазівського радгосп-заводу займається хабарництвом?
/ 7"Вітаємо! Ви виграли автомобіль."
/ 14"Не сміти, скотино!".
/ 4На Закарпатті - церковний скандал: священики Мукачівської і Ужгородської єпархії вважають що в обласному центрі діє псевдо духовний виш із псевдо ректором
/ 22Гола правда
/ 23На пл. Театральній в Ужгороді незаконно знищили старовинну будівлю
/ 39Кому цікаво "гнобити" Ужгород?
/ 4На Закарпатті відкрито "Європейський медіа-центр"
/ 1Безкоштовного сиру не буває Фірми, що пропонують дешеве житло чи автомобілі, не збираються працювати собі на збиток
/ 1Чому ми хворіємо?
/ 2Ніхто не закриватиме ужгородську бактеріологічну лабораторію
/ 2У нас чистіше й повітря наше смачніше
/ 5Жити стало цікавіше, але легше від того не стало
/ 24Краще їм не потрапляти до рук...
/ 5Закарпатське радіоолів'є. Що слухати?
/ 17Що ж нас стосується найбільше?
» Всі записи