Генплан, СБУ і аеропорт

Я так зрозуміла, що полковник Олег Воєводін стає нашим «стратегічним» партнером.

Генплан, СБУ і аеропорт

Нарешті прокинувся правоохоронний орган, покликаний за гроші суспільства захищати економічний, науково-технічний і оборонний потенціал. Так,  в 2017 році після 2-х річних «шкандалів» навколо генплану, саме в розпалі судової баталії У СБУ в Закарпатській області висловило свою «державницьку» позицію щодо впливу скасування теперішньої містобудівної документації на обороноздатність держави та її економічний потенціал на території Ужгорода і пов’язані з цим ризики.

При цьому порушень прав людини у зв’язку із затвердженням містобудівної документації стратегічного формату до 2031 року, якою урізані ВСІ існуючі зелені зони міста (сквери, парки, навіть території зелених насаджень спеціального користування), території громадського простору (і як тут не згадати гаражі на пішохідній частині площі Ш. Петефі), обов’язок захищати яких також покладено на національну Службу безпеки згідно з Законом України «Про Службу безпеки України», керівник територіального управління СБУ та його аналітики в Генплані-2015 не помітили.

Не усвідомили також наші колеги в погонах і необхідність розробки стратегії розвитку міста, що дасть зокрема відповідь на питання – чи потрібен Ужгороду «міжнародний» аеропорт, який є неприбутковим і утримання якого знову ж таки СБУ як орган, покликаний захищати ЕКОНОМІЧНИЙ потенціал держави, покладе на наші плечі.

Ми також, шановні колеги, стурбовані системними неконтрольованими забудовами в місті. Однак, не тільки навколо об’єктів критичної інфраструктури, але й на інших територіях, які взагалі не призначені під забудову згідно з містобудівною документацією, що обґрунтовує, зверніть увагу на нормативне визначення генерального плану! – довгострокову стратегію планування  та забудови території міста Ужгорода.

Відтак, ніби й радує настання стадії активного захисту  економічного потенціалу держави правоохоронним органом (очевидно  в порядку спокутування своєї ж амнезії щодо захисту державних  інтересів на стадії обговорення проектів попередніх генпланів задля збереження того ж ЗОКП «Міжнародний аеропорт Ужгород»), однак, обмеженість їх аналізу і участь у залученні іноземних інвесторів мене таки серйозно напрягає. Чи бува, правоохоронний орган не збирається виступити у ролі комерційного посередника?

Очевидна відсутність у аналітиків і експертів від СБУ практики із застосування норм законів України в галузі містобудування понижує рівень мого внутрішнього почуття патріотизму. А в сьогоднішніх реаліях це тотожно зраді.

Наталія Майстренко, Закарпаття онлайн.Блоги
10 червня 2017р.

Теги: генплан, СБУ, аеропорт

Коментарі

Вуву 2017-07-12 / 19:19:51
Це якби було нормальне ... Здорове суспільство .... То люди самі бпочали подавати в суд на саме сбу за бездіяльність ... За саботаж свойіх обовязків ...ітді тп.

Вуву 2017-07-12 / 15:04:56
Та там взашалі нічого не турбує ... Бо за весь час незалежності сбу покривало злодійів міністрів ... Депутатів ... Помагало і прикртвало виведення коштів ... Лазоренко втік і де там сбу ... Про що мова ... А де гроші януковича ... А ви якийсь аеропорт гаражі.
Маскаль "освойів" міліони на аеропорт а літаки ніяк не літають. ..
І все нормально ...яке сбу буде відкривати споаву проти маскаля ... Кури сміються .

форестер 2017-06-10 / 13:10:05
А те, що Москаль хоче віддати стратегічний аеропорт мадярам, СБУ не турбує?

май русин 2017-06-10 / 12:13:57
Спалилися сегінята, ги Фазикоші. Майжинь так само мавуть участки