Влада Ужгорода ще може "профукати" Кірпічку, пл. Хмельницького і сквер на Можайського

Проект забудови площі Б.Хмельницького
Проект забудови площі Б.Хмельницького

Шановна громадо! Зараз, на сесії міської ради 9 листопада, ми вибороли право на Кірпічку!

Але це ще не кінець.

Землю Кірпічки не ділитимуть, та, можливо, залишать у спокої парк Перемоги.

У грудні цього року закінчується оренда землі Кірпічки, площі Богдана Хмельницького (майданчик «Рошен»), зеленої зони по вул. Можайського.

Однак, законом встановлено умову, згідно з якою для припинення договору оренди землі міська рада повинна протягом одного місяця повідомити орендаря про заперечення щодо подальшої оренди під забудову з підстав використання цієї ділянки з іншою, ніж встановлено договором, метою, в нашому випадку для громадських інтересів: для облаштування парку, скверів, зелених зон.

У випадку відсутності такого письмового повідомлення з боку міської ради існує практика поновлення договорів орендарями у судовому порядку.

Таким чином, за свідомої бездіяльності мерії є висока ймовірність, що #Кірпічка, сквер на площі Богдана Хмельницького, зелена зона по вул. Можайського стануть заручниками інтриганів ще на 10 років.

Саме тому звертаюсь до ужгородців з закликом писати міському голові, депутатам (м.Ужгород, пл. Поштова, 3) чи депутатським фракціям звернення, доручення виборців тощо, щоб міський голова, депутати дали доручення Департаменту міського господарства надіслати згідно з вимогами закону повідомлення про відсутність у орендодавця намірів продовжувати оренду через зміну мети використання цих земельних ділянок та оприлюднити на офіційному сайті міської ради копії надісланих та вручених орендарям листів-повідомлень із запереченнями щодо поновлення договорів оренди саме цих ділянок та копії документів, що підтверджують таке надсилання.

Тільки разом ми можемо подолати як заанґажованість, так і злочинну бездіяльність, посадових осіб у справі використання спільного ресурсу громади.

Наталія Майстренко, Закарпаття онлайн.Блоги
13 листопада 2017р.

Теги: оренда, забудова, повідомлення

Коментарі

ужгородець 2017-11-13 / 15:59:52
Не буде з пса солонини, а з цієї влади - чогось людського