Чому "Листи щастя" приходять... із запізненням?

Сьогодні вперше отримала "Лист щастя". На фото видніється моє авто, припарковане навпроти будинку профспілок на площі Народній: двома колесами на вулиці, двома - на тротуарі.

Чому "Листи щастя" приходять... із запізненням?

Одразу визнаю – винна. Так, перешкоджала рухові пішоходів.
У принципі, так само, як і всі інші автівки, що традиційно ЩОДНЯ паркуються навпроти будинку профспілок на площі Народній і перешкоджають рухові пішоходів.

Неприємно, що запаркувалася там, здається, вперше в житті. Тепер, вочевидь, і востаннє – мене вчать порядку. За це – спасибі, ще раз визнаю – винна, штраф згідна заплатити.

Але змусило написати мене інше: чому Постанова про адмінправопорушення ухвалена й підписана 24 лютого 2010-го, а  відправлена мені лише… 15 березня 2010-го? Причому в постанові вказано, що штраф (272 гривні) я повинна сплатити в 15-тиденний термін, якщо цього не зроблю, то доведеться сплачувати у подвійному розмірі - 544.

Чи я помиляюся, чи мені таки правильно здається – постанову могли спеціально притримати, аби я більше сплатила?

Або ж чия в цьому вина?

Пошта спрацювала ніби добре – 15-го березня отримала листа для відправлення мені, 16-го березня листа я вже отримала…

Тепер сиджу й думаю, як діяти? Як вийти "на праведний путь" з працівниками ДАІ? Що їм казати? Чим апелювати, що я хочу сплатити в 15-тиденний термін.

Порадьте!

Наталка Логойда, Закарпаття онлайн.Блоги
16 березня 2010р.

Теги: лист щастя, припаркувати, пішохід, постанова, адмінпорушення

Коментарі

Алла Хаятова 2010-04-01 / 00:20:00
Наталко! Вітаю в клубі тих, в кого намагалися поцілити камінням! :)



(головне - аби не поцілили) :)



редактор мене попереджав про отакі можливі наслідки (ну, я навіть з отим безневиним 8 березня почула ро себе багато нового, а ти ж із закидом до колег - варто було чекати, на жаль ).



Але, як знову ж таки мене попереджали - теж досвід. Так?




Думаю, ти помітила, що я нічого з теми не коментувала - свідомо не втручалася, а просто спілкувалася в рамках трохи іншої дискусії.



Знаєш, з оцього всього можуть бути навіть неочікувано добрі наслідки - ну, про це, може, при зустрічі.



Як і про те, що після деяких спілкувань, навіть у рамках оцього чудового блогового проекту, хочеться просто помитися... У тебе теж так?



Нічо, прорвьомся :)

nazarij 2010-03-26 / 09:02:00
Найперше, що треба зробити, то подавати заяву на скасування адмінпорушення повністю, або частково. Таким чином всі часові питання та непорозуміння ти можеш довести у судовому порядку. Дана процедура займе десь півроку часу, але я так думаю кілька ненаданих гривнів нашим міліціянтам цього варте. І взагалі я хочу наголосити, не треба сидіти і думати, що хтось інший буде "робити" нам справедливість. Дане питання необхідно вирішувати тими методами і тими принципами, що надає держава. У сьогоднішньому випадку - це є суд. Тому треба користуватися своїми правами, і не впускати шансу "втерти носа" нашим даішникам.

пальма 2010-03-21 / 00:38:00
Наталю. Ми і надсилали, і особисто в "очі" їм казали, і показували перед їхні ясні очка. Знаєте яка була відповідь:" Цим можна." Бо там повно і їхніх машин припарковано.Я особисто зверталася до групи міліціонерів, що стояли на вул.Гойди, та вони просто відверто засміялися мені в обличчя. Їх нічим не проймеш, бо вони у броні "грошовій".

Наталка Логойда 2010-03-18 / 23:20:00

Таки обійшлося 272-ма гривнями.

Ніякий листоноша листа не приносив (хоча такі листи повинні приходити з повідомленням чи підписом!), просто вкинули в скриньку.

Але готова була йти в прокуратуру та суд, якби не знайшла порозуміння.

З ними лише так і можна - силовими методами!

А ще думала: якщо нічого не вийде, то протягом тижня щонайменше щодня фотографуватиму і вулицю гойди, й інші, і просто надсилатиму за належністю - в ГУМВС, в покуратуру, в МВС - з коментарями...



Ото було би весело! Як гадаєте, колеги?

вадим 2010-03-18 / 23:09:00
сплати 272 завтра і спи спокійно!

пальма 2010-03-18 / 22:43:00
Наталю!Як тільки зайдеш у ДАІ передай вітання від жителів вул.Гойди,Ракоці запитай чи даішники хоч інколи заглядають на ці вулиці.Тут не тільки з коляскою проїхати не можна,але і пішки між машинами не пропхаєшся.А як зійдеш з тротуару, то зразу проїзджаюча машина норовить тебе роздавити.Дивися дату відправки на конверті.Саме це є документ,дата на сплату штрафу.Привіт ДАІ!

ужгородка 2010-03-17 / 22:29:00
наскільки знаю - оплатити треба протягом 15 діб з моменту отримання, а саме відтоді, як лист-щастя приніс листоноша. ти ж підписувала якийсь там папірець, що отримала і якого числа?

А.Л. 2010-03-17 / 18:29:00
спробуй подзвонити на гарячу лінію ДАІ, це, як правило, допомагає



;-)

бомк 2010-03-17 / 02:11:00
Мєнти знають два варіанти: або команда начальства. або домовитися за бабло. третього не дано