Цірик

Цірик

Убили хлопця. Шимона. Кацапи. На Тячівщині. Він народився та виріс на вулиці Гагаріна. Недавно вбили ще одного хлопця з Углі з вулиці Гагаріна. Цірика. Та, на жаль, дуже побожні люд[е] з вулиці Гагаріна в Углі противляться тому, аби в їхньому селі назвали вулицю на честь хоча б одного з їхніх мною названих героїв, які полягли смертю хоробрих, позаяк в Углі… вірять у совєто-комуністичний космос. Одне слово, я про те, що в горах закарпатських люд[е] вірять лишень у комуно-московський космос.

Мав я сьогодні розмову з головою села Угля Валерієм Феєром. Мужик – класний. Перевірений мною часом і він чує нюхом – чим жиє не лишень Угля, а й увесь грішний світ. Запропонував був пан Феєр перейменувати вулицю в селі на честь одного з недавно полеглих односельців. Але ж щиросердні християни села Угля, які живуть на вулиці Гагаріна, на те категорично запротестували. Ні і ні: «Срати ми хотіли, що вбили Шимона і Цірика з нашої вулиці Гагаріна. Най вони і з нашого села фатьови, а священик у церкві сказав – що вони вороги».

Люблю я Широкий Луг, і не менше Углю. Проте я люблю Широкий Луг та Углю не за кількість узятого там люду. Я зневажаю тамтешню масу, але ж Шимона і Цірика – візьму з собою у ті світи. Звісно, мною названі герої вже там. У позасвітах. Гадаю, мною згадані герої прихилять мене до себе за мою тута щиросердність!

Ага.. Кілька днів тому зробив був я невеличку інспекцію до військового містечка Десна на межі Київщини та Чернігівщини. Що вам скажу, закарпатці, на те, – продовжуйте й далі дурня клеїти. Фестивальте. Веселіться. Північно-східна Україна вам дозволяє.

Цірик і Шимон полягли ж за вас!

Слава Ісусу Христу.

10 серпня 2016р.

Теги: Шимон, Цірик, Угля

Коментарі

василь лужанин 2016-11-21 / 21:21:00
Для більшості закарпатців, зокрема і лужан та углян, довгий "рубиль" переважае все: державність, традиції, релігію, самоідентифікацію українця. Вирвалася босота трохи в світ і думае, що вхопила Бога за бороду і на все можна плювати. Примітивні людці.

Федя 2016-08-24 / 11:21:28
Комменты херачат боты?

В тексте про погибших и Гагарина, в комментах про попов.

ярослав орос 2016-08-19 / 23:05:52
прочитав (коменти)... подумав... усвідомив... зробив висновки... закарпатці таки справді вірять в ісуса хрисста... позаяк Він -- розіп*ятий...
слава Ісу...

кум 2016-08-15 / 13:13:07
Доки будемо терпіти московських попів на Закарпатті? Се справжня 5-та колона Московії. Кров наших героїв на їхній совісти. А місцева влада мп-шникам потурає! Ганьба гундяєвцям і продажній закарпатській владі!

Учасник 2016-08-11 / 23:02:44
Ватна проблема,це проблема не тільки Закарпаття ,а практично всієї України.
Навіть через Львівщину їдеш ,куча батиєвських церков.
Для тих ,хто незнає, так званий,"масковский патріархат,зародився в ставці хана Батия в Золотій Орді.
Люди в нас дрімучі історію і не намагаються знати.
А що стосується перейменування вулиць,
іменами полеглих воїнів ,то я категорично проти такого поспіху.
Дуже нагадує совецкій нахрап.
Я думаю що більш потрібно їм ставити памятники ,шанувати їхніх рідних,
особливу увагу приділяти дітям .
Розказувати про них в школах.
Щоб пам'ятали.
А вулиці ну однозначно,совецькі назви треба ліквідувати ,вже було треба ,років двадцять тому .

Надія 2016-08-11 / 16:34:05
Закарпатці не мають повного тверезого розуміння всієї ситуації. Нажаль.... Треба починати з того, щоб всім прочистити мозок від пропаганди московської. Так звані "московські агенти" живуть серед нас і активно працюють - це і батюшки московські і ті ж самі заробітчани. Хоча на заробітки в росію вони йдуть теж не від хорошого життя. Треба викорінити з свідомості такі думки,
створити людям умови життя і праці на своїй землі і тоді таких проблем на буде. А взагалі треба починати з правильного дитячого садочка і школи, правильних вихователів і вчителів.

Ужгород 2016-08-10 / 18:17:57
Хіба це люди? Це бидло московсько-православне!

Степан Крук 2016-08-10 / 14:41:10
На додаток, Ярослав! Спасибі! Тема дуже актуальна. Якщо в людей нема повного розуміння проблем держави, свого власного місця в ситуації, що склалася - буде біда! Або не буде нічого: ні держави, ні ідеї, ні українського соціуму. Буде один великий циганський табір, в якому правитимуть містечкові барони...

Степан Крук 2016-08-10 / 14:32:33
Дуже боляче, але такий ганебний дисонанс в суспільстві, нажаль, має місце! І це не побутове "моя хата з краю", ні! Це рудимент тої, бісової системи, яка вже чверть століття формально терпить крах, а де-факто ще мозолить душі невеликим групам громадян. Там далеко в горах соціум відірваний від дійсності, а единим носієм "ідеології" є гундяєвський піп. Політруків в Україні нема, а єдиним джерелом донесення до людей національної ідеї є інтелігенція. Проте, вчителі, лікарі, працівники культури ображені на чинну владу малими заробітками та й таких задач для них держава не ставить. А пята колона "ідейних" гагарінців-космонавтів реально існує. Виходить, знову волонтери повинні впрягатися?

Нік 2016-08-10 / 12:40:51
Слава навіки Богу с,ятому! Зато не хотят називати, бо то свіжа рана, яка не мала бути.!